Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADIVOKO

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji střelil nad rybníkem, si připravím pomocí koření a zeleniny; na slanině si osmahnu 100g kořenové zeleniny a 50 g nakrájené cibule. Když se směs zbarví do zlatohněda; zakapu ji octem s vodou a na to vložím kachnu. Přidám tlučené nové kořen, celý pepř, bobkový list, jalovec, na plátky nakrájená rajčata mohou být i zmrazená -, a mám-li paprikový lusk, tedy i ten, po délce nařezaný. Přiliji 1 dl přírodního červeného vína a dám dusit. Občas podlévám, dusi ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA DIVOKO I

INGREDIENCE: 1 kachna, 60g slaniny, 40g másla, kořenová zelenina, citrónová kůra, ocet, cibule, zrnka pepře, nového koření, tymián, bobkový list, hřebíček, jíška z másla, mouky a cukru, 1/8l červeného vína, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu prošpikujeme. Na másle osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citrónovou kůru, zalijeme polévkou a trochou octa. Kachnu vložíme do tohoto základu a za občasného podlití dusíme. Až je měkká, vyjmeme ji a r ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADIVOKO

INGREDIENCE: 1 kachna, 50g másla, 50g slaniny, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 2 rajčata, 2 jablka, 1 dl červeného vína, 2 g celého pepře, 1 g celého nového koření, 1 bobkový list, 1g jalovce, 25 g soli, 50 g brusinkového kompotu, 20 g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle a na slanině nakrájené na drobné kostičky osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu, mrkev, petržel a cibuli. Když se zelenina zabarví do zlatohněda, zakápneme ji trochou vody a vložíme kachnu. Přidáme koření, rajčata a jabl ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO ČÍNSKU

INGREDIENCE: 500g kachního masa, 2 vejce, 2 lžíce bramborové moučky, 1 menší hlávky zelí, 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce vorčestru, 2 lžíce polévkového koření Vitana, 1 lžičky koření kari, 1 lžičky koření chilli, 3 lžíce oleje, vývar z kostky Masoxu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme bramborovou moučkou a smícháme s vajíčky. Necháme nejméně 1 hodinu proležet za občasného zamíchání. Mezitím si nakrájíme zelí na nudličky a v osolené vodě ho uvaříme téměř ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PODLE POSLEDNÍ MÓDY

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu posolíme a v troubě opečeme na obou stranách do hněda. Na pánvi podusíme cibuli, česnek, celer a mrkev, přidáme rajský protlak a necháme lehce zhnědnout. Přilijeme horkou vodu a na tento základ položíme kachnu, kterou dusíme. Když je měkká, vyjmeme ji, šťávu propasírujeme, osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Přidáme pomerančový likér a zjemníme kyselou a sladkou smetanou. Na kachnu položíme malé kousky másla a dopečeme v troubě do křupava. Rozporcujeme ji, p ..

DRŮBEŽ KACHNA | SILVESTROVSKÁ KACHNA NA MEDU A VÍNĚ

INGREDIENCE: 1 kachna, 50 g soli, 30 g pepře, 1 hrst tymiánu, 2 špetky kmínu, 300 ml červeného vína, 200 ml vody, 100 g medu. Dušené červené zelí: 1 malá hlávka červeného zelí, 100 g cibule, 200 g jablek, 50 g sušených švestek, 50 ml octa, 100 g krystalového cukru, 2 lžíce sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem, vložíme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odlež ..

DRŮBEŽ KACHNA | MEDOVÁ KACHNA MANDARÍN (ČÍNA)

INGREDIENCE: 1 menší kachna, 3 lžíce včelího medu, 2 lžíce sójové omáčky, lžičku wei-tsu (čínská omáčka), 2 lžíce dezertního vína typu sherry, šálek drůbežího vývaru, 4 oloupané na kolečka nakrájené vypeckované mandarínky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme a potřeme zálivem z vína, vývaru, sójové omáčky, koření a včelího medu. Zprvu kachnu mírně podlijeme vodou a pečeme. Přitom pilně potíráme připraveným zálivem. Často obracíme a kontrolujeme. Upečenou kachnu vyjme ..

DRŮBEŽ KACHNA | VELIKONOČNÍ KACHNA NA PIVU

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 cibule, 4 lžíce oleje, kmín, 8 dl černého piva. POSTUP PŘÍPRAVY: kachnu uvnitř lehce osolíme. Cibuli nakrájíme na proužky a na oleji orestujeme. Kachnu po povrchu osolíme a posypeme kmínem. Dáme jí i s cibulí do pekáče a podlijeme pivem. Pečeme při 180°C doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a pivem pečenou kachnu vyndáme a rozdělíme na porce. Pekáč se šťávou dáme na sporák, přidáme trochu vod y a krátce povaříme a scedíme. Podáváme s bramborov ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO PROVENSÁLSKU

INGREDIENCE: 1 kachny, sůl, 4 str. česneku, ml. pepř, 50g slaniny, 3 cibule, 2 baklažány, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, opečeme, podlijeme a pečeme téměř doměkka. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené baklažány, osolíme a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží a se salátem z rajčat. Baklažány můžeme nahradit skleníkovou okurkou nebo ..

DRŮBEŽ KACHNA | KAHCNA PEČENÁ S NÁDIVKOU

INGREDIENCE: 1 kachna, 400g mletého vepřového bůčku, 2 vejce. 2 žemle, 40g másla, asi 1 dl mléka, 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na tenké plátky, zvlhčíme je mlékem a necháme prosáknout. Pak dobře rozmělníme. Máslo utřeme se solí, přidáme mleté maso, vejce, pepř, utřený česnek, drobně nakrájenou petrželku, rozmácháme a vmícháme rozmělněné žemle. Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, naplníme nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme na pekáček a za častého ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz