Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA VÁNOČNÍ

INGREDIENCE: Rybí hlavy, rybí vnitřnosti, kořenová zelenina, cibule, muškátový květ, sůl, zelená petržel, rohlík nebo houska, trocha másla nebo tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí hlavy povaříme, vyndáme a vývar přecedíme. V něm povaříme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve vedlejší nádobě obděláme na trošce tuku cibuli a na ni vložíme na kousky pokrájené vnitřnosti (mlíčí a jikry), osolíme a chvíli dusíme. Pak hotové vnitřnosti a kousky rybího masa z uvařených hlav vložíme do připravené polévky ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z SÝR NIVA

INGREDIENCE: Na jednu porci potřebujeme – 50g nivy, 1 brambor, 1 dl mléka, 2 cl smetany, plátek šunky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme brambor a nakrájíme ho nadrobno. Smícháme všechny ingredience mimo šunky dohromady a dáme rozehřát do mikrovlné trouby, nemáme-li mikrovlnku, dáme to rozehřát na sporák a poté to rozmixujeme ponorným mixérem. Povrch posypeme jemně nakrájenou šunkou. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KRUPIČNÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší krupice nechá se na másle za stálého míchání do růžova upražit. Poté se zaleje polévkou z kostí nebo zeleniny a vaří se ½ hodiny. Uvařená zakvedlá se žloutkem, rozmíchaným v mléce nebo smetaně. Mohou se do ní přidat vařené na nudličky nakájené drůbky z kuřat nebo zbytky masa. Též drobně pokrájená mrkev, vařená v polévce, zlepší chuť i barvu. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ ŠČI

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500g kysaného zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g tuku, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 30g hladké mouky, 500 g ryby, bobkový list, sůl, pepř, 4 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí, lžíci tuku a lžíci protlaku z rajčat zalijeme částí vody, občas promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu a cibuli drobné rozkrájíme, mírně osmažíme na druhé části tuku, zaprášíme moukou a dozlatova osmažíme.Očištěnou rybu rozkrájíme na větší kousky, ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA FAZOLOVÝ KRÉM

INGREDIENCE: 200 bílých fazolí, bobkový list, 60 g hladké mouky, 50 g másla, sůl, šálek mléka, pažitka, 1 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané a pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme přes noc do vody a v téže je s bobkovým listem uvaříme doměkka. Mezitím v hrnci na rozehřátém másle osmahneme mouku, zalijeme ji vodou a vaříme. Uvařené fazole rozmixujeme a nalijeme do základu. Polévku osolíme, přidáme šálek mléka, povaříme, dochutíme a podáváme s jemně nasekanou pažitkou. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | SÝROVÁ CHLEBOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 4 krajíce staršího chleba, 1 balíček plátkového sýra nebo 8 tenkých plátků sýra, 1 velká cibule, 1 lžíce tuku, 1 1 l vody, 1 kostka masoxu, 1 lžičky kmínu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci na rozehřátém tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli a vložíme plátky chleba střídavě proložené plátky sýra. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostku masoxu, kmín a sůl a vaříme, až se chléb zcela rozvaří. Můžeme přidat i šálek smetany nebo kyselého mléka. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | ITALSKÁ RYBÍ POLÉVKA S RÝŽÍ

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, mletý pepř, tlučený květ, 50 g uvařené ryže. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme vývar z hlavy ploutví, rybích vnitřností, poloviny cibule a z kořenové zeleniny. Zvlášť v hrnku uvaříme rýži. Rozkrájíme zbylou cibuli doskleněna ji osmažíme na oleji, přidáme usekaný česnek a po chvíli oloupaná a na třetinky rozkrájená rajčata. Rajčata dusíme, mícháme jimi a ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku,20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 vejce, 20 g rostl. tuku, 1 žemle, 2-3 lžíce mléka, strouhanku podle potřeby, muškátový květ, sůl.   POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu nadrobno rozkrájíme, rybí hlavu zbavenou očí a žaber omyjeme a spolu s částí kořenové zeleniny uvaříme v osolené vodě do měkka. Mlíčí a jikry uvaříme v hrnku zvlášť. Zbytek rozkrájené zeleniny vlož ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ RASOLNIK

INGREDIENCE: 400 g ryby, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g kyselých okurek, 20 g sušených hub, 2 střední cibule, 1 mrkev, l petržel, 1 dl sladké smetany, sůl, mletý pepř, pažitka nebo kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájíme na kousky. Hlavu uvaříme zvlášť, potom vyjmeme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme kousky ryby a necháme asi 5-7 minut vařit. Předem namočené, scezené houby osmažíme na másle, přidáme oloupané okurky, zbavené zrníček a nakrájené na drobné kousky ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KREOLSKÁ RYBÍ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 1 masox, 3 papriky, 1 cibule, 1 řez celeru, 150 g slaniny, 250 g brambor, sůl, 1 bobkový list, šalvěj, tymián, ml. pepř, 500g masa z bílé ryby, 500 g rajčat, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Masox rozpustíme v 1 l horké vody. Papriky, cibuli, celer a slaninu rozkrájíme nadrobno, podléváme rozpuštěným masoxem a asi 20 minut dusíme. Přidáme na kostičky rozkrájené oloupané brambory, koření, zbylý vývar a jeden litr horké vody. Na mírném ohni vaříme půl hodiny. Přidáme rybí maso ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz