Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE | RYBÍZOVÉ VÍNO

INGREDIENCE: 1,3 l vylisované šťávy z rybízu, 1,3 l vody, 1 kg cukru, kvasinky a živná sůl pro kvasinky, 3 l láhev od okurek. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybízovou šťávu smícháme s vodou, v níž jsme rozpustili cukr. Přidáme oživlé kvasinky, živnou sůl a naplněnou láhev uzavřeme nejlépe kvasnou rourkou. Necháme 2 měsíce na teple kvasit. Nejdříve víno kvasí bouřlivě, pak se zklidní, a tak dolijeme šťávu. Po 2 měsících víno stočíme, necháme ustát a stočíme znovu. To můžeme ještě několikr ..

NÁPOJE | BEZINKOVÉ VÍNO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na 2 litry bezinek (otrhaných kuliček nalijeme 4 l vody, přidáme 3 zrnka pepře, 5 kuliček nového koření, 3 hřebíčky a vaříme půl hodiny. Odvar přecedíme přes plátno, přidáme 2kg cukru a znovu vaříme 10 minut. Potom dáme roztok zchladnout, do vlažného rozdrobíme 50g kvasnic, zamícháme a necháme 24 hodiny stát. Druhý den roztok promícháme a opět necháme 24 hodiny kvasit. Poté scedíme do 5 l sklenice, povážeme celofánem a necháme v teple do vánoc, potom jej stočíme do litrových lah ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÝ KOLÁČ (Rec ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/8 másla nebo jiného tuku se zadělá ve vláčné těsto s 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, kváskem z 10 g droždí, trochou sol ...

Celý recept

LEDVINKOVÁ POLÉVKA ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlená vepřová ledvinka se dobře v několikeré vodě omyje a nakrájí na tenké plátky. Na sádle se zapění jemně sekaná cibule, l ...

Celý recept

KAPR NEBO ÚHOŘ V ROS ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Má-li se upravovat větší ryba v celku pro hostinu, studený předkrm apod., tak že hlava, ploutve a ocas se nemohou použít na roso ...

Celý recept

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz