Recepty na xkuchtik.cz

MASO VEPŘOVÉ | ZBOJNICKÝ ROŽEŇ

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 100g slaniny, 300g vepřových jater, 3 menší cibule, 6 feferonek, sůl, mletý pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou krkovičku nakrájíme na kousky - plátky, mírně osolíme, potřeme česnekem, opepříme a pokapeme olejem Dáme do misky a necháme alespoň 5 hodin odležet (nejlépe však přes noc). Odleželé maso střídavě napichujeme na špíz se slaninou, játry a cibulí, vše na plátky nakrájené, a proložíme feferonkou. Připravené špízy můžeme péci na roštu nad dřevěný ..

MASO VEPŘOVÉ | PYTLAKOVA SCHOVANKA

INGREDIENCE: 400g vepřového masa,1 sáček porkové polévky, 1 majonéza, 500g brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Pekáček si vymažeme a skládáme vrstvu brambor na plátky, maso na nudličky obalené v polévce, potřeme majonézou a na to vrstvu brambor na plátky a dáme péct na 40 minut. ..

MASO VEPŘOVÉ | VEPŘOVÝ ŘÍZEK HOTELU VALNOVKA.

INGREDIENCE: 200g čisté vepřové karé, 1ks vejce uvařené natvrdo, 30 g sýr Ementál jemně strouhaný, kečup lehce naředěný na pokapání, jemně krájený čerstvý pórek a kudrnka, půlka jedné nožičky jemného párku orestovaná do hřebínku. Na těstíčko: Špetka soli, hladká mouka, vejce, mléko. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso krojené ve dvou částech naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Nejprve obalíme v hladké mouce a potom v těstíčku. Na nepřilnavou pánev dáme trochu rostlinného oleje a smažíme dozlatov ..

MASO VEPŘOVÉ | BŮČKOVÉ SPIRÁLY.

INGREDIENCE: 700 g vykostěného libovějšího bůčku, kořenící směs Barbecue, česnekové grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na deset úzkých pruhů, posypeme je kořenícími přípravky a necháme v chladničce několik hodin uležet. Před přípravou je stočíme do tvaru spirál, upevníme je jehlami nebo špejlemi, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dusíme troubě pod vrchním dílem pekáče. Podle potřeby je podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Poloměkké spirály dopečeme bez příklopu ..

MASO VEPŘOVÉ | MARINOVANÁ VEPŘOVÁ KÝTA.

INGREDIENCE: 1000g vepřového z kýty, 80g slaniny, 80g tuku, 50g mouky, 1/8 l kyselé smetany nebo hříbky. Marináda: 3 díly vody, 1 díl octa, sůl, I cibule, kořenová zelenina, zrnka pepře a nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty stáhneme kůži a odřežeme tučné části. Potom uvaříme marinádu, necháme ji vychladnout a vložíme do ní maso. Zůstane v ní ležet několik dní (v létě 4, v zimě 8), přičemž je jednou za den obrátíme. Potom maso vyjmeme, prošpikujeme a na tuku a na zelenině z marinády pečeme. ..

MASO VEPŘOVÉ | BULHARSKA KJUFLETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na toto jídlo můžeme použít vepřové, ale i skopové maso. 1/2 kg masa umeleme, ustrouháme tři syrové brambory, jednu v mléce rozmočenou housku, jedno vejce, osolíme, opepříme a spojíme v hmotu. Je-li příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky. Pak z hmoty tvoříme malé šišky (aby se nám nelepila na dlaň, navlhčíme ruku bílým vínem), které hustě obalíme v sekané petrželce. Šišky urovnáme na pekáč se zpěněnou cibulkou, poklademe plátky rajčat, podle potřeby podlijeme a zapečeme. ..

MASO VEPŘOVÉ | ŠUMAVSKÉ MASO NA JEHLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřovou svíčkovou nakrájíme na kostky a střídavě napícháme na jehlu se slaninou, hříbky a cibulí, vše v plátcích. Osolené a opepřené opečeme na oleji, do kterého přidáme několik na hrubo rozdrcených zrnek jalovce. Jako přílohu podáváme černý chléb. ..

MASO VEPŘOVÉ | BRNĚNSKÝ PLNĚNÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 1 lžíce másla, 50g libové vařené šunky, 2 lžíce zeleného hrášku z konzervy, hladká mouka, strouhanka, 3 vejce, tuk na smažení, 1 citrón, 4 rajská jablíčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky odblaníme, siln8 naklepáme a osolíme. Ve větším díle másla opečeme kostičky šunky, přidáme hrášek, vejce, která necháme na směsi srazit. Náplň naneseme na řízky, které potom v prostředku přeložíme a propíchneme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobalu, usmažíme, pokapeme zbytkem m ..

MASO VEPŘOVÉ | SLOVENSKÝ PLNĚNÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, česnek, sůl, 4 plátky vařené šunky, 4 plátky sýra, několik lístků bazalky nebo rozmarýnu, trochu mouky, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, sladká paprika, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Silnější řízky nařízneme po délce tak, aby se vytvořila kapsa. Slabě je naklepáme a vložíme do nich v soli rozetřený česnek, plátek šunky, plátek sýra, posolíme je a okořeníme bazalkou nebo rozmarýnem. Nakonec sklepeme okraje, čímž je uzavřeme. Řízky obalíme v těstíčku z vajec, mouky, strou ..

MASO VEPŘOVÉ | PANENSKÁ NA ROŽNI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou svíčkovou zbavíme tuku, nakrájíme na silnější plátky, opepříme a střídavě napíchneme na jehlu s uzeným bůčkem a cibulí. Takto připravené maso naložíme do oleje s nastrouhanou cibulí, tymiánem a bobkovým listem asi na 8 hodin. Olej s přísadami potom nalijeme na pánev a panenskou opečeme na něm po obou stranách do červena. Vhodná příloha je obyčejný černý chléb.Panenskou na rožni z vepřové svíčkové, hříbků a slaniny nenakládáme. Hodí se k ní všechny zeleninové saláty. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz