Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ IV

INGREDIENCE: 400 g vepřového ramínka, plecka nebo libovějšího bůčku, 40 g sádla, 80 g cibule, 4 lžičky sladké papriky, necelá lžička kmínu, lžička soli, 400 g kyselého zelí, 1/4 l šlehačky nebo nakyslé smetany, 30 g hladké mouky, případně trochu cukru, kdyby nám omáčka připadala příliš kyselá. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme a pokrájíme na větší kostky. Na rozpálený tuk vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme – asi 10 minut, přidáme maso, opaprik ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ S PAPRIKAMI

INGREDIENCE: 800 g vepřového plecka, 100 g slaniny, 2 liberecké párky, 2 cibule, sádlo nebo olej,sklenka vína, 4 lžíce kečupu, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu,větší špetka majoránky, 4 čerstvé zelené papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 stroužek česneku POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle.V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo nebo o ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | MAĎARSKÝ TOKÁŇ

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa (kýta, ramínko), 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 červená feferonka, sůl, 4 lžíce oleje (sádla), 3 lžíce hladké mouky, 1 gulášová kostka, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 dl světlého piva, 1 zelená paprika (silnostěnná). POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi pů ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ IV

INGREDIENCE: 1 kg krkovice, 800 g vepřových drobů (ledvinky, játra), 500 g cibule, 120 g sádla, vývar z masa, česnek, mletá paprika sladká, majoránka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do cibulového základu přidáme maso a droby pokrájené na větší kostky, zasypeme drceným česnekem, mletou paprikou, osmahneme, osolíme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté dochutíme pepřem, majoránkou. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SZÉKELSKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sádla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1 kelímek kysané smetany, sůl, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodo ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | RÝŽE SE ZELENINOU A KARI

INGREDIENCE: 250 g rýže, 1 svazek polévkové zeleniny, 200 g mrkve, 30 g másla, 650 g masového vývaru, 30 g oleje na smažení, 2 lžíce kari koření, 150 g šunky, 200 g taveného sýra, 2 lžíce nasekané pažitky a kopru, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky, vše zesklovatíme na oleji a 5 minut podusíme. Uvařenou rýži osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením, přidám ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ S VEPŘOVOU KONZERVOU A KAPUSTOU.

INGREDIENCE: 750 g brambor, 1 kapusta, 1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě, 2 lžíce mouky, l cibule, 3 stroužky česneku, pepř, majoránka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrole dáme rozehřát sádlo z konzervy. Osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme předem povařenou a na proužky nakrájenou Kapustu, na kousky nakrájené oloupané brambory, osolíme, podlijeme vodou a dusíme, až jsou brambory měkké. Pak pokrm zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, okořeníme česne ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ TOKÁŇ.

INGREDIENCE: 110 g vepřového libového bůčku, 10 g cibule, 10 g slaniny, sůl, česnek, sl.paprika, 3 g hladké mouky, 30 g paprikových lusků, 30 g rajčat, 2 lžíce kyselého mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibuli, česnek, přidáme sladkou papriku a maso nakrájené na nudličky. Podlijeme netučným vývarem a dusíme téměř doměkka. K poloměkkému přidáme nakrájené papriky rajčata, podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme kyselým mlékem s rozmíchanou moukou a ještě povaříme. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ (Perkelt).

INGREDIENCE: 500 g vepřové plece nebo libového bůčku, 2 lžíce sádla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžíce rajského protlaku (nebo několik spařených, oloupaných, pokrájených a rozdušených rajčat), sůl, špetka pepře, špetka drceného kmínu, špetka ostré papriky nebo chilli, palička česneku, 1 dl zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | BRATISLAVSKÝ TOKÁŇ.

INGREDIENCE: 600 g vepřového plecka, 100 g rajčatového protlaku, 1 cibule, olej, 250 ml kysané smetany, 100 g žampionů, 80 g hrášku, sůl, ml. pepř, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté as osušené maso nakrájíme na silnější nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme protlak, maso a za stálého míchání osmažíme. Osolíme, opepříme, přidám pokrájené žampiony, hrášek, podlijeme trochou vroucí vody a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Před podáváním polijeme kysanou smetanou. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz