Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | SIRUP Z ČERVENÉ ŘEPY

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 kg řepy očistit, nastrouhat a dát vařit do 3 a 1/2 l vody. Asi po 1 hod. až je měkká. Přecedit (přes plátno) a to husté nakonec ještě pořádně vymačkat. Na 1 litr se dává 1 kg cukru. Pak mírně vařit (asi 1/2hod.), až se vytvoří pěna, která se dá pryč. Po mírném vychladnutí přidat malinovou nebo jahodovou tresť. Skoro celý sáček kyseliny citrónové. Dobře zamíchat. Dát do sklenic a zavařit (asi20min.). ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | BEZINKOVÝ SIRUP

INGREDIENCE: 2 kg bezinek, 2 l vody, na l l šťávy, l kg cukru, kousek celé skořice nebo vanilky, lžička nastrouhané citrónové nebo pomerančové kury, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku, hustý odpad už nepoužijeme, obě šťáv - jak scezenou, tak i ze strojku - slijeme, odměříme a na každý litr šťávy přidáme l kg c ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | PAMPELIŠKOVÝ MED I

INGREDIENCE: 365 velkých rozvinutých květů pampelišky, 2 celé omyté citrony bez jadérek, 2 kg krystalového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté pampeliškové květy vložíme do většího (4 l) hrnce a přelijeme je 2 litry vody. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Do druhého dne necháme vyvařené květy louhovat, pak je vymačkáme přes plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájené, pecek zbavené citrony a cukr. Vaříme 60 - 90 minut za občasného promíchání, čistou (novou vařečkou. Horké plníme do skle ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | KOPŘIVOVÝ SIRUP (Vynikajicí)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 ½ l vody svaříme s 3 citróny které umyjeme a nakrájíme na kolečka. Necháme vychladnout a přidáme 100 vršků kopřiv. Necháme 24 hodin vyluhovat, pak přecedíme a trochu vymačkáme. Přidáme 3 kg cukru krystal (písek) a 5 lžiček kyseliny citrónové, zamícháme až se cukr rozpustí. Již nevařit, nalijeme do flašek a dáme do chladna. ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | PAMPELIŠKOVÝ MED II

INGREDIENCE: 200 g pampeliškových květů, 2 citrony, 1 ½ kg cukru krystal. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře oprané květy pampelišek přelijeme 1 ½ l vroucí vody a necháme odstát do druhého dne. Poté scedíme , květy vymačkáme, do výluhu přidáme šťávu s citronů, cukr a za občasného promíchání svaříme do zhoustnutí. Med nalijeme do malých skleniček a uzavřeme víčky. ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | CUKROVÝ SIRUP (Turecko)

INGREDIENCE: 250 g cukru, 1 l vody, celá vanilka, šťáva z 1 citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr rozpustíme v horké vodě a vaříme s vanilkou do zhoustnutí. Pak vmícháme citrónovou šťávu. Cukrový sirup používáme k přípravě moučníků. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz