Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA (PRDELAČKA)

INGREDIENCE: 100 g velkých krup, 1 lžíce, sádla, 2 cibule, 1,25 l vývaru z vepřového masa, 250 ml přecezené a rozmíchané vepřové krve, 6 stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř.   POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme doměkka kroupy, propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, zalijeme jí vývarem, do vroucí polévky nalijeme za stálého míchání krev, krátce povaříme, přidáme odkapané kroupy a prohřejeme. Dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA (PRDELAČKA)

INGREDIENCE: 100 g velkých krup, 1 lžíce, sádla, 2 cibule, 1,25 l vývaru z vepřového masa, 250 ml přecezené a rozmíchané vepřové krve, 6 stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř.   POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme doměkka kroupy, propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, zalijeme jí vývarem, do vroucí polévky nalijeme za stálého míchání krev, krátce povaříme, přidáme odkapané kroupy a prohřejeme. Dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | VESNICKÁ PRDELAČKA

INGREDIENCE: 3 l vývaru z vepřového masa, 1 kg vepřového laloku, ½ vepřové krve, 200 g škvarků, 150 g velkých krup, 80 g cibule, 1 lžíce sádla, ml. pepř, majoránka, sůl, drcený kmín, třený česnek, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Krev vlijeme přes cedník za stálého míchání do vroucího vývaru a krátce ji povaříme. Přidáme škvarky, propláchnuté kroupy, česnek utřený se solí, drobně nakrájenou cibulkou usmaženou na sádle a koření. Vařený lalok nakrájíme na kostičky, vsypeme do polévky a kr ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | VESNICKÁ PRDELAČKA

INGREDIENCE: 3 l vývaru z vepřového masa, 1 kg vepřového laloku, ½ vepřové krve, 200 g škvarků, 150 g velkých krup, 80 g cibule, 1 lžíce sádla, ml. pepř, majoránka, sůl, drcený kmín, třený česnek, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Krev vlijeme přes cedník za stálého míchání do vroucího vývaru a krátce ji povaříme. Přidáme škvarky, propláchnuté kroupy, česnek utřený se solí, drobně nakrájenou cibulkou usmaženou na sádle a koření. Vařený lalok nakrájíme na kostičky, vsypeme do polévky a kr ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLEZSKÁ PRDELANKA

INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLEZSKÁ PRDELANKA

INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ČERNÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ČERNÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz