Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ | KUŘECÍ ROLÁDA 3

INGREDIENCE: 1 kuře, 100 g uzeného sýra, 4 lžíce plnotučné hořčice, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné kuře rozložíme na plát, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na připravený plát rozložíme uzený sýr, slaninu a svineme. Připravenou roládu svážeme nití, dáme do pekáčku, osolíme, poklademe máslem, podlijeme trochou vody a pečeme asi hodinu. Výpek zahustíme moukou a podáváme s petrželovými bramborami. ..

DRŮBEŽ | FRANCOUZSKÝ PULARD JAKO BAŽANT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného pularda prošpikujeme na proužky nakrájenou slaninou. Osolíme zevnitř i svrchu a vložíme do kastrolu s jemné nakrájenou cibulkou. Přidáme několik celých pepřů, několik rozdrcených jalovcových bobulek, kousek másla a na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme péci za častého podlévání pod poklicí do měkka. Pak pularda vyjmeme z kastrolu, vysmahneme šťávu, slabě ji zaprášíme, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a povaříme. Pak dáme na rozporcovaného pularda. Podáváme s červe ..

DRŮBEŽ | JÁTRA SE SLANINOU NA TYMIÁNU II

INGREDIENCE: 450 g malých brambor, 350 g drůbežích jater, 300 g másla, 80 g slaniny, 400 g konzervovaných rajčat, 1 nasekaná cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1 nahrubo nasekané jablko, 1 lžička papriky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce petrželky, tymián, sůl, pepř, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slan ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz