Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ | KUŘECÍ ROLÁDA 3

INGREDIENCE: 1 kuře, 100 g uzeného sýra, 4 lžíce plnotučné hořčice, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné kuře rozložíme na plát, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na připravený plát rozložíme uzený sýr, slaninu a svineme. Připravenou roládu svážeme nití, dáme do pekáčku, osolíme, poklademe máslem, podlijeme trochou vody a pečeme asi hodinu. Výpek zahustíme moukou a podáváme s petrželovými bramborami. ..

DRŮBEŽ | FRANCOUZSKÝ PULARD JAKO BAŽANT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného pularda prošpikujeme na proužky nakrájenou slaninou. Osolíme zevnitř i svrchu a vložíme do kastrolu s jemné nakrájenou cibulkou. Přidáme několik celých pepřů, několik rozdrcených jalovcových bobulek, kousek másla a na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme péci za častého podlévání pod poklicí do měkka. Pak pularda vyjmeme z kastrolu, vysmahneme šťávu, slabě ji zaprášíme, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a povaříme. Pak dáme na rozporcovaného pularda. Podáváme s červe ..

DRŮBEŽ | JÁTRA SE SLANINOU NA TYMIÁNU II

INGREDIENCE: 450 g malých brambor, 350 g drůbežích jater, 300 g másla, 80 g slaniny, 400 g konzervovaných rajčat, 1 nasekaná cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1 nahrubo nasekané jablko, 1 lžička papriky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce petrželky, tymián, sůl, pepř, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slan ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz