INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá paprika, kmín, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, 3 zelené papriky, 1 lžíce hladké mouky,1 lžička worcesteru.. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobné pokrájenou cibuli a necháme zpěnit dorůžova. Zvěřinu pokrájíme na menší kousky, vložíme do slaniny s cibulí a za stálého míchání rychle ..
INGREDIENCE: 8 vajec, 3 cibule, 4 lžíce oleje, 1 konzerva (425g) loupaných rajských jablíček, sůl. bílý pepř, 1 lžička sušeného provensálského koření, 2 lžičky solamylu, 1 kelímku (100g) smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli přepůlíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm za stálého míchání do zlatova opečeme. Rajská rozkrájíme v nálevu na větší kousky, přilijeme k cibuli a okořeníme podle chuti solí, pepřem a provensálským kořením. Vše dohromady asi 10 minut dus ..
INGREDIENCE: 2 bažanti, 4 cibule, 100g sádla, 20g papriky, špetka kmínu, 150g rajčatového protlaku, 1 kg brambor, 3 mrkve, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na sádle usmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme papriku, kmín, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Oškubané, vykuchané a oprané bažanty rozdělíme, přidáme je k cibuli a dusíme při občasném podlévání vodou do poloměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou mrkev, rajčatový protlak a vše za občasného po ..
INGREDIENCE pro SRNČÍ GULÁŠ SE ŽAMPIONY: 100g žampiónů, 20g slaniny, pepř, kmín, 3 lžíce sádla, 1 středné velká cibule, 500g srnčího masa (bez kosti), 200g vepřového masa, mletá sladká paprika, sůl, vývar z kostí, 1/2 kostky masoxu, 40 g kečupu, 1 lžíce kysané smetany, hladká mouka na zahuštění, 1 dl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme. Když se maso vydusí do t ..
INGREDIENCE: 700g srnčího plecka, 4 lžíce sádla, 2-3 cibule, 3 lžičky mleté sladké papriky, trochu kmínu,4-5 stroužků česneku, sůl, 250g kysaného zelí, 3-4 zelené papriky, 100g rýže, 3 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na větší kousky. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme mletou sladkou papriku, kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše osmažíme. Zvěřinu dusíme při občasném podlévání vodou a podléváme jen tolik, aby se nepřipálila. Když je maso napůl duše ..
INGREDIENCE: 500g jelení zvěřiny, 1 cibule, 1 lžíce sl. papriky, špetka kmínu, polévka, 1 lžíce mouky, špetku majoránky, 1 stroužek česneku, 100g slaniny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině osmažíme dozlatova krájenou cibulku, přidáme k ni papriku, trochu kmínu a navrch vložíme na kostky nakrájenou a lehce osolenou zvěřinu od žeber, plecka a krku. Když zvěřinu trochu opečeme, podlijeme ji polévkou a dusíme ji pod pokličkou doměkka. Šťávu necháme dosti vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, přidáme ..
INGREDIENCE: 500g srnčí kýty, 4 lžíce oleje, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, 2 lžíce másla, 2 cibule, 60g žampiónu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 lžic vývaru z kostí nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce dva dny nakřehnout. Před přípravou ji osolíme, okořeníme a prudce osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Pak přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny, osmažíme, vmích ..
INGREDIENCE: 200 g hrášku, 200 g zelených fazolek, sůl, 300 g žampionů, 1 malá sklenka kukuřice, 400 g uvařených brambor, 1 červená paprika, 4 paprikové párky, 1 cibule, 8-10 vajec, 200 ml mléka, pepř, 4 lžíce másla, 1 lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Slijeme a necháme okapat kukuřici. Brambory nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakráj ..
INGREDIENCE: 750 g srnčí, jelení, daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece), 100 g slaniny, 200 g cibule, sůl, 10 g mleté sladké papriky, trochu kmínu, pepř, majoránka, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, lžíce octa, voda na podlévání, 20 g hladké mouky, 1 l vývaru z kostky nebo z kostky masoxu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce bílého vína, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrole i rozškvaříme, osm ..
INGREDIENCE: 600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína. POSTUP PŘÍPRAY: Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česn ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA