Recepty na xkuchtik.cz

MASO TELECÍ | TELECÍ ZÁVITEK

INGREDIENCE: 100g telecího masa, sůl, 20g šunky, 1 vejce, 10g mrkve, 3g hladké mouky, 10 g másla, pažitka. Drobně pokrájenou šunku, podušenou zeleninu a natvrdo vařené posekané vejce okořeníme pažitkou a promícháme. Touto směsí potřeme naklepaný, osolený plát masa, svineme a zavážeme nití. Nasucho opečeme, podlijeme a pečeme v troubě. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou, povaříme. Čerstvé máslo přidáme do hotového pokrmu. ..

MASO TELECÍ | PARMSKÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 500 g telecí kýty, sůl, mouka na obalení, 2 vejce, 50 g strouhaného parmezánu, 2 lžíce mléka, strouhaná houska, olej, 4 čerstvá rajčata, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Z telecí kýty nakrájíme přes vlákna řízky, okraje nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme je paličkou, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve směsi vajec, strouhaného parmezánu a mléka a ve strouhance. Hned vložíme do rozpáleného oleje a už při nižší teplotě smažíme po obou stranách dozlatova. Ve zbylém oleji osmažíme ještě ..

MASO TELECÍ | TELECÍ MEDAILÓNKY S CHERRY OMÁČKOU.

INGREDIENCE: Telecí medailonky, 4 žloutky, sůl, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 2 dl suchého sherry, 1 l studeného vývaru z masa, svazeček petržel , 4 lžíce přepuštěného másla, 8 telecích medailónků. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky dáme do kastrůlku, vmícháme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Nádobu postavíme do horké vodní lázně a vejce metlou našleháme do pěny Sherry smícháme se studeným vývarem a zlehka lijeme za stálého míchání do kastrůlku se žloutky a šleháme, až se vytvo ..

MASO TELECÍ | ROLÁDA Z TELECÍHO MASA.

INGREDIENCE: 1 kg telecího masa, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g kyselé okurky, 10 g šunky, 10 g másla, 3 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tlecí maso rozřízneme na větší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe šunkou pokrájenou na tenké plátky, posypeme jemně sekaným, natvrdo vařeným vejcem a sekanou sterilovanou okurkou. Pevně zabalíme, ovážeme nití a na másle po všech stranách opečeme. Trochu podlijeme a pečeme za občasného podlévání horkou vodou v troubě. Měkké maso vyjmeme, vysmahlou šťávu ..

MASO TELECÍ | PEČENÁ TELECÍ ROLÁDA SE ŠPENÁTOVOU NÁPLNÍ.

INGREDIENCE: 400 g špenátu, l00g žampiónů, 10 g másla, 1 kg telecího hrudí bez kosti, sůl, pepř, 2 dl vývaru, strouhaný muškátový oříšek, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1/8 1 vody, 1/8 l suchého červeného vína, 1 malá konzerva rajského protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát podusíme, žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na lupínky Dáme na máslo a také podusíme. Telecí hrudí omyjeme studenou vodou, osušíme ubrouskem a podélně nakrojíme tak, aby vznikl jeden tenký plát masa. Maso po obou straná ..

MASO TELECÍ | TELECÍ RAGŮ MARENGO II.

INGREDIENCE: 1 kg libového telecího masa, 3 polévkové lžíce mouky smíchané se solí a pepřem, 3 polévkové lžíce olivového oleje, l cibule, 1 utřeného stroužku česneku, 4 polévkové lžíce suchého bílého vína, 250 ml vývaru, 200 g sterilovaných rajčat, osušených a rozmačkaných, půl lžičky bazalky, citrónová kůra, 120 g žampiónů, 45 g másla nebo margarínu, 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a obalíme v okořeněné mouce. Kousky telecího opečeme po pěti až des ..

MASO TELECÍ | TELECÍ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 vejce uvařená natvrdo, 200gžampiónů, 2 rajčata, 400g sterilovaného hrášku, sůl, pepř, 50g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každý dáme plátek šunky a jedno vejce. Řízky zavineme, převážeme nití a na rozpáleném másle opečeme po všech stranách do červena. Žampióny nakrájíme na větší kousky, přidáme spolu s nakrájenými rajčaty k řízkům, podlijeme vývarem z masoxu a dusíme do poloměkka. Před podáváním závitky v polovin ..

MASO TELECÍ | MAĎARSKÉ ZÁVITKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí řízky naklepeme hranou dlaně, na každý položíme stejně velký plátek šunky a půlku podélně rozkrojeného, natvrdo vařeného vejce. Stočíme, převážeme nití a v rozpáleném oleji opečeme do červena. Pak přidáme na větší kousky pokrájené hříbky nebo žampióny, na plátky nakrájená rajčata nebo zelené papriky a podlijeme 1 dl vody. Pod pokličkou dusíme do měkka asi 1 až 1 1/2 hodiny. Mezitím ohřejeme hrášek v jeho šťávě, scedíme, dáme na mísu a omastíme kouskem másla nebo raději ro ..

MASO TELECÍ | TELECÍ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 700g předního telecího masa vcelku - nízký plát, 300g mraženého špenátu, česnek, 2 vejce, 100g strouhaného sýra – nejlépe parmazánu,100g šunky, sklenka bílého vína, hovězí vývar, šalvěj, rozmarýn, olej, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si omeletu z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra. Povaříme špenát v malém množství osolené vody a poté nakrájený špenát narychlo osmahneme s česnekem na olivovém oleji. Rozprostřeme maso, naskládáme na ně ve vrstvách špenát, vaječnou ome ..

MASO TELECÍ | RUSKÉ TELECÍ ZRAZY

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme to, co zabere nejvíc času: nádivku. Nakrájenou žemli namočíme v mléce, po chvíli vymačkáme; jemně nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní vymačkanou žemli, osolíme, opepříme, dobře promícháme a dáme na pánev osmahnout na mírném ohni. Potom hranou ruky naklepeme tenké řízky z telecího masa a na každý dáme po jedné lžíci připravené nádivky: řízky stočíme, ovážeme nití a osolíme. V rozpáleném tuku je opečeme tak, že je vidličkou otáčíme, aby byly z ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz