Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NÁLEV NA OKURKY

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 l octa 8%, 1 sáček nakládáčku, 300g cukru, 20 koleček cukerínu. Tato dávka stačí na 9 sklenic litrových. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NÁLEV NA OKURKY (můj!)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3,5 l vody, 7 dl octa, 1,2 kg cukru, 2 balíčky přípravku Deko, malou hrst, nového koření, malou hrst celého pepře, a přidávám ještě trochu hořčicového semínka. Mám to vyzkoušené a snachy říkají že to je dobré. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NAKLÁDANÉ RYBY NA KYSELO

INGREDIENCE: 1/2 kila kapřích ocasů nebo plotice, tloušť, parma, cejn apod., rostlinný olej, pepř. Nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, kořenová zelenina (1/2 celeru, 2 větší mrkve, 1 větší petržel), 2 lžičky soli, 2 cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce).Ryby osušíme, mírn ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | PIKANTNÍ UTOPENCI II

INGREDIENCE: Nakrájené špekáčky nebo kabanos, nakrájená cibule na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koř ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | DOMÁCÍ JABLEČNÝ OCET.

INGREDIENCE: 3kg jablk zbavených jádřinců a umletých na kaši v mlýnku na maso, 2,7 l vody, 1,1 kg cukru krupice, 7, 1 cl kvalitního jablečného nebo vinného octa (postačí i běžný kvasný lihový) a další ocet na vypláchnutí sklenic, 15cl čistého alkoholu bez příchuti nebo jablečné pálenky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čistě vymyté velké sklenice (od okurek, 1-2 podle velikosti) naplníme jablečnou kaší (rozemletá jablka, cukr, voda) a necháme při pokojové teplotě přikryté gázou nebo čistým plátýnkem 6 dnů kvasi ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz