Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | BRAMBOROVÉ PLACKY S HOUBAMI

INGREDIENCE: 600g brambor, 300g hub, 2 vejce, 4 lžíce polh. Mouky, olej, 3 stroužky česneku, majoránka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené houby udusíme s drceným kmínem a solí, odstavíme. Přidáme nastrouhané syrové brambory, rozkvedlaná vejce, mouku, majoránku, třený česnek a sůl, vše dobře promícháme a v případě potřeby zředíme trochou mléka. Hmotu dáváme naběračkou do rozpáleného oleje, uděláme z ní placky a po obou stranách opečeme. ..

HOUBY | HOUBOVÉ ŘÍZKY

INGREDIENCE: Klobouky hub, mléko, mouka, vejce, strouhanka, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Klobouky hub namočíme do mléka, obalíme moukou, rozšlehaným vejcem, strouhankou a z obou stran osmažíme. Obměna: Houby můžeme obalovat v těstíčku z vejce, mléka a míchané mouky. Můžeme přidat mletou sladkou papriku, kmín, nadrobno posekanou nať saturejky, dobromyslu a j. Vhodné druhy: bedly, žampiony a jiné druhy se širokým kloboukem. Nepoužívat druhy, které jsou jedlé až po důkladné tepelné úpravě! ..

HOUBY | HOUBY NA PAPRICE

INGREDIENCE: 200g hub, 20 0m1 smetany, 2 lžíce míchané mouky, 1 cibule, 1-2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, 1lžíce oleje, mléko nebo voda podle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby udusíme na oleji, cibuli a paprice. Přilijeme smetanu rozmícháme. Podáváme s celozrnnými noky. 0bměna: Po odstavení z ohně můžeme přidat rozetřený česnek. Můžeme podávat s vařenou sójou. ..

HOUBY | HOUBY PEČENÉ NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 300g čerstvých hub (hřiby pravé, žampióny, ryzce, syrovinky, muchomůrky růžovky), 50g sádla nebo oleje, 4 stroužky česneku a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pro pečení jsou nejvhodnější středné velké klobouky hub. Tlustší klobouky naplocho rozkrojíme. Připravené houby potřeme česnekem utřeným se solí a v rozehřátém tuku s vyšší teplotou rychle opečeme tak, aby křupaly. Příloha: slaný rohlík a salát ze syrové zeleniny. ..

HOUBY | HOUBY PEČENÉ NA PLOTNĚ NEBO V PŘÍRODĚ

INGREDIENCE: Ryzce, syrovinky, ryzce pravé a ryzce peprné sůl a kmín. POSTUP PŘÍRAVY: Očištěné klobouky hub osolíme, posypeme čerstvé umletým kmínem a na okraji plotny pečeme po obou stranách, až zhnědnou. Mohou se také péci v pánvi na rozehřátém oleji s vyšší teplotou. V přírodě se pečou nabodnuté na větvičce nad žhavými uhlíky ohníčku. Opečené na plotně nebo nad ohněm a potřené máslem jsou pro milovníky houbových pokrmů lahůdkou. Příloha: chléb nebo slané rohlíky. ..

HOUBY | HOUBOVÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: 500g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé, májovky. holubinky, hřiby hnědé, křemenáče, klouzky, čirůvky zelánky), 40g másla, 30g cibule, petrželka, 2 žemle, 1/4 l mléka, 100g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 2 vejce, podle potřeby strouhanka, 80g sádla na pečeni a trochu vývaru na podlití. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, do něho vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku a trochu osmahneme. K osmahnuté cibuli přidáme na kostičky nakrájené houby, ..

HOUBY | SMAŽENKY Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

INGREDIENCE: 500g čerstvých hlív, 1/2 l vývaru ze zeleniny nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, 2 žemle, 1/4 l mléka, 20g másla, 30g cibule, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sul, trocha majoránky a mletého pepře a strouhanka podle potřeby. Mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej na smaženi. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlívy vložíme do vývaru, asi 20 minut je povaříme a scedíme. Žemle ostrouháme, rozkrojíme a namočíme do mléka. Na rozehřátém másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do světle žluta. ..

HOUBY | ČESKÝ HOUBOVÝ KUBA

INGREDIENCE: 1000g vařených krup, 200g škvarkového sádla, 150g cibule, 100g sušených hub, 30g česneku, 20g soli, pepř, trochu hovězí polévky, 30g strouhané housky. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené kroupy propláchneme studenou vodou, smícháme s drobně nakrájenou a na sádle do červena osmaženou cibulí, přidáme sušené, předem ve vodě uvařené a na drobno pokrájené houby, sůl, pepř, česnek, dle potřeby zalijeme hovězí polévkou, posypeme strouhanou houskou a zapečeme v troubě. ..

HOUBY | POLÉVKA Z PESTŘECŮ

INGREDIENCE.: 300g pestřců, 1 velká cibule, 1 lžíce másla nebo tuku, 3/4 l vývaru, 2 lžíce zeleninové směsi, sůl, pepř, lžička houbového koření, lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Pestříce se očistí, sloupnou, operou a jen velké houby se rozpůlí. Pak se opékají na másla s cibulkou nakrájenou na kostičky. Cibulka nesmí příliš zhnědnout. Doplní se vývarem. Přidá se zelenina a koření a vaří se 15 minut na středním ohni. Před podáváním se ochutí houbovým kořením a posype se petrželkou. Podává ..

HOUBY | HOUBOVÁ PIZZA

INGREDIENCE: 500g listového těsta, 350g žapiónů nebo jiných jemných hub, 200g tvrdého sýra, 3 vejce, 1 1 dl smetany, mletý pepř, mletá paprika, mletý muškátový oříšek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: těsto rozválíme a vyložíme jim dno i stěny menšího pekáče. Na těsto rozložíme náplň ze směsi dušených hub, vajec, smetany, strouhaného sýra, koření a soli. Pizzu upečeme ve vyhřáté troubě. Po částečném vychladnutí nakrájíme. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz