Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA (PRDELAČKA)

INGREDIENCE: 100 g velkých krup, 1 lžíce, sádla, 2 cibule, 1,25 l vývaru z vepřového masa, 250 ml přecezené a rozmíchané vepřové krve, 6 stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř.   POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme doměkka kroupy, propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, zalijeme jí vývarem, do vroucí polévky nalijeme za stálého míchání krev, krátce povaříme, přidáme odkapané kroupy a prohřejeme. Dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA (PRDELAČKA)

INGREDIENCE: 100 g velkých krup, 1 lžíce, sádla, 2 cibule, 1,25 l vývaru z vepřového masa, 250 ml přecezené a rozmíchané vepřové krve, 6 stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř.   POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme doměkka kroupy, propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, zalijeme jí vývarem, do vroucí polévky nalijeme za stálého míchání krev, krátce povaříme, přidáme odkapané kroupy a prohřejeme. Dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | VESNICKÁ PRDELAČKA

INGREDIENCE: 3 l vývaru z vepřového masa, 1 kg vepřového laloku, ½ vepřové krve, 200 g škvarků, 150 g velkých krup, 80 g cibule, 1 lžíce sádla, ml. pepř, majoránka, sůl, drcený kmín, třený česnek, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Krev vlijeme přes cedník za stálého míchání do vroucího vývaru a krátce ji povaříme. Přidáme škvarky, propláchnuté kroupy, česnek utřený se solí, drobně nakrájenou cibulkou usmaženou na sádle a koření. Vařený lalok nakrájíme na kostičky, vsypeme do polévky a kr ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | VESNICKÁ PRDELAČKA

INGREDIENCE: 3 l vývaru z vepřového masa, 1 kg vepřového laloku, ½ vepřové krve, 200 g škvarků, 150 g velkých krup, 80 g cibule, 1 lžíce sádla, ml. pepř, majoránka, sůl, drcený kmín, třený česnek, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Krev vlijeme přes cedník za stálého míchání do vroucího vývaru a krátce ji povaříme. Přidáme škvarky, propláchnuté kroupy, česnek utřený se solí, drobně nakrájenou cibulkou usmaženou na sádle a koření. Vařený lalok nakrájíme na kostičky, vsypeme do polévky a kr ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLEZSKÁ PRDELANKA

INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLEZSKÁ PRDELANKA

INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ČERNÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ČERNÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz