Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR NA ČESNEKU PO SRBSKU

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 60 v oleje, 3 stroužky česneku, petrželka, celerová nať, citrónová šťáva, pepř, sůl, majoránka, l lžíce rajčatového protlaku, l cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra Zakapeme citrónovou šťávou a necháme v chladnu odležet. Pak je osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Vložíme do olejem vymazané ohnivzdorné misky, přidáme kolečka cibule, rajčatový protlak, posekanou celerovou nať a petrželku, okořeníme majoránkou. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem. ..

RYBY KAPR | ORIENTALSKÝ KAPR

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájenou cibulku, zelenou papriku, větší rajče, 2 stroužky česneku utřeného se solí, lžíci rajčatového protlaku a mírné podlijeme vodou. Porce kapra vložíme na tuto směs, dáme do trouby a zvolna dusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. ..

RYBY KAPR | KAPR SE ŽLOUTKOVÝM KŘENEM (Francie)

INGREDIENCE: 1 kg kapra, 60g kořenové zeleniny, 50g cibule, 5 celých pepřů, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 1/8 octa, 1 1 vody, sůl. Omáčka: 2 šálky vývaru z kapra, 70 g másla, 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, půl citrónu, 1-3lžíce strouhaného křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření a zeleninu vaříme deset minut v osolené a okyselené vodě. Do této vařící vody pak vložíme rozporcovaného kapra a nejvýše dalších deset minut jej spíše dusíme, než vaříme. Uvařenou rybu opatrně vyjmeme lopatkou ..

RYBY KAPR | VANOČNÍ KAPR SMAŽENÝ V TĚSTÍČKU

INGREDIENCE: 800 g naporcovaného kapra, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 200 g mléka, 50 g eidamské cihly, 60 g kořenové zeleniny, sůl, drcený kmín, polévkové koření, 400 ml oleje,  citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet. Z vajec, soli, mouky a mléka vyšleháme hladké těstíčko a rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme nitky z kořenové zeleniny a suché polévkové koření, do druhé strouhaný sýr a kmín. Porce kapra máčíme v těstíčku a sma ..

RYBY KAPR | KAPŘÍ HRANOLKY

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na obalení, sladká mleta paprika, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků. Z vajec, drceného česneku, libečku, soli a pepře vymícháme těstíčko, do kterého hranolky naložíme alespoň na dvě hodiny. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi ..

RYBY KAPR | VÁNONOČNÍ KAPR (Od Evy)

INGREDIENCE: 4 větší porce kapra i s kůží, sůl, olej, 40g másla, 2 natvrdo vařená vejce, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Střed každé porce nařízneme a do zářezu vložíme půlkolečka oloupaného citrónu bez jader. Po obou stranách osolíme a v dobře rozehřátém oleji po obou stranách opékáme. Hotové porce rozdělíme na nahřáté talíře. Z pánve slijeme přebytečný olej a ve zbylé šťávě rozehřejeme máslo, podle chuti přisolíme, podlijeme a povaříme. Vroucím obsahem přelijeme rybu, posypeme nadrobno usekanými ..

RYBY KAPR | KAPŘÍ KROKETY

Náhrada za klasického kapra (je to bez kostí). INGREDIENCE: Kapr (cca1kg), 2 housky, 200 ml mléka, 2 vejce, sůl, špetka muškátového květu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Podušené rybí maso zbavené kůže a kostí semeleme na masovém strojku a přidáme v mléce namočené žemle, vejce a muškátový květ. Maso prohněteme, utvoříme válečky, které v trojobalu obalíme a pečme na oleji nebo sádle v hlubším kastrole. Podáváme s chřestem a bramborovým salátem.   ..

RYBY KAPR | KAPR NA VÍNĚ V

INGREDIENCE: Malý kapr (asi 1,2 kg), šťáva ze 3 citronů, 1,5 dcl oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mletých mandlí, 3 cibule, 2 dcl bílého přírodního vína, pepř, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného a osoleného kapra potřeme olejem, osolíme a 2 hod. necháme v chladu. Na oleji osmahneme celé stroužky česneku, vidličkou je vybereme, odložíme na talířek a ve stejném oleji do zlatova kapra obaleného v mouce opečeme. Česnek utřeme se solí, mletými oloupanými mandl ..

RYBY KAPR | ZAPEKANÝ KAPR S NIVOU (Od Magdy z Galanty)

INGREDIENCE: Kúsky umytého, vykosteného a na plátky kapora, hladkú múku, vajce, olej, syr s modrou plesňou. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky ryby osolíme, obalíme v hladkej múke, vajci a z oboch strán vypražíme v rozpálenom oleji do ružova. Kúsky ryby poukladáme do misy alebo pekáča a posypme nahrubo postrúhaným syrom tak, aby bola celá ryba zakrytá syrom. Polejeme výpekom a zakryté dáme zapiecť asi na 20 minút. Syr sa zapečie a ryba dostane výbornú chuť. Podávame so zeleninovým šalátom a ze ..

RYBY KAPR | Kaprie medailónky (Od Magdy z Galanty)

INGREDIENCE: 8 porcií kapra, 20 g masla, 40 g hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie, 25 g strúhaného chrenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Porcie kapra umyjeme a varíme v osolenej vode asi 8 min. Vybereme ich a opatrne z nich stiahneme kožu. Na panvici zohrejeme maslo. Kapra obalíme v hladkej múke a opekáme z každej strany asi 1 min. Smotanu ušľaháme a vmiešame chren. Na každú porciu kapra nastriekame šľahačku. Podávame so zemiakovým šalátom. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz