Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADIVOKO

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji střelil nad rybníkem, si připravím pomocí koření a zeleniny; na slanině si osmahnu 100g kořenové zeleniny a 50 g nakrájené cibule. Když se směs zbarví do zlatohněda; zakapu ji octem s vodou a na to vložím kachnu. Přidám tlučené nové kořen, celý pepř, bobkový list, jalovec, na plátky nakrájená rajčata mohou být i zmrazená -, a mám-li paprikový lusk, tedy i ten, po délce nařezaný. Přiliji 1 dl přírodního červeného vína a dám dusit. Občas podlévám, dusi ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA DIVOKO I

INGREDIENCE: 1 kachna, 60g slaniny, 40g másla, kořenová zelenina, citrónová kůra, ocet, cibule, zrnka pepře, nového koření, tymián, bobkový list, hřebíček, jíška z másla, mouky a cukru, 1/8l červeného vína, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu prošpikujeme. Na másle osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citrónovou kůru, zalijeme polévkou a trochou octa. Kachnu vložíme do tohoto základu a za občasného podlití dusíme. Až je měkká, vyjmeme ji a r ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADIVOKO

INGREDIENCE: 1 kachna, 50g másla, 50g slaniny, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 2 rajčata, 2 jablka, 1 dl červeného vína, 2 g celého pepře, 1 g celého nového koření, 1 bobkový list, 1g jalovce, 25 g soli, 50 g brusinkového kompotu, 20 g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle a na slanině nakrájené na drobné kostičky osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu, mrkev, petržel a cibuli. Když se zelenina zabarví do zlatohněda, zakápneme ji trochou vody a vložíme kachnu. Přidáme koření, rajčata a jabl ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO ČÍNSKU

INGREDIENCE: 500g kachního masa, 2 vejce, 2 lžíce bramborové moučky, 1 menší hlávky zelí, 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce vorčestru, 2 lžíce polévkového koření Vitana, 1 lžičky koření kari, 1 lžičky koření chilli, 3 lžíce oleje, vývar z kostky Masoxu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme bramborovou moučkou a smícháme s vajíčky. Necháme nejméně 1 hodinu proležet za občasného zamíchání. Mezitím si nakrájíme zelí na nudličky a v osolené vodě ho uvaříme téměř ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PODLE POSLEDNÍ MÓDY

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu posolíme a v troubě opečeme na obou stranách do hněda. Na pánvi podusíme cibuli, česnek, celer a mrkev, přidáme rajský protlak a necháme lehce zhnědnout. Přilijeme horkou vodu a na tento základ položíme kachnu, kterou dusíme. Když je měkká, vyjmeme ji, šťávu propasírujeme, osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Přidáme pomerančový likér a zjemníme kyselou a sladkou smetanou. Na kachnu položíme malé kousky másla a dopečeme v troubě do křupava. Rozporcujeme ji, p ..

DRŮBEŽ KACHNA | SILVESTROVSKÁ KACHNA NA MEDU A VÍNĚ

INGREDIENCE: 1 kachna, 50 g soli, 30 g pepře, 1 hrst tymiánu, 2 špetky kmínu, 300 ml červeného vína, 200 ml vody, 100 g medu. Dušené červené zelí: 1 malá hlávka červeného zelí, 100 g cibule, 200 g jablek, 50 g sušených švestek, 50 ml octa, 100 g krystalového cukru, 2 lžíce sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem, vložíme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odlež ..

DRŮBEŽ KACHNA | MEDOVÁ KACHNA MANDARÍN (ČÍNA)

INGREDIENCE: 1 menší kachna, 3 lžíce včelího medu, 2 lžíce sójové omáčky, lžičku wei-tsu (čínská omáčka), 2 lžíce dezertního vína typu sherry, šálek drůbežího vývaru, 4 oloupané na kolečka nakrájené vypeckované mandarínky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme a potřeme zálivem z vína, vývaru, sójové omáčky, koření a včelího medu. Zprvu kachnu mírně podlijeme vodou a pečeme. Přitom pilně potíráme připraveným zálivem. Často obracíme a kontrolujeme. Upečenou kachnu vyjme ..

DRŮBEŽ KACHNA | VELIKONOČNÍ KACHNA NA PIVU

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 cibule, 4 lžíce oleje, kmín, 8 dl černého piva. POSTUP PŘÍPRAVY: kachnu uvnitř lehce osolíme. Cibuli nakrájíme na proužky a na oleji orestujeme. Kachnu po povrchu osolíme a posypeme kmínem. Dáme jí i s cibulí do pekáče a podlijeme pivem. Pečeme při 180°C doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a pivem pečenou kachnu vyndáme a rozdělíme na porce. Pekáč se šťávou dáme na sporák, přidáme trochu vod y a krátce povaříme a scedíme. Podáváme s bramborov ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO PROVENSÁLSKU

INGREDIENCE: 1 kachny, sůl, 4 str. česneku, ml. pepř, 50g slaniny, 3 cibule, 2 baklažány, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, opečeme, podlijeme a pečeme téměř doměkka. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené baklažány, osolíme a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží a se salátem z rajčat. Baklažány můžeme nahradit skleníkovou okurkou nebo ..

DRŮBEŽ KACHNA | KAHCNA PEČENÁ S NÁDIVKOU

INGREDIENCE: 1 kachna, 400g mletého vepřového bůčku, 2 vejce. 2 žemle, 40g másla, asi 1 dl mléka, 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na tenké plátky, zvlhčíme je mlékem a necháme prosáknout. Pak dobře rozmělníme. Máslo utřeme se solí, přidáme mleté maso, vejce, pepř, utřený česnek, drobně nakrájenou petrželku, rozmácháme a vmícháme rozmělněné žemle. Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, naplníme nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme na pekáček a za častého ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz