Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ NÁMOŘNICKÉ ŘÍZKY

INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, sůl, 100 g slaniny, 4 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 lžička kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 125 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Z hovězího masa nakrájíme 4 řízky, lehce je naklepeme, po obvodu nařízneme a osolíme. Pak na rozškvařenou slaninu nakrájenou na drobné kostičky vložíme řízky a opečeme je po obou stranách. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme koření a ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ MASO DUŠENÉ NA ZELENINĚ

INGREDIENCE: 600 g zadního hovězího masa, 300 g kořenové zeleniny, 100 g slaniny, 2 cibule, sádlo, sůl, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso protáhneme slaninou a dusíme na osmahnuté pokrájené zelenině a sádle. Při dušení občas maso zalijeme horkou vodou, až je měkké vyjmeme je a šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme jí na maso. Část kořenové zeleniny můžeme pokrájet na nudličky, které necháme samostatně lehce osmahnout na tuku a přidat k hotové pečeni. Podáváme s dušenou rýží ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ ROLÁDA S TVARŮŽKY

INGREDIENCE: 1/2 červené papriky, ½ žluté papriky, rostlinný olej, 700 g hovězího masa, sůl, ml. Pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky anglické slaniny, 4 tisinky olomouckých tvarůžků, zeleninový vývar, 1 cibule, lžíce hl. mouky, lžička ml. Papriky, 3 dl piva. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na jemné nudličky a orestujeme je na olivovém oleji v pánvi. Hovězí maso očistíme a rozkrojíme  na co největší plát. Plát rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté ho p ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ III

INGREDIENCE: 1000 g hovězího zadního masa, 80 g másla, 40 g petržele, 40 g mrkve, 60 g celeru, 60 g cibule, 60 g tuku, 100 g anglické slaniny, 250 g 33 % sladké smetany, 3 dl mléka, 4 zrnka celého pepře, 2 zrnka nového koření, malý kousek bobkového listu, plnotučná hořčice, 30 g hladké mouky, tymián, ocet, citron, krystalový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle podusíme na plátky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli a smažíme, až počíná růžovět. Potom přidáme hořčici, cukr, necháme chvíli zkaramelizo ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ S ČERSTVÝMI HŘÍBKY

INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa z kýty, ořechu nebo z kulaté plece, sůl, 300 g čerstvých hříbků, mletý pepř, 2 dl sladké smetany, 20 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravujeme stejným způsobem jako hovězí pečeni v přírodní šťávě a když je maso napolo udušené, vložíme očištěné a nakrájené hříbky. Když jsou maso i houby měkké, přidáme smetanu rozkverlanou s moukou, povaříme a dokončíme podle předpisu hovězí pečeně v přírodní šťávě. Podáváme s vařenými brambory, těstovinami a různou zeleninou. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PŘEROVSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ

INGREDIENCE: 200 g předního hovězího masa, 200 g vepřového masa, 80 g uvařeného hrachu, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíce sekané petrželky, 30 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, vývar nebo voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso umeleme společně s vařeným a vychladlým hrachem. Směs osolíme, opepříme, přidáme třený česnek, vejce, slaninu nakrájenou na kostičky a petrželku. Vše dobře promícháme, vytvoříme šišku a pečeme v troubě na pekáči vymazaném sádlem. Potom ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY V

INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 100 g uzeného špeku, 2 cibule, 50 g oleje, 3 kyselé okurky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, lžíce hořčice,1/4 lžičky pepře, lžíce soli, 1/8 l zakysané smetany, 1 dl horké hovězího vývaru, 2 dl studeného vývaru nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, které z obou stran naklepeme paličkou a osolíme. Z vnitřní strany jen zlehka opepříme a potřeme hořčicí. Protože na každý plátek přijdou dva hranolky špe ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOŘČICOVÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 800 g hovězího zadního, 50 g pomerančového džemu, 50 g jablečného džemu, 50 g polotučné hořčice, 50 ml jablečného octa, 2 cibule, 1 mrkev, 100 g celeru, 200 ml bílého vína, 250 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, tymián, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme pomerančový džem, jablečný džem, hořčici, jablečný ocet a tymián. Maso osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí. Zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na pekáčku, přidáme maso, podlijeme jednou ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PLNĚNÉ MLETÉ BIFTEKY

INGREDIENCE: 400g mletého masa, 8 malých tenkých plátků slaniny, 4 malé plátky tučného sýra, hl. mouka, 1 bílek, 4 vejce, 20g másla, olej, mletý pepř, sůl. Pažitkové máslo: 50g másla, 2 lžíce jemně sekané pažitky, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme se solí, pepřem a 2 lžícemi vody a na pomoučeném prkénku děláme 8 tenkých placiček. Čtyři z nich poklademe plátky slaniny, sýrem a opět slaninou, okraje potřeme bílkem a přiklopíme zbývajícími masovými plátky. Okraje biftek ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ NA SMETANĚ ( Francie )

INGREDIENCE: Nejdříve marinujeme 3 kg hovězího, zbaveného šlach i tuku a rozkrájeného na malé kousky, v této směsi : 6 dl převařené vody, 2 polévkové lžíce vinného octa, 3 stroužky česneku,250 g na kolečka nakrájené cibule, tymián, bobkový list, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso v marinádě ponecháme 48 hodin, potom přikročíme k vykonání zázraku : v kastrole (předepsán je kastrol litinový) rozpustíme 100g nadrobno rozkrájené slaniny, a ještě dokud je horká, dáme k ní rozpustit hr ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÝ KOLÁČ (Rec ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/8 másla nebo jiného tuku se zadělá ve vláčné těsto s 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, kváskem z 10 g droždí, trochou sol ...

Celý recept

LEDVINKOVÁ POLÉVKA ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlená vepřová ledvinka se dobře v několikeré vodě omyje a nakrájí na tenké plátky. Na sádle se zapění jemně sekaná cibule, l ...

Celý recept

KAPR NEBO ÚHOŘ V ROS ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Má-li se upravovat větší ryba v celku pro hostinu, studený předkrm apod., tak že hlava, ploutve a ocas se nemohou použít na roso ...

Celý recept

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz