Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÉ KNEDLÍKY Z KRUPICE (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: V míse se zadělá těsto z 300 g krupice, 10 g kvasnic, zkynutých v 1/8 l vlažného mléka se 2 kostkami cukru, 1 vejce a 10 g margarínu. Těsto se osolí, vařečkou vypracuje a nechá hodinku kynout. Tvoří se knedlíky, plní povidly nebo zavařenými švestkami a ještě 5 minut nechají pod utěrku kynout. Vaří se přesně 7 minut pod poklicí. Nezvedat a neobracet! Jsou jemné, ale opatrně se musí vařit. Sypou se jak kdo má rád a omasti máslem.   ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÁ KNEDLA (Od Mariky z Prešova)

INGREDIENCE: 500 g múka polohrubá, 250 ml mlieko+voda (125 ml + 125 ml),  1 čl soľ, 1 vajce,  2 PL oleja,  1 sáčok droždia (cca 7g),  2 PL cukor kryštálový. POSTUP PŘÍPRAVY: Máte domácu pekáreň na chleba ? ANO:  Najjednoduchšie je to celé dať do domácej pekárničky a zvoliť program KYSNUTÉ CESTO. hodové samo za 1,5 hod. NIE: Kto nemá, tak 3-4 PL múky zamiešať vo vlažnom mlieku s vodou, nasypať kvasnice, posypať cukrom a na teplom (nie prehnane teplom) mieste nechať 3 ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | BABIČČINY HOUSKOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 500 g hrubé mouky, 1 tvrdší houska nebo rohlík, 2 a 1/2 dl mléka, 1 vejce, 15 g droždí, sůl, mouka na vál. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na mísu. Těsto rozdělíme na 2 části, na pomoučeném vále vytvarujeme šišky, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut. Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÉ KNEDLÍKY II

INGREDIENCE: 750 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 droždí, sůl, 1 1/2 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky vmícháme droždí, přidáme vejce, sůl a vlažné mléko a vymícháme husté těsto. Pak jej dobře zpracujeme rukama a necháme v teple vykynout. Poté těsto rozdělíme na deset stejných dílu, vytvarujeme knedlíky a znovu je necháme krátce kynout. Vaříme je po obou stranách ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 500g hr. mouky, 1/4 1 mléka do těsta, 2 lžíce vlažného mléka na kvásek, 10g droždí, 1 syrové vejce, 1 lžička soli do těsta, 1 lžíce soli na osolení vody, ve které se budou vařit knedlíky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do půllitrového hrnečku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím přilijeme do mouky syrové mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a sůl a konečně i hotový kvásek, který nám zatím v hrnečku vyběhl. Všechno zpracujeme na tuhé těsto ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÝ KNEDLÍK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnku dáme vlažné mléko, špetku cukru a 20 g rozdrobeného droždí. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme 500 g mouky, přidáme kvásek, trochu soli, 2 celé vejce a vypracujeme středně husté těsto. Pak vmícháme 2 housky nakrájené na kostičky. Vytvarujeme dva středně velké knedlíky a necháme chvíli kynout. Ve vroucí vodě je vaříme asi 20-25 min. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÝ KOLÁČ (Rec ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/8 másla nebo jiného tuku se zadělá ve vláčné těsto s 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, kváskem z 10 g droždí, trochou sol ...

Celý recept

LEDVINKOVÁ POLÉVKA ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlená vepřová ledvinka se dobře v několikeré vodě omyje a nakrájí na tenké plátky. Na sádle se zapění jemně sekaná cibule, l ...

Celý recept

KAPR NEBO ÚHOŘ V ROS ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Má-li se upravovat větší ryba v celku pro hostinu, studený předkrm apod., tak že hlava, ploutve a ocas se nemohou použít na roso ...

Celý recept

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz