xFonka Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | PIKANTNÍ HOVĚZÍ GULÁŠ

INGREDIENCE: 750 g hovězího na guláš, 300 g šalotky nebo malých cibulek, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, sůl, ml. pepř, sl. ml. paprika, 500 g mrkve, 4 žemle z minulého dne, 1 dl mléka, 1 vejce, strouhaný muškátový oříšek, 1 svazku petrželky, 75 g másla, 40 g strouhanky, 50 g poloh. mouky, 100 ml tekuté kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme šalotku. Slaninu nakrájíme na plátky, v kastrole ji rozpustíme a vyndáme. Do nádoby přidáme olej, maso opečeme a vyjmeme. Ve výpeku osmáhneme ša ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOUBOVÉ LÍVANCE

INGREDIENCE: 150g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, sůl, 1 l mléka15g droždí, trocha cukru, 200g hl. mouky, 1 vejce, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, novým kořením, hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplám místě vykynout. D ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TELECÍ RAGÚ

INGREDIENCE: 100 g telecího masa, sůl, 10 g hrášku, 10 g mrkve 10 g celeru, 10 g petržele, 20 g květáku, 10 g hladké mouky, 50 g mléka, 10 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené, osolené maso udusíme doměkka. Zvlášť uvaříme pokrájenou kořenovou zeleninu a květák rozebraný na růžičky, který přidáme, až je zelenina téměř měkká. Mezitím připravíme bešamel (nasucho opražená mouka rozmíchaná ve vodě nebo mléce a povařená), který rozředíme prochladlým vývarem ze zeleniny a šťávou z ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ Z HOVĚZÍHO (ZA MÁLO PENĚZ)

INGREDIENCE: 250g hovězího masa, 2 mrkve, pórek, klobása, salám, 2 cibule, olej, sůl, červená paprika, majoránka, hl. mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibuli a mrkev nakrájeno na kolečka. Přidáme maso a orestujeme, pak přidáme nakrájenou uzeninu a znovu orestujeme. Přidáme koření a hrnek horké vody, zamícháme a necháme pod pokličkou dusit. Nakonec zahustíme lžíci hl. mouky rozmíchané v trošce vody. Promícháme a za občasného míchání na mírném ohni vaříme ještě5 minut.Dosolíme. Příloha rý ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TYROLSKÝ GULÁŠ (Od Irenky z Ostravy)

POSTUP PŘÍPRAVY: K obyčejnému guláši nechá se spolu vařit prorostlý bůček na polo uvařený, na silné kostry nakrájený, ½ hodiny před změknutím přidají se k němu syrové brambory.   ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ V

INGREDIENCE: 200 g hovězího masa, 50 g sádla, 3 cibule, špetka kmínu a pepře, 1 l zeleninového vývaru, 2 pálivé papričky, lžička sl. Papriky, 300 g brambor, 2 rajčata.   POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nahrubo a ve větším kastrole jí osmahneme na sádle, až zesklovatí. Přidáme nakrájení maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté vložíme nakrájené pálivé papričky, nakrájená rajčata, ml. papriku, osolíme a opepříme. Přelijeme vývarem a vaříme na mírném ohni, ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | CIKÁNSKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600 g hovězího masa, 200 g skopového masa, 200 g vepřového masa, 120 g slaniny,300 g cibule, sladká paprika, sůl, kmín, majoránka, ocet, hovězí vývar.   POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozpustíme slaninu nakrájenu na kostičky, k ní přidáme nakrájenou cibuli, sůl, papriku, hovězí maso na větší kousky krájené, ocet, sůl, majoránku a kmín a trochu osmažíme. Asi za hodinu přidáme skopové i vepřové maso na větší kousky krájené, opět osmažíme, zalijeme vývarem a dodusíme. Příloha: ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 300 g zadního hovězího (kližky), 300 g vepřového plecka, 60 g tuku, 300–400 g cibule, 1 střední zelená paprika, 2 rajčata, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 1 větší stroužek česneku, trochu mletého kmínu, vrchovatá lžička sladké mleté papriky, pepř, hovězí vývar nebovývar z 1/2–3/4 kostky masoxu, 2 špetky soli, 1–2 lžíce kečupu (rajského protlaku). POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso pokrájíme na větší kostky. Na rozeh ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ GULÁŠ PODLE FRANTY MILERA

INGREDIENCE: 750 g kližky nebo jiné přední hovězí, ½ kg cibule, 5 stroužků česneku, olej,  2 lžíce papriky mleté sladké, 2 lžíce leča, 2 ks zelené papriky, 2 rajčata, 2 špetky soli, 2 špetky pepře,  2 špetky kmínu, 2 chilli papričky, 2  brambory, 2 špetky majoránky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso nakrájené na kostky cca 3×3 cm velké. Když maso zešedne, tak na ně ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ ZE ZPLZNĚ

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa předního nebo kližky (případně i zadního), 4 střední cibule,1,5 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetička drceného pepře, špetka mletého kmínu, zhruba 0,6 l vody, 2,5 lžíce hladké mouky, 2 střední stroužky česneku, majoránka, 1/2 kostky masoxu, 1,5 dl piva desítky, 4 nožičky párku, 1 vejce, olej na smažení cibulea párků. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. O ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KARPATSKÝ GULÁŠ. ..

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá pa ...

Celý recept

GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ Ř ..

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky sví ...

Celý recept

OŠKVARKOVÉ TYČINKY ..

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do ...

Celý recept

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz