Recepty na xkuchtik.cz

MASO HOVĚZÍ | KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA S MÄSOM

INGREDIENCE: 500 g mletého mäsa, 1 balíček kyslej kapusty, 3 hrste ryže, 1 pikantná klobása, 250 ml smotany, sladká paprika, soľ, čierne korenie, 100 g cibule, olej,| 100 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájme cibuľu a dáme do pekáča speniť. Cibuľu poprášime paprikou a potom dáme orestovať mäso a na kolieska nakrájanú klobásu. Keď je mäso opečené pridáme neuvarenú ryžu,soľ, korenie a keď je už ryža biela tak pridáme aj kapustu. Všetko dôkladne premiešame, zalejeme vodou a smotanou. Potom dáme piec ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ MASO NA SMETANĚ S KŘENEM

INGREDIENCE: 300 g vařeného hovězího masa, 120 g kysané smetany, 40 g čerstvého křenu, cibule, hovězí vývar, zelená petržel nebo pažitka, tmavý toustový chléb, ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychlazené vařené hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Zalijeme ochuceným vývarem s krájenou cibulkou a necháme uležet do druhého dne. Do kysané smetany vmícháme strouhaný křen a přeléváme přes marinované hovězí plátky. Podáváme s opečeným toastem. ..

MASO HOVĚZÍ | ČESKÁ SEKANÁ SE SALÁMEM.

INGREDIENCE: 500 g mletého vepř. masa, 500 g mletého hov. masa, 150 g slaniny, 200 g měkkého salámu, 200 g polosuchého salámu, 4 vejce, 2 housky, 200 ml mléka, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, pálivá paprika, olej na vymazání pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Oba druhy mletého masa vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a paprikou a dobře prohněteme. Měkký i polosuchý salám oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Kostičky housky zalijeme mlékem, necháme změk ..

MASO HOVĚZÍ | BABIČINY ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 tenké hovězí plátky, sůl, pepř, plnotučná hořčice, 8 žampionů, 4 malé nožičky párků, 1 cibule, 4 plátky slaniny, olej, 4 kuličky černého pepře, 300 ml vývaru z kostky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky z ..

MASO HOVĚZÍ | SVÍČKOVÁ NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 500 g hovězí svíčkové v celku, sůl, ml. pepř, olej, 10 tenkých plátků slaniny, 250 ml masového bujónu, 150 ml červeného vína, 1 lžíce hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: maso osolíme, okořeníme a v rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Opečené maso vyjmeme z pánve a po vychladnutí ho obalíme plátky slaniny, pevně převážeme nití, osolíme a okořeníme. V pekáči zahřejeme trošku oleje, maso z každé strany krátce opečeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme. Během pečení ho podléváme ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ FANTAZY.

INGREDIENCE: 1000g hovězího ze špičky, sůl, pepř, 4 na tvrdo uvařená vejce, 50g slaniny, 50g tuku, 1 malá cibule, několik zrnek pepře a nového koření, 1/2 l hovězího vývaru, 20g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, naklepáme a do každé strany uděláme dva velké otvory, do nichž vložíme celá uvařená vejce bez skořápky. Potom maso osolíme a opepříme. V rozpáleném tuku opražíme kostičky slaniny a cibule do žluta. Vložíme na něj maso i s kořením a necháme je asi dvě hodiny dusit, přičemž je ..

MASO HOVĚZÍ | SVÍČKOVÉ ŘEZY - BOHEMIA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Současně s masem opečeme plátky husích jater. Ta potom na talíři ozdobíme plátkem lanýže a přelijeme madeirskou omáčkou. Jako přílohu dáváme smažené hranolky. ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ PO BAVORSKU.

INGREDIENCE: 750g hovězího z kýty, 50 g slaniny, 60 g másla, cibule, kousek celeru, pár zrnek nového koření, pepře, trochu citrónové kůry, 20 g hladké mouky, trochu sherry či červeného vína, citrónová šťáva. Nádivka: 30 g slaniny, cibule, 1 vejce, 60 g šunky, malá kyselá okurka, trochu kaparů, zelená petrželka, 1 hříbek, 1 sardelka, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozehřejeme ji, pak do ní přidáme postrouhanou cibuli, jemně nakrájené vařené vajíčko, šunku kysel ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ ZÁVITKY S KŘENEM.

INGREDIENCE: 600g hovězího z kýty, 2 lžíce strouhaného křenu, 30g strouhaného křenu, 30g strouhanky, 2 žloutky, sůl, pepř, 10g másla, 10g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany, citrónová šťáva, bujón.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na pláty, které naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Nyní smícháme nastrouhaný křen se žloutky a strouhankou, posolíme a opepříme. Touto směsí potřeme pláty masa, které zavineme a propíchneme párátky. Poprášíme je moukou a po všech stranách prudce osmažíme na másl ..

MASO HOVĚZÍ | JIČÍNSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky svíčkové osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Maso vyjmeme a na pánev přidáme kousek másla a předem ovařené, vypeckované sušené švestky, které jsme obalili slabým plátkem slaniny a propíchli polovinou opražené mandle, aby nám špek na švestce držel. Na másle opečené švestky zalijeme trochou přírodní šťávy z pečeně, přidáme kečup, červené víno a takto připravenou šťávou polijeme maso. Nakonec je posypeme drobně nakrájeným uvařeným bílkem a na nudl ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz