Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KEBAB ŠČOKLA (z Ostravy)

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a capcarap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kilo pjeknyho bučku, kilo (bo rači pjet stručky) česneku, grylovaci kořeňy. Na salatek činske zeli, cebulu - dvje bo třy, nakrajeť na kuštičky, sojovu mačku, kečup, sklinečku majonezy a truško tureckyho kořeňy (gdo nědřepjel v Turecku, tak grilovaci bo jine,stama gde dřepjel). To zamichame v mise vařeku bo vjetvu, gdo něma vařeku bo vjetev, toš ruku. Bu ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČEVAPČIČI III

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, pepř, 3 g hladké mouky, 10 g oleje, 10 g cibule, hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme jemně na masovém strojku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na pomoučeném prkénku tvoříme šišky asi 3 cm dlouhé, které zprudka opečeme po všech stranách na oleji. Podáváme s hořčicí, zdobené syrovou, na kolečka nakrájenou cibulí. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KOTLETY KAZACHSTAN

INGREDIENCE: 4 kotlety, 3 lžíce oleje, 14 sušených švestek, namočených přes noc v octě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky, sůl, hrubě mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety osmahneme na rozehřátém oleji. Mezitím švestky vyndáme z octa a dáme do vody. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Švestky i s vodou dáme do elektrického mixéru, přidáme česnek a petrželku a dobře rozmixujeme. Směs nalijeme do pánve, přidáme sůl s pepřem, přivedeme k varu, příkon sn ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE SLADKOKYSELOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 400g vepřové kýty, 2 vejce, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce hl. mouky, olej, sůl. Omáčka: 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pórku, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1 lžíce cukru, 3 lžíce suchého bílého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička Solamylu, 150 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor, zamícháme. Pak přidáme na nudličky nakrájenou papriku a pórek. Přisype ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BOSKOVICKÝ MĚŠEC A ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 200 g klobásy, 80 g slaniny, 200 g kysaného, zelí 100 ml smetany, 80 g cibule, 60 g tuku, 100 ml vývaru, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari koření, pažitka, 500 g brambor, 100 g másla, kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeného natvrdo a klobásou. Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití. Osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Do výpeku dáme nakrá ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SMAŽENÉ VEPŘOVÉ MASO.

INGREDIENCE: 500g vepřové kýty, 5 lžic oleje, 1 velké rajče, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky mletého pepře, hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej a maso na něj položíme. Smažíme je nejprve zprudka, posléze na mírném ohni po dobu asi 5 - 7 minut, kdy je vyjmeme a dobře potřeme sójovou omáčkou a pepřem. Některé plátky natřeme hořčicí a podáváme spolu s rajčetem nakrájeným na plátky. Jako příloha je dušená rýže. Můžeme podávat i studené. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ MEDAILÓNKY PO MILÁNSKU.

INGREDIENCE: 150g masa z vepřové kýty (libové), 20g hladké mouky, 20g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř, česnek, 50g šťávy z telecí pečeně nebo silný vývar z telecích kostí, 60g špaget, 30g másla na dušeni, sůl, 30g žampiónů, 30g šunky nebo uzeného jazyka.POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně naklepané plátky vepřového masa z kýty (ve tvaru madailónků) se potřou směsi soli, mletého pepře a třeného česneku, obalí v mouce a opečou na roštu nebo v pánvičce na oleji. Zbylá šťáva s tukem, zastříknutá šťávou z telec ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ŠVÉDSKÁ KRKOVICE (švédské národní jídlo)

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovice, 1 kg zeleninové směsi, lžíce rajčatového protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, přidáme k ní zeleninovou směs, rajčatový protlak, podmastíme a déme péci. Celková doba pečení trvá asi dvě hodiny, během které podléváme maso vodou. Po upečení ji nakrájíme a obložíme uvařenou zeleninou. Pozor: nekmínujeme! Podává se s tarhoňou nebo s bramborem. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ SATE.

INGREDIENCE: 500g vepřové kýty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, koření kari, 5 lžic jemné nastrouhaných burských ořechů, olej, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a potom je pokrájíme na kostky, přidáme jemné nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, burské oříšky, koření, 1 lžíci oleje, vše důkladné promícháme a necháme 1/2 hodiny odležet. Pak maso osolíme, napícháme na 4 špízy, za častého otáčení a pokapávání olejem opečeme pod grilem. Podáváme s rýží a k ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | POŽAHOVANÝ KOTLET SE STAROČESKOU CMUNDOU.

INGREDIENCE: ½ l vývaru, 1,3 kg vepřové pečeně, 150g moučného másla, 300g nivy, pepř, sůl, 15 cl oleje. Staročeská cmunda: brambory, mléko, hl. mouka, vejce, česnek, sůl, majoránka, olej, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Z pečeně usekneme žebírko, mírně je naklepeme, okrajové blány krátce nařízneme, maso osolíme a opepříme. Žebírko opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve. Na pánvi od opékání masa přidáme moučné máslo, mírně je osmáhneme, zastříkneme vývarem. Pečlivě rozmícháme, ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz