Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | OPEČENÉ BRAMBORY SE SÝREM (Recept z třicátých let minulého století) 

POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g den předem uvařených lojovitých, nikoliv moučnatých brambor se oloupe, pokrájí na kolečka a na omastku do zlatova osmaží. 2 vejce se rozkvedlají se 2 lžícemi mouky, lžíci mléka a asi 50 g strouhaného tvrdého sýra. Vleje se to na brambory a osmaží po obou stranách jako omeleta. Podává se to se salátem nebo okurkou. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ NÁKYP S JABLKY

INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g krupice, 200 g jablk, 10 g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory nastrouháme, mírně osolíme, smícháme s krupicí a drobně nakrájenými jablky a dáme do máslem vymazané , formy, pokapeme rozpuštěným máslem a upečeme. Hotový posypeme cukrem a podáváme. ..

BRAMBORY | BRAMBORY V ALOBALU

INGREDIENCE: 200 g brambor, 10 g másla, sůl, kmín, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, na plátky nakrájené brambory osolíme, maličko pokmínujeme, dáme na kousek fólie alobalu a navrch ještě položíme kousek másla.. Podlijeme asi dvěma lžícemi vody, fólii dobře zabalíme, okraje stiskneme, dáme na plech nebo na mřížku a v troubě pečeme asi 20-30 min. Brambory upravené na talíři posypeme sekanou Petrželkou. ..

BRAMBORY | BRAMBORY PEČENÉ S UZENOU RYBOU A SMETANOU

INGREDIENCE: 2 kg syrových brambor, 500 g uzené ryby, 2 cibule, 200 ml mléka, 250 ml smetany, 200 g eidamu, 1/2 hlavičky česneku, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zapékací misky vložíme vrstvu krájených syrových brambor. Na ně rozprostřeme rybu, česnek utřený se solí, nahrubo nakrájenou cibuli a ochutíme. Naklademe další vrstvu brambor a zalijeme smetanou smíchanou s mlékem. Pečeme v troubě při 190 ° asi 25 minut přikryté alobalem. Odkryjeme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme až jsou bram ..

BRAMBORY | BRAMBORY S BRYNZOU (Slovensko)

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1,2 kg vařených brambor, 400 g brynzy, 250ml mléka, 2 větší cibule, 4 vejce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zapékací misku nebo pekáč vymažeme slaninou a klademe střídavě vrstvu na kolečka nakrájených oloupaných brambor, zalijeme brynzou rozmíchanou v mléce, vrstvu drobné krájené cibule, zpěněné na slanině nakrájené na kostičky a pokračujeme až do spotřebování surovin mimo brynzy s mlékem. Ve zbylé brynze rozšleháme vejce, osolíme, brambory zalijeme a zapečeme v troubě. ..

BRAMBORY | SELSKÉ RACLETTE

INGREDIENCE: 1 kg ve slupce vařených brambor, 800g sýra Eidam nebo Otava, zeleninový doplněk - papriky nakrájené na nudličky, cibule nakrájená na kousky a plátky rajčat, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvě uvařené brambory scedíme a horké vysypeme na mísu, kterou umístíme uprostřed stolu. Každý host dostane talířek a ubrousek a odebírá si brambory a olupuje. U kamen nebo u krbu zahříváme na pánvičce sýr a seškrabujeme ho na oloupané osolené vařené brambory. Podle chuti osolíme a opepříme. Z mis ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ NÁKYP S BYLINKAMI

INGREDIENCE: 2 celozrnné housky, 100 ml mléka, 300g brambor, 2 lžíce míchané mouky, 2 vejce, sůl, 3lžíce nakrájených rostlinných natí, 3 lžíce strouhaného sýra, případně 1 lžíce sušeného droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Housky namočíme do mléka. Po rozmočení přidáme nastrouhané brambory a ostatní suroviny. Dobře zpracovanou hmotou naplníme ohnivzdornou mísu a pečeme v troubě asi 45 minut. Podáváme se salátem. Obměna: Z hmoty můžeme na pánvi nebo plechu formovat placky a smažit nebo péci v troubě z obou ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ ROLÁDA

INGREDIENCE: 400 g vařených brambor, asi 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, mouka na vyválení,  200 g uzeného masa (krkovička či plec), 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé brambory najemno nastrouháme přímo na vál. Přidáme mouku, vejce a sůl. Zpracujeme na hladké vláčné těsto, které položíme na mikroten a velmi pečlivě je vyválíme na plát o síle 4-5 mm. Osmahneme uzené maso s cibulkou a česnekem. Tuto směs naneseme na připravený plát těsta. Za ..

BRAMBORY | ZAPÉKANÉ BRAMBORY

500g brambor, 20g oleje, 2 cibule, sůl, 1 lžíce nakrájené mateřídoušky, 1 lžíce nakrájené petržele, 150g rajčat 50g uzeného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené brambory, rajčata a cibuli navršíme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy osolíme a posypeme mateřídouškou a petrželí. Poslední vrstvu posypeme i strouhaným sýrem. Pečeme na mírné teplotě asi 30 minut pod poklicí, potom chvíli volně na vyšší teplotě. Obměny: Můžeme použít i jiné plané rostliny (nejlépe vhodnou směs) nebo kmín. Rajčata m ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ TYČINKY S KMÍNEM

INGREDIENCE: 50g Hery, 300g vařených brambor, cca 90g míchané mouky, špetku soli, 1 lžíce mletého kmínu, celý kmín podle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Heru utřeme, přidáme uvařené nastrouhané brambory a ostatní přísady. Vypracujeme těsto necháme 1/2 hodiny stát, rozválíme a vykrajujeme asi 10cm dlouhé a 2cm široké tyčinky, které na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme celým kmínem. Upečeme v troubě. Obměna: Tyčinky můžeme posypat mákem. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz