Recepty na xkuchtik.cz

MASO HOVĚZÍ | KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA S MÄSOM

INGREDIENCE: 500 g mletého mäsa, 1 balíček kyslej kapusty, 3 hrste ryže, 1 pikantná klobása, 250 ml smotany, sladká paprika, soľ, čierne korenie, 100 g cibule, olej,| 100 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájme cibuľu a dáme do pekáča speniť. Cibuľu poprášime paprikou a potom dáme orestovať mäso a na kolieska nakrájanú klobásu. Keď je mäso opečené pridáme neuvarenú ryžu,soľ, korenie a keď je už ryža biela tak pridáme aj kapustu. Všetko dôkladne premiešame, zalejeme vodou a smotanou. Potom dáme piec ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ MASO NA SMETANĚ S KŘENEM

INGREDIENCE: 300 g vařeného hovězího masa, 120 g kysané smetany, 40 g čerstvého křenu, cibule, hovězí vývar, zelená petržel nebo pažitka, tmavý toustový chléb, ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychlazené vařené hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Zalijeme ochuceným vývarem s krájenou cibulkou a necháme uležet do druhého dne. Do kysané smetany vmícháme strouhaný křen a přeléváme přes marinované hovězí plátky. Podáváme s opečeným toastem. ..

MASO HOVĚZÍ | ČESKÁ SEKANÁ SE SALÁMEM.

INGREDIENCE: 500 g mletého vepř. masa, 500 g mletého hov. masa, 150 g slaniny, 200 g měkkého salámu, 200 g polosuchého salámu, 4 vejce, 2 housky, 200 ml mléka, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, pálivá paprika, olej na vymazání pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Oba druhy mletého masa vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a paprikou a dobře prohněteme. Měkký i polosuchý salám oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Kostičky housky zalijeme mlékem, necháme změk ..

MASO HOVĚZÍ | BABIČINY ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 tenké hovězí plátky, sůl, pepř, plnotučná hořčice, 8 žampionů, 4 malé nožičky párků, 1 cibule, 4 plátky slaniny, olej, 4 kuličky černého pepře, 300 ml vývaru z kostky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky z ..

MASO HOVĚZÍ | SVÍČKOVÁ NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 500 g hovězí svíčkové v celku, sůl, ml. pepř, olej, 10 tenkých plátků slaniny, 250 ml masového bujónu, 150 ml červeného vína, 1 lžíce hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: maso osolíme, okořeníme a v rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Opečené maso vyjmeme z pánve a po vychladnutí ho obalíme plátky slaniny, pevně převážeme nití, osolíme a okořeníme. V pekáči zahřejeme trošku oleje, maso z každé strany krátce opečeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme. Během pečení ho podléváme ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ FANTAZY.

INGREDIENCE: 1000g hovězího ze špičky, sůl, pepř, 4 na tvrdo uvařená vejce, 50g slaniny, 50g tuku, 1 malá cibule, několik zrnek pepře a nového koření, 1/2 l hovězího vývaru, 20g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, naklepáme a do každé strany uděláme dva velké otvory, do nichž vložíme celá uvařená vejce bez skořápky. Potom maso osolíme a opepříme. V rozpáleném tuku opražíme kostičky slaniny a cibule do žluta. Vložíme na něj maso i s kořením a necháme je asi dvě hodiny dusit, přičemž je ..

MASO HOVĚZÍ | SVÍČKOVÉ ŘEZY - BOHEMIA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Současně s masem opečeme plátky husích jater. Ta potom na talíři ozdobíme plátkem lanýže a přelijeme madeirskou omáčkou. Jako přílohu dáváme smažené hranolky. ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ PO BAVORSKU.

INGREDIENCE: 750g hovězího z kýty, 50 g slaniny, 60 g másla, cibule, kousek celeru, pár zrnek nového koření, pepře, trochu citrónové kůry, 20 g hladké mouky, trochu sherry či červeného vína, citrónová šťáva. Nádivka: 30 g slaniny, cibule, 1 vejce, 60 g šunky, malá kyselá okurka, trochu kaparů, zelená petrželka, 1 hříbek, 1 sardelka, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozehřejeme ji, pak do ní přidáme postrouhanou cibuli, jemně nakrájené vařené vajíčko, šunku kysel ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ ZÁVITKY S KŘENEM.

INGREDIENCE: 600g hovězího z kýty, 2 lžíce strouhaného křenu, 30g strouhaného křenu, 30g strouhanky, 2 žloutky, sůl, pepř, 10g másla, 10g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany, citrónová šťáva, bujón.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na pláty, které naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Nyní smícháme nastrouhaný křen se žloutky a strouhankou, posolíme a opepříme. Touto směsí potřeme pláty masa, které zavineme a propíchneme párátky. Poprášíme je moukou a po všech stranách prudce osmažíme na másl ..

MASO HOVĚZÍ | JIČÍNSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky svíčkové osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Maso vyjmeme a na pánev přidáme kousek másla a předem ovařené, vypeckované sušené švestky, které jsme obalili slabým plátkem slaniny a propíchli polovinou opražené mandle, aby nám špek na švestce držel. Na másle opečené švestky zalijeme trochou přírodní šťávy z pečeně, přidáme kečup, červené víno a takto připravenou šťávou polijeme maso. Nakonec je posypeme drobně nakrájeným uvařeným bílkem a na nudl ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz