Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NÁLEV NA OKURKY

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 l octa 8%, 1 sáček nakládáčku, 300g cukru, 20 koleček cukerínu. Tato dávka stačí na 9 sklenic litrových. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NÁLEV NA OKURKY (můj!)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3,5 l vody, 7 dl octa, 1,2 kg cukru, 2 balíčky přípravku Deko, malou hrst, nového koření, malou hrst celého pepře, a přidávám ještě trochu hořčicového semínka. Mám to vyzkoušené a snachy říkají že to je dobré. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | NAKLÁDANÉ RYBY NA KYSELO

INGREDIENCE: 1/2 kila kapřích ocasů nebo plotice, tloušť, parma, cejn apod., rostlinný olej, pepř. Nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, kořenová zelenina (1/2 celeru, 2 větší mrkve, 1 větší petržel), 2 lžičky soli, 2 cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce).Ryby osušíme, mírn ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | PIKANTNÍ UTOPENCI II

INGREDIENCE: Nakrájené špekáčky nebo kabanos, nakrájená cibule na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koř ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | DOMÁCÍ JABLEČNÝ OCET.

INGREDIENCE: 3kg jablk zbavených jádřinců a umletých na kaši v mlýnku na maso, 2,7 l vody, 1,1 kg cukru krupice, 7, 1 cl kvalitního jablečného nebo vinného octa (postačí i běžný kvasný lihový) a další ocet na vypláchnutí sklenic, 15cl čistého alkoholu bez příchuti nebo jablečné pálenky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čistě vymyté velké sklenice (od okurek, 1-2 podle velikosti) naplníme jablečnou kaší (rozemletá jablka, cukr, voda) a necháme při pokojové teplotě přikryté gázou nebo čistým plátýnkem 6 dnů kvasi ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

ITALSKÁ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, m ...

Celý recept

KAPŘÍ HRANOLKY. ..

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na oba ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MAROKÁNKY ( Od Jany ..

INGREDIENCE: ¼ l smetany ke šlehání, 4 lžíce hl. mouky, 5 lžic cukru krystal, 50 g másla, podle chuti přidáme kandované ovoce, mandle rozinky, ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept
 

Kategorie na xkuchtik.cz