Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VNITŘNOSTI | BOSENSKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 1 kg kuřecích jater; 300 g sušených švestek, 250 g slaniny, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na kostky větší než švestky, švestky vypeckujeme a podélné rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na plátky a vše střídavé napichujeme na jehly. Opečeme po všech stranách na dřevěném uhlí a solíme až na talíři. Podáváme s chlebem. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | VEPŘOVÁ JÁTRA PO ITALSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 500g vepřových jater, hladká mouka, 40g oleje, sůl, mletý pepř, 20 g másla, 1 středně velká cibule, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, majoránka, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná játra nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, lehce naklepeme, obalíme v mouce a v oleji a po obou stranách opékáme tři minuty, aby uvnitř zůstala růžová. Opečená játra osolíme, opepříme, dáme na teplé místo a přikryjeme, aby nevystydla. Olej z pánve slijeme, do šťávy přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a č ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | ŠPANĚLSKÁ TELECÍ JÁTRA

INGREDIENCE: 500 g telecích jater, 100 g cibule, 200 g rajčat, 50 g kečupu, 60 g oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněná játra nakrájíme na plátky (dva kusy na jednu porci), lehce naklepeme paličkou, po straně nařízneme, osolíme a opepříme. Játra opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji spolu s rajčaty. Přendáme na talíř, do oleje vložíme na drobné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme přidáme kečup podlijeme trochou vody a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | KUAH – Maroko.

INGREDIENCE: 600 g skopových jater, 300 g skopového loje, 1 lžičky mletého pepře, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 lžička drceného kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a lůj nakrájíme na menší kousky, játra asi na třícentimetrové, lůj na ještě menší a napícháme na jehly. Posypeme směsí pepře, pálivé papriky a kmínu a opečeme. Solíme až po upečení. Pokud nejsme muslimové, můžeme pokrm připravit i z vepřových jater. Lůj však musí být skopový. Podáváme s chlebem. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | DRŮBEŽÍ JATRA S HOUBAMI – Francie.

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 600 g drůbežích jater, 3 cibule, 250 g čerstvých hub, 200 ml sherry nebo podobného vina, 1 lžička maizeny, 2 lžičky Vegety, 250 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v hluboké pánvi je rozškvaříme, přidáme na kousky nakrájená očištěná drůbeží játra, krátce osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme. Vyjmeme játra, k cibuli přidáme na plátky nakrájené houby, podusíme, přidáme víno smíchané s maizenou, Vegetu a kys ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

INGREDIENCE: 500g kuřecích jater, 400g středě tučné vepřové plece bez kostí, olej, 1 cibule, 1 žemle, mléko, 1 vejce, 1 žloutek, sůl, ml. pepř, drcené nové koření, špetka muškátového květu a zázvoru, lžíce brandy, 3 lžíce smetany, 80g anglické slaniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra odblaníme, odkrojíme nažloutlá místa a společně s vepřovým masem nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme játra a maso, za stálého míchání je krátce osmáhneme a podusíme. Žemli nakrájíme na tenk ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | ZAJÍC PO FRANCOUZSKU.

INGREDIENCE: Zaječí předek, 10dkg slaniny, 10dkg másla, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 1/4 l bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, 5 hříbku nebo žampiónu (naložených v soli), 1 bobkový list, snítka tymiánu, 3 zrnka nového koření, 2 zrnka pepře, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí zadek rozkrojíme na několik kousků, protáhneme je slaninou, osolíme a opepříme. Na kastrol dáme zbylou pokrájenou slaninu, máslo a rozkrájenou cibuli a necháme zažloutnout. Na to vložíme připravené porce zvěřiny a opečeme. Zapráš ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | CHANFAINA.

INGREDIENCE: 250 g vepřových jater, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 menší cibule, 1/2 stroužku česneku, 2 listy čerstvé máty peprné, 1/2 lžičky zelené petrželky, 2 kuličky celého pepře, špetka kmínu, mletá paprika, mletá skořice, 1 lžíce oleje, 1/2 sklenky vývaru, 3/4 lžíce strouhanky, citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájená játra s pepřem dusíme doměkka na víně. Pak rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dosklovata, přidáme koření, játra, mátu, zalijeme vývarem a zasypeme strouhank ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | JÁTRA ČCHAO.

INGREDIENCE: 300 g vepřových jater, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1/2 lžíce oleje, 50 g špenátu nebo zelí, 1.5 stroužku česneku, 25 g máčeného Jidášova ucha, Záliv: 1,5 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, 1/4 lžičky wei-su, 1/2 špetky moučkového cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Plátky orestujeme v malé dávce rozpáleného oleje. Asi po minutě přidáme očistění a oprané listy špenátu, ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | VEPŘOVÉ LEDVINKY ČCHAO.

INGREDIENCE: 250 g očištěných vepřových ledvinek, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1,5 lžíce oleje, 25 g máčeného Jidášova ucha, 1/2 pórku, 1 stroužek česneku, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/4 lžičky octa, wei-su, olej na zakápnutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ledvinky po délce na plocho rozřízneme a vyjmeme žilnatou část z jejich středu. Dobře propereme v tekoucí vodě a nakrájíme na kostičky, které promícháme s máčeným škrobem a solí. Vložíme do rozpáleného oleje, prud ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz