xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NÁLEV NA OKURKY

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 l octa 8%, 1 sáček nakládáčku, 300g cukru, 20 koleček cukerínu. Tato dávka stačí na 9 sklenic litrových. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NÁLEV NA OKURKY (můj!)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3,5 l vody, 7 dl octa, 1,2 kg cukru, 2 balíčky přípravku Deko, malou hrst, nového koření, malou hrst celého pepře, a přidávám ještě trochu hořčicového semínka. Mám to vyzkoušené a snachy říkají že to je dobré. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NAKLÁDANÉ RYBY NA KYSELO

INGREDIENCE: 1/2 kila kapřích ocasů nebo plotice, tloušť, parma, cejn apod., rostlinný olej, pepř. Nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, kořenová zelenina (1/2 celeru, 2 větší mrkve, 1 větší petržel), 2 lžičky soli, 2 cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce).Ryby osušíme, mírn ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | PIKANTNÍ UTOPENCI II

INGREDIENCE: Nakrájené špekáčky nebo kabanos, nakrájená cibule na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koř ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | DOMÁCÍ JABLEČNÝ OCET.

INGREDIENCE: 3kg jablk zbavených jádřinců a umletých na kaši v mlýnku na maso, 2,7 l vody, 1,1 kg cukru krupice, 7, 1 cl kvalitního jablečného nebo vinného octa (postačí i běžný kvasný lihový) a další ocet na vypláchnutí sklenic, 15cl čistého alkoholu bez příchuti nebo jablečné pálenky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čistě vymyté velké sklenice (od okurek, 1-2 podle velikosti) naplníme jablečnou kaší (rozemletá jablka, cukr, voda) a necháme při pokojové teplotě přikryté gázou nebo čistým plátýnkem 6 dnů kvasi ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ ..

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz