Recepty na xkuchtik.cz

OD BABIČKY | BABIČČINY VELIKONOČNÍ ZÁVITKY

INGREDIENCE: 4 tenké hovězí plátky, sůl, pepř, plnotučná hořčice, 8 žampionů, 4 malé nožičky párků, 1 cibule, 4 plátky slaniny, olej, 4 kuličky černého pepře, 300 ml vývaru z kostky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitk ..

OD BABIČKY | VELIKONOČNÍ BABIČČINA VÁNOČKA

INGREDIENCE: Na vánočku potřebujeme 2 těsta. I. Těsto: 50 g droždí rozpustíme v 1/8 l vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme 250 g hl. moky, přidáme kvásek, zpracujeme a dáme kynout. II. Těsto: 250 g hl. mouky, 100 g másla, 120 g mouč. cukru, 2 celá vejce, trocha soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vykynutého těsta č. 1 zapracujeme č. 2. Přidáme 50 g rozinek, nasekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Z vykynutého těsta plet ..

OD BABIČKY | DALAMÁNKY

INGREDIENCE: 250 g Grahamové mouky, 250 g hl. mouky, 100 ml oleje, strouhaný sýr, vejce na potření. Kvásek: 2,5 dl vlažného mléka, cukr, kostka droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto a necháme vykynout. Pak si na vále uděláme malé bochánky a naplníme je sýrem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme je v předehřáté troubě asi 25 minut. Můžeme je dělat i bez náplně​.   ..

OD BABIČKY | SMAŽENÁ NIVA V ŠUNCE

INGREDIENCE: 8 tenkých plátků šunky, 250g sýra Niva, olej na smažení. Těstíčko: 3 vejce, 3 lžíce poloh.mouky, 4 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nivu nakrájíme na 8 Plátků, položíme je na plátky šunky, přeložíme je v půli a sepneme párátky nebo jehlami. Vejce, mouku, mléko, olej a sůl rozšleháme ve středné husté těstíčko, namáčíme v něm připravenou šunku a hned vkládáme do rozehřátého oleje. Usmažíme po obou stranách dozlatova a podáváme horké se slaným pečivem a syrovou zele ..

OD BABIČKY | BAVORSKÉ VDOLEČKY (Od Babičky)

INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, 30 g droždí, 60 g mouč. cukru, 2 dl mléka, 1 vejce, citronová kůra, 50 g tuku (Hera nebo Dukát), sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka, droždí, trochu cukru a mouky připravíme kvásek. Do prosáté mouky dáme vejce, zbylý cukr, nastrouhanou citr. kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, zbylou dávku vlažného mléka, vykynutý kvásek a směs promícháme, vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Poté na pomoučněném vále rozválíme těsto na 15 mm silný a skleničkou vykrajujem ..

OD BABIČKY | PODKRKONOŠSKÝ HUBNÍK (Od Babičky)

INGREDIENCE: 100 g sušených hub, 6 housek, 1 dl mléka, 4 lžíce krupice, 4 vejce, 40 g sádla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, ml. pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby namočíme na několik hodin do studené vody. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme a nadrobno nakrájíme. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí, přidáme vejce a zlehka promícháme. Podle potřeby přidáme vodu, ve které jsme vařily houby. Na části sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, utřený ..

OD BABIČKY | ŠVESTKOVÁ POVIDLA BEZ CUKRU (Od babičky)

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé nebo přezrálé švestky omyjeme, vyloupeme, trochu rozvaříme a necháme přes noc v chladnu odležet. Další den je za stálého míchání vaříme hodně nahusto. Hustá povidla plníme do širších vyhřátých sklenic, po vychladnutí položíme navrch v rumu namočené kolečko z pergamenového papíru a povážeme dvojitým celofánem. Můžeme i zavíčkovat a sterilizovat. ..

OD BABIČKY | GULÁŠ ZELNÝ (Od Babičky)

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso se nechá na usmažené cibulce upéci, osolí se, přidá se paprika, kyselé zelí a vše se nechá změknout. Potom se rozkvedlá v kyselé smetaně málo mouky, vlije se do guláše a nechá povařit. Příloha: houskové knedlíky Pro tento guláš může se vzíti polovice hovězího a polovice vepřového masa. (Maso hovězí se musí předvařit dříve než vepřové).   ..

OD BABIČKY | MÍCHANÁ POVIDLA (Od Babičky)

INGREDIENCE: 1 kg jablk, 1/2 kg hrušek, l kg švestek, 150 g cukru a prášek Petol na l kg. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a švestky vypeckujeme. Rozkrájené ovoce umeleme na masovém strojku a pak umletou směs vaříme za stálého míchání od bodu varu 6 minut. Přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Hustá povidla naplníme do sklenic, zakryjeme dvojitým celofánem a mezi něj nasypeme petol. Láhve zavážeme a dáme ještě na chvíli zaschnout do trouby po pečení. ..

OD BABIČKY | SEKANÁ PEČENĚ (Od Babičky)

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 3 rohlíky, 1 cibule, tuk, 50 g slaniny, 2 vejce, 4 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli a rozškvaříme jemně nakrájenou slaninu. Do mletého masa dáme zchladlou cibuli s rozškvařenou slaninou, mírně vymačkáme rohlíky namočené v mléce, vejce (trochu necháme na potření), česnek utřeny se solí, pepř, majoránku, drcený kmín. Vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme 2 šišky, potřeme je zbytkem rozšleh ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz