Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | ORIENTALSKÝ KAPR

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájenou cibulku, zelenou papriku, větší rajče, 2 stroužky česneku utřeného se solí, lžíci rajčatového protlaku a mírné podlijeme vodou. Porce kapra vložíme na tuto směs, dáme do trouby a zvolna dusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. ..

RYBY KAPR | KAPR NA ŠALVĚJI

INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, sůl, 2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj, 2 lžíce másla, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny /celer, petržel, mrkev/, ½ sardelové pasty, 1 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a naporcovaného kapra omyjeme, dobře osolíme, znovu omyjeme a prošpikujeme lístky šalvěje /nebo šalvěj do kapra vetřeme s trochou soli/. Na másle osmažíme očištěnou a na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu. Na zeleninu položíme rozkrojeného kapra a to tak, že tvoří velkou ..

RYBY KAPR | NADÍVANÝ KAPR (Od Járinky)

INGREDIENCE: Kapr, 100 g sušených švestek, 100 g vlašských ořechů, cibule, olej, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky krátce povaříme, vypeckujeme a umeleme na masovém strojku, ořechy nastrouháme. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme švestky a ořechy, špetku soli a pepře a dobře promícháme. Kapra necháme v celku, hřbet několikrát prořízneme. Osolíme a břišní dutinu naplníme připravenou směsí. Poté kapra zašijeme a za občasného polévání olejem upečeme. Podáváme s bramborovým salátem. & ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČESNEKU PO SRBSKU

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 60 v oleje, 3 stroužky česneku, petrželka, celerová nať, citrónová šťáva, pepř, sůl, majoránka, l lžíce rajčatového protlaku, l cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra Zakapeme citrónovou šťávou a necháme v chladnu odležet. Pak je osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Vložíme do olejem vymazané ohnivzdorné misky, přidáme kolečka cibule, rajčatový protlak, posekanou celerovou nať a petrželku, okořeníme majoránkou. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem. ..

RYBY KAPR | KAPR SE ŽLOUTKOVÝM KŘENEM (Francie)

INGREDIENCE: 1 kg kapra, 60g kořenové zeleniny, 50g cibule, 5 celých pepřů, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 1/8 octa, 1 1 vody, sůl. Omáčka: 2 šálky vývaru z kapra, 70 g másla, 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, půl citrónu, 1-3lžíce strouhaného křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření a zeleninu vaříme deset minut v osolené a okyselené vodě. Do této vařící vody pak vložíme rozporcovaného kapra a nejvýše dalších deset minut jej spíše dusíme, než vaříme. Uvařenou rybu opatrně vyjmeme lopatkou ..

RYBY KAPR | VANOČNÍ KAPR SMAŽENÝ V TĚSTÍČKU

INGREDIENCE: 800 g naporcovaného kapra, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 200 g mléka, 50 g eidamské cihly, 60 g kořenové zeleniny, sůl, drcený kmín, polévkové koření, 400 ml oleje,  citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet. Z vajec, soli, mouky a mléka vyšleháme hladké těstíčko a rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme nitky z kořenové zeleniny a suché polévkové koření, do druhé strouhaný sýr a kmín. Porce kapra máčíme v těstíčku a sma ..

RYBY KAPR | KAPŘÍ HRANOLKY

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na obalení, sladká mleta paprika, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků. Z vajec, drceného česneku, libečku, soli a pepře vymícháme těstíčko, do kterého hranolky naložíme alespoň na dvě hodiny. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi ..

RYBY KAPR | VÁNONOČNÍ KAPR (Od Evy)

INGREDIENCE: 4 větší porce kapra i s kůží, sůl, olej, 40g másla, 2 natvrdo vařená vejce, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Střed každé porce nařízneme a do zářezu vložíme půlkolečka oloupaného citrónu bez jader. Po obou stranách osolíme a v dobře rozehřátém oleji po obou stranách opékáme. Hotové porce rozdělíme na nahřáté talíře. Z pánve slijeme přebytečný olej a ve zbylé šťávě rozehřejeme máslo, podle chuti přisolíme, podlijeme a povaříme. Vroucím obsahem přelijeme rybu, posypeme nadrobno usekanými ..

RYBY KAPR | KAPŘÍ KROKETY

Náhrada za klasického kapra (je to bez kostí). INGREDIENCE: Kapr (cca1kg), 2 housky, 200 ml mléka, 2 vejce, sůl, špetka muškátového květu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Podušené rybí maso zbavené kůže a kostí semeleme na masovém strojku a přidáme v mléce namočené žemle, vejce a muškátový květ. Maso prohněteme, utvoříme válečky, které v trojobalu obalíme a pečme na oleji nebo sádle v hlubším kastrole. Podáváme s chřestem a bramborovým salátem.   ..

RYBY KAPR | KAPR NA VÍNĚ V

INGREDIENCE: Malý kapr (asi 1,2 kg), šťáva ze 3 citronů, 1,5 dcl oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mletých mandlí, 3 cibule, 2 dcl bílého přírodního vína, pepř, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného a osoleného kapra potřeme olejem, osolíme a 2 hod. necháme v chladu. Na oleji osmahneme celé stroužky česneku, vidličkou je vybereme, odložíme na talířek a ve stejném oleji do zlatova kapra obaleného v mouce opečeme. Česnek utřeme se solí, mletými oloupanými mandl ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KARPATSKÝ GULÁŠ. ..

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá pa ...

Celý recept

GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ Ř ..

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky sví ...

Celý recept

OŠKVARKOVÉ TYČINKY ..

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do ...

Celý recept

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept
 

Kategorie na xkuchtik.cz