xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | SIRUP Z ČERVENÉ ŘEPY

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 kg řepy očistit, nastrouhat a dát vařit do 3 a 1/2 l vody. Asi po 1 hod. až je měkká. Přecedit (přes plátno) a to husté nakonec ještě pořádně vymačkat. Na 1 litr se dává 1 kg cukru. Pak mírně vařit (asi 1/2hod.), až se vytvoří pěna, která se dá pryč. Po mírném vychladnutí přidat malinovou nebo jahodovou tresť. Skoro celý sáček kyseliny citrónové. Dobře zamíchat. Dát do sklenic a zavařit (asi20min.). ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | BEZINKOVÝ SIRUP

INGREDIENCE: 2 kg bezinek, 2 l vody, na l l šťávy, l kg cukru, kousek celé skořice nebo vanilky, lžička nastrouhané citrónové nebo pomerančové kury, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku, hustý odpad už nepoužijeme, obě šťáv - jak scezenou, tak i ze strojku - slijeme, odměříme a na každý litr šťávy přidáme l kg c ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | PAMPELIŠKOVÝ MED I

INGREDIENCE: 365 velkých rozvinutých květů pampelišky, 2 celé omyté citrony bez jadérek, 2 kg krystalového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté pampeliškové květy vložíme do většího (4 l) hrnce a přelijeme je 2 litry vody. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Do druhého dne necháme vyvařené květy louhovat, pak je vymačkáme přes plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájené, pecek zbavené citrony a cukr. Vaříme 60 - 90 minut za občasného promíchání, čistou (novou vařečkou. Horké plníme do skle ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | KOPŘIVOVÝ SIRUP (Vynikajicí)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 ½ l vody svaříme s 3 citróny které umyjeme a nakrájíme na kolečka. Necháme vychladnout a přidáme 100 vršků kopřiv. Necháme 24 hodin vyluhovat, pak přecedíme a trochu vymačkáme. Přidáme 3 kg cukru krystal (písek) a 5 lžiček kyseliny citrónové, zamícháme až se cukr rozpustí. Již nevařit, nalijeme do flašek a dáme do chladna. ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | PAMPELIŠKOVÝ MED II

INGREDIENCE: 200 g pampeliškových květů, 2 citrony, 1 ½ kg cukru krystal. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře oprané květy pampelišek přelijeme 1 ½ l vroucí vody a necháme odstát do druhého dne. Poté scedíme , květy vymačkáme, do výluhu přidáme šťávu s citronů, cukr a za občasného promíchání svaříme do zhoustnutí. Med nalijeme do malých skleniček a uzavřeme víčky. ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | CUKROVÝ SIRUP (Turecko)

INGREDIENCE: 250 g cukru, 1 l vody, celá vanilka, šťáva z 1 citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr rozpustíme v horké vodě a vaříme s vanilkou do zhoustnutí. Pak vmícháme citrónovou šťávu. Cukrový sirup používáme k přípravě moučníků. ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz