Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY RŮZNÉ | JÁTROVÉ KNEDLÍČKY V KAPUSTÉ

INGREDIENCE: 500g odblaněných hovězích jater, 3 housky, 1 cibule, 2 vejce, 100 g slaniny, 30 g sádla, sůl. POSTUP PŘIPRAVY: Housky navlhčíme vodou. vymačkáme a umeleme s játry na strojku. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme na sádlo a osmažíme na ní nakrájenou cibuli. Vše smícháme, podle chuti přisolíme a ochutíme špetkou pepře. Z hmoty uděláme knedlíčky větší než do polévky, povaříme je ve vodě a pak je přidáme do hotové dušené kapusty. Kapustu nakrájíme, dáme na kousek sádla, podlijeme v ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KRUPICOVÉ PLACIČKY

INGREDIENCE: 400 g krupice, 12 dl mléka, 20 g oleje, sůl, 50 g hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucího mléka sypeme tenkým proudem krupici, osolíme a za stálého míchání uvaříme hustou krupicovou kaši. Zchladlou kaši vyválíme na pomoučeném vale v plát, ze kterého vykrajujeme formičkou placičky. Na pomaštěném plechu v troubě upečeme dorůžova. Podáváme s pečeným masem a dušeným špenátem. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | ŠPENÁTOVÉ HALUŠKY

INGREDIENCE: 300 g špenátu, l cibule, 40 g tuku, 50 g brynzy, 300 g strouhaného sýra, l celé vejce, l žloutek, 70 g krupice, sůl, pepř, muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmražený špenát podusíme asi 3 minuty na cibulce. Pak vmícháme brynzu, část sýra, vejce, žloutek a krupici. Dochutíme solí a kořením. Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Když vyplavou na povrch, dáme je do vymazané formy, posypeme zbylým sýrem a dáme na 20 minut zapéct. Podá ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | TVAROHOVÝ KNEDLÍK VELKÝ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Tře se 60 g másla se 4 vejci, 250 g krupice a trochu soli čtvrt hodiny. Poté se přidá 500 g rozstrouhaného tvarohu, dobře zamíchá a nechá hodinu odpočinout. Vyždímá se ubrousek ve studené vodě, těsto dá do něj, volně zaváže, zavěsí na držátko naběračky do hrnce s vařící vodou, aby nesahala až ke dnu, přikryje se poklicí a nechá hodinu vařit. Potom se vyndá na prkénko, rozkrájí silnou nití na plátky, vloží na mísu, posype strouhanou smaženou houskou a polije horkým máslem. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | JÁTROVÉ KNEDLÍČKY II

INGEDIENCE: 1 vejce, 100 g jater, 1 cibulka, 30 g másla, sůl, pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra velkým hladkým nožem na prkýnku utřeme, až vznikne kaše. Dáme je do misky, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, vajíčko, sůl, trochu másla nebo oliv. oleje, majoránku, dle chuti trochu pepře, zamícháme a nakonec trochu strouhanky, aby vznikla hustá kaše. Velkou lžíci vytvoříme knedlíčky, které hážeme do vroucí polévky a necháme povařit asi 3-5 min. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KACAMAK S MLÉKEM

INGREDIENCE: 300 g kukuřičné mouky, 1 l vody, 4 lžíce másla, 3/4 až 1 l mléka, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Kukuřičnou mouku pozvolna sypeme do osolené vařící vody, přidáme lžíci másla a vaříme za stálého míchání, až se těsto odlepuje ode dna. Vykrajujeme z něho vetší nebo menší kousky (noky), dáváme do mísy, přelijeme horkým mlékem a rozpuštěným máslem. Podáváme teplé jako samostatné jídlo. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | JÁTROVÝ SVÍTEK

POSTUP PŘÍPRAVY: Semeleme na masovém strojku 100 g jater a 2 žemle navlhčené v mléce. Utřeme 30 g rozpuštěného másla s 1 žloutkem, přidáme umletá játra a žemle, stroužek utřeného česneku, osolíme, opepříme a lehce vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků. Ve vymaštěném a strouhankou vysypaném kastrolku pečeme v prudší troubě asi 15 minut. Svítek pokrájíme na drobné kostičky a vhodíme ho těsně před podáváním do vařící polévky a přidáme sekanou zelenou petrželku. ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | JEMNÉ NOKY

INGREDIENCE: 2 šálky hrubé mouky, 2 žloutky, 5 lžic sladké smetany, podle potřeby vody, 2 lžíce másla, l šálek sladké smetany, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky rozšleháme se smetanou, vodou a solí, nalijeme do proseté mouky a lehce spojíme (nevypracujeme). Navlhčenou lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící vody. Jakmile vyplavou na povrch vyjmeme je děravou naběračkou, necháme okapat a prohřejeme na másle se smetanou. Podáváme ihned jako vložku do polévky, ke guláši nebo kuřeti na paprice ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

INGREDEINCE: vejce, 40 g tuku, 0,6 l mléka, špetka soli, 1 kg švestek . NA ZDOBENÍ: moučkový cukr, strouhaný tvrdý tvaroh nebo smažená strouhaná houska nebo mletý mák, čerstvé rozpuštěné máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařícího mléka, v němž jsme rozpustili tuk a špetku soli, nasypeme prosetou mouku a na mírném ohni mícháme až vznikne hladké těsto, které se nechytá ani vařečky, ani nádoby. Těsto necháme trochu prochladnout, vmícháme do něj jedno vejce a po chvilce míchání druhé.Z těsta vyválíme vál ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KNEDLÍKY Z TVAROHU

INGREDIENCE: 2 vejce, 500 g měkkého tvarohu, 200 g hrubé mouky, 30 g tuku, 40 g žemle na krájení, sůl, 20 g strouhanky a 20 g tuku na osmažená, 60 g másla na pomaštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme se solí, přidáme jemný tvaroh, mouku, rozpuštěný tuk a dobře vypracujeme. Pak vpracujeme do těsta na kostičky nakrájené žemle, tvoříme malé kulaté knedlíky a vaříme. je asi 15 minut. Uvařené roztrhneme, posypeme osmaženou strouhankou a mastíme máslem. Můžeme podávat se šlehaným žervé nebo s ovoc ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz