INGREDIENCE: 460 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 250 g tuku Stely, 100 g ořechů, čokoládová poleva, marmeláda, nebo moučkový a vanilkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme těsto, které protlačujeme strojkem a tvoříme tyčinky. Upečeme ve vyhřáté troubě. Pak můžeme obalovat v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, nebo část namáčet do čokoládové polevy. Můžeme je také pomazat marmeládou a ještě namočit do 1/3 délky do čokolády. ..
INGREDIENCE: 125 g tuku, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 50 g vlašských ořechů, 50 g čokolády na vaření, 1 balíček piškotů, 100 ml rumu, 50 ml ovocné šťávy nebo sirupu, strouhaný kokos na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk dáme do misky a s cukrem kakaem utřeme do pěny. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kousky čokolády, pokrájené piškoty, přelijeme rumem, šťávou nebo sirupem a společně promícháme. Vše dobře propracujeme a z hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme v ..
INGREDIENCE: 360 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 240 g másla, 4 vařené prolisované žloutky, ½ citrónu (šťáva + kůra). POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané ztuhlé máslo. Dlaněmi rozdrobíme a do důlku uprostřed dáme prolisované žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do chladu odpočinout. Vyvalíme plát o síle 5 mm, vykrajujeme tvary, do poloviny vykrojíme střed. V mírně v ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 450 g másla, 450 g mouč. cukru, 1 vejce, 4 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny zpracujeme a odložíme do lednice na cca 1-2 hodiny. Poté vykrajujeme kolečka, vždy jedno plné a jedno s dírkou. Po upečení slepujeme marmeládou a posypeme cukrem. ..
INGREDIENCE: 250 g hl. múky, 200 g masla, 70 g mletých orechov, 50 g vanilínového cukru, 1 vajce, 30 g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme vanilínový cukor, mleté orechy, vajce a cukor. Vypracujeme cesto, z ktorého urobíme na doske šúlok. Rozkrájame ho na kúsky a tie vyformujeme do podoby rožtekov. Uložíme na plech, upečieme a potom obalíme vo vanilínovom cukre. ..
INGREDIENCE: 800 g hl. mouky, 300 g mouč. cukru, 8 lžic teplého medu, 4 celá vejce, 15 g jedlé sody, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 g másla, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření, trocha citronové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Spojíme všechny ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme více jak den (i týden) v igelitovém sáčku odležet v chladnu. Poté těsto vyválíme na ½ cm silnou placku a vykrajujeme různé tvary perníčků. Potřeme žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 120 g arašídu, 120 g mouč. cukru, 120 g krájeného kandovaného ovoce, špetku citronové kyseliny, 50 g másla, 20 g hl. mouky, 1/8 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše kromě ořechů promícháme a vaříme, až vznikne tuhá hmota. Necháme mírně vychladnout a vmícháme ořechy. Na vymaštěném plechu tvarujeme lžící placičky, které v mírně vyhřáté troubě pečeme (sušíme). Vychladlé a ztvrdlé placičky potřeme z pečící strany rozpuštěnou čokoládovou polevou a přejedeme několikrát vidličkou po čokoládě. ..
INGREDIENCE: ¼ l smetany ke šlehání, 4 lžíce hl. mouky, 5 lžic cukru krystal, 50 g másla, podle chuti přidáme kandované ovoce, mandle rozinky, ořechy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté si připravíme vymazaný a moukou posypaný plech, nebo pečící papír. Na něm lžičkou děláme placičky a zvolna pečeme. Po vychladnutí zespoda potřeme čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: 240g cukru písek, 4 bílky, 250g kokosu (ořechy). POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme z bílků sníh ve vodní lázni a po částech postupně přidáváme cukr a šleháme dále. Pote necháme částečně vychladnout a vmícháme kokos ( obdoba místo kokosu můžeme dát jemně nasekané ořechy). Na vyložený plech pečícím papírem děláme malé kopečky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C do mírného zrůžovění kokosek. ..
INGREDIENCE: 130 g hladké mouky, 150 g másla, 120 g mouč. cukru, 70 g strouhaných ořechů, 1 vejce, 3 velké lžíce kakaa, špetka drceného hřebíčku a skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál si prosejeme mouku, cukr a rozdrobíme máslo, přidáme ostatní suroviny (drceného hřebíčku a skořice opravdu velmi málo, asi tak na špičku nože) a vypracujeme těsto. POZOR - toto těsto je velmi měkké a mazlavé, ale to je jeho správná konzistence, takže se nenechte odradit hmotou, která se Vám řádně lepí na ruce. Dobře ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA