xFonka Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | PIKANTNÍ HOVĚZÍ GULÁŠ

INGREDIENCE: 750 g hovězího na guláš, 300 g šalotky nebo malých cibulek, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, sůl, ml. pepř, sl. ml. paprika, 500 g mrkve, 4 žemle z minulého dne, 1 dl mléka, 1 vejce, strouhaný muškátový oříšek, 1 svazku petrželky, 75 g másla, 40 g strouhanky, 50 g poloh. mouky, 100 ml tekuté kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme šalotku. Slaninu nakrájíme na plátky, v kastrole ji rozpustíme a vyndáme. Do nádoby přidáme olej, maso opečeme a vyjmeme. Ve výpeku osmáhneme ša ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOUBOVÉ LÍVANCE

INGREDIENCE: 150g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, sůl, 1 l mléka15g droždí, trocha cukru, 200g hl. mouky, 1 vejce, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, novým kořením, hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplám místě vykynout. D ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TELECÍ RAGÚ

INGREDIENCE: 100 g telecího masa, sůl, 10 g hrášku, 10 g mrkve 10 g celeru, 10 g petržele, 20 g květáku, 10 g hladké mouky, 50 g mléka, 10 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené, osolené maso udusíme doměkka. Zvlášť uvaříme pokrájenou kořenovou zeleninu a květák rozebraný na růžičky, který přidáme, až je zelenina téměř měkká. Mezitím připravíme bešamel (nasucho opražená mouka rozmíchaná ve vodě nebo mléce a povařená), který rozředíme prochladlým vývarem ze zeleniny a šťávou z ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ Z HOVĚZÍHO (ZA MÁLO PENĚZ)

INGREDIENCE: 250g hovězího masa, 2 mrkve, pórek, klobása, salám, 2 cibule, olej, sůl, červená paprika, majoránka, hl. mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibuli a mrkev nakrájeno na kolečka. Přidáme maso a orestujeme, pak přidáme nakrájenou uzeninu a znovu orestujeme. Přidáme koření a hrnek horké vody, zamícháme a necháme pod pokličkou dusit. Nakonec zahustíme lžíci hl. mouky rozmíchané v trošce vody. Promícháme a za občasného míchání na mírném ohni vaříme ještě5 minut.Dosolíme. Příloha rý ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TYROLSKÝ GULÁŠ (Od Irenky z Ostravy)

POSTUP PŘÍPRAVY: K obyčejnému guláši nechá se spolu vařit prorostlý bůček na polo uvařený, na silné kostry nakrájený, ½ hodiny před změknutím přidají se k němu syrové brambory.   ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ V

INGREDIENCE: 200 g hovězího masa, 50 g sádla, 3 cibule, špetka kmínu a pepře, 1 l zeleninového vývaru, 2 pálivé papričky, lžička sl. Papriky, 300 g brambor, 2 rajčata.   POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nahrubo a ve větším kastrole jí osmahneme na sádle, až zesklovatí. Přidáme nakrájení maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté vložíme nakrájené pálivé papričky, nakrájená rajčata, ml. papriku, osolíme a opepříme. Přelijeme vývarem a vaříme na mírném ohni, ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | CIKÁNSKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600 g hovězího masa, 200 g skopového masa, 200 g vepřového masa, 120 g slaniny,300 g cibule, sladká paprika, sůl, kmín, majoránka, ocet, hovězí vývar.   POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozpustíme slaninu nakrájenu na kostičky, k ní přidáme nakrájenou cibuli, sůl, papriku, hovězí maso na větší kousky krájené, ocet, sůl, majoránku a kmín a trochu osmažíme. Asi za hodinu přidáme skopové i vepřové maso na větší kousky krájené, opět osmažíme, zalijeme vývarem a dodusíme. Příloha: ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 300 g zadního hovězího (kližky), 300 g vepřového plecka, 60 g tuku, 300–400 g cibule, 1 střední zelená paprika, 2 rajčata, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 1 větší stroužek česneku, trochu mletého kmínu, vrchovatá lžička sladké mleté papriky, pepř, hovězí vývar nebovývar z 1/2–3/4 kostky masoxu, 2 špetky soli, 1–2 lžíce kečupu (rajského protlaku). POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso pokrájíme na větší kostky. Na rozeh ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ GULÁŠ PODLE FRANTY MILERA

INGREDIENCE: 750 g kližky nebo jiné přední hovězí, ½ kg cibule, 5 stroužků česneku, olej,  2 lžíce papriky mleté sladké, 2 lžíce leča, 2 ks zelené papriky, 2 rajčata, 2 špetky soli, 2 špetky pepře,  2 špetky kmínu, 2 chilli papričky, 2  brambory, 2 špetky majoránky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso nakrájené na kostky cca 3×3 cm velké. Když maso zešedne, tak na ně ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ ZE ZPLZNĚ

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa předního nebo kližky (případně i zadního), 4 střední cibule,1,5 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetička drceného pepře, špetka mletého kmínu, zhruba 0,6 l vody, 2,5 lžíce hladké mouky, 2 střední stroužky česneku, majoránka, 1/2 kostky masoxu, 1,5 dl piva desítky, 4 nožičky párku, 1 vejce, olej na smažení cibulea párků. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. O ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE S ..

INGREDIENCE: 2 květáky, 250 g salámu, 4 vejce, 100 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, namočíme do stu ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz