Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | ČEKČUKA – Tunis.

INGREDIENCE: 6 lžic oleje, 7 cibulí, 7 rajčat, 2 sladké papriky, 1 pálivá paprika, sůl, 6 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme oloupaná nadrobno nakrájená rajčata, drobné pokrájené oloupané papriky, osolíme a dusíme za častého míchání, až se zelenina rozvaří a vznikne kaše. Horkou kaši dáme do misek a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŘECKÝ VAJEČNÝ KOLÁČ.

INGREDIECE: 6 dl mléka, 40g mandlí, 2 vejce, 250g mouky, 100g fíků, 100g rozinek, špetka muškátového oříšku, špetka soli, olej na osmažení, mletá skořice, 40g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prosáté mouky, vajec, soli, muškátového oříšku a mléka vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Do těsta zapracujeme pokrájené fíky, spařené, oloupané a pokrájené mandle a rozinky, vyválíme placku ve velikosti dortové formy, kterou v kastrole s rozpáleným olejem po obou stranách do růžova usmažíme. Vynd ..

SPECIALITY RŮZNÉ | UTOPENCI 3.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do pětilitrové láhve od okurek nebo do sklenic 0,7 l.2 kg méně tučných špekáčků, 1.75 kg cibule, 600 ml octa, 1250 ml vody, 5 polévkových lžic soli - 120g, 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g, 3/4 polévkové lžíce cukru - 10g, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnou ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PIJÁCKÁ SALÁMOVÁ SILÁŽ.

INGREDIENCE: na sklenici o obsahu 660g je potřeba asi – 500g oloupaného salámu (točený, kabanos, špekáčky apod.), 5 oloupaných rajčat (na chvíli ponořených do vřelé vody, potom se dobře loupají), na každou vrstvu špetka pepře a špetka soli, dále 2 cibule, 2 lžíce oleje, ve 3 vody rozmíchané 2 lžíce octa a 2 pecičky umělého sladidla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tohoto množství nalijeme do sklenice tolik, kolik si siláž vezme, což závisí i na tom, jak jsou rajčata šťavnatá a jak hodně vše namačkáme. Oloupa ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MASÁKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 30g hub masáků (růžovek), 150g nivy, 3 brambory, 1 l smetany, 1 lžíce másla, pažitka, sůl, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousky nakrájené houby povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Nastrouháme nivu, rozkvedláme ve smetaně trochu hl. mouky a vše vmícháme do polévky. Nakonec zjemníme máslem, osolíme a posypeme sekanou pažitkou. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | HOUBOVÉ PEČENÁČE.

INGREDIENCE: Houby, strouhanka, 3 vejce, cibule, olej na smažení. Nálev: 1 3 l vody, 1 l bílého vína, 1 l octa, 10 lžiček cukru, 6 lžiček soli, 4 ks nového koření, 2 bobkové listy, 3 ks hřebíčku, 1 lžíce hořčičného semínka. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady nálevu vaříme asi 5 minut. Houby obalíme ve strouhance, vejci a opět ve strouhance a opečeme dohněda. Do sklenice nebo kameninového hrnce postupně naskládáme houby a cibuli, vrstvy střídáme. Zalijeme nálevem. Za 4 dny můžeme konzumovat. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | BUSCHETTA AL POMODORO (Italská topinka s rajčetem).

INGREDIENCE: 2 krajíce tmavého chleba, 4 zralá rajčata nakrájená na kostky a zbavená semínek, 3 stroužky rozetřeného česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 šálku nasekaných lístků bazalky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Promícháme rajčata s bazalkou. Osmáhneme chleba dohněda. Natřeme česnek na teplý chléb. Naložíme na chleba rajčatovou směs a pokapeme olivovým olejem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYB PĚTI VŮNÍ NA ŠANGHAJSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 375 g tresky - řízky nakrájené na kousky o síle 2 cm, olej na smažení (větší množství), 1/2 svazku naťových cibulek na ozdobu. Marináda: 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce sherry. Omáčka: 1/2 lžičky koření "pěti vůní" (viz samostatný recept), 1 nadrobno usekané naťová cibulka, 3/4 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého nadrobno usekaného, kousek sušené mandarinkové kůry, 1/4 pomeranče, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, 300 ml vody. POSTUP PŘ ..

SPECIALITY RŮZNÉ | LOSOS NA ČÍNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE. drcený pepř, sůl, jarní cibulku, losos, olej, rýžové víno, lehkou sojovou omáčku,n omáčka z černých sojových bobů. POSTUP PŘÍPRAVY: Na ohřátý talířek dáme lososa, trochu osolíme a opepříme, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme trošku rýžového vína a zlehka potřeme omáčkou z černých bobů. Dáme do čínského pařáčku, přikryjeme a vložíme do woku, kde jsme dali trochu vody a přivedli do varu. Podle tloušťky lososa necháme v páře asi 5-8 minut, v případě větších kousků je nutno lososa připr ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŠKVARKOVÉ PAGÁČE.

INGREDIENCE: 200 g vepřového sádla z bůčku, 370 g hladké mouky, 0,1 l mléka, 20 g droždí, 2 vejce, 0,1 l vody, lžička cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme, přesekáme najemno a se sádlem necháme vychladnout v lednici. Sádlo se škvarky smícháme se 100 g hladké mouky, rozválíme, složíme a znovu dáme do lednice. Droždí nadrobíme do vlažného mléka s lžičkou cukru a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, ml ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz