Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KEBAB ŠČOKLA (z Ostravy)

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kilo pjeknyho bučku, kilo (bo rači pjet stručky) česneku, grylovaci kořeňy. Na salatek činske zeli, cebulu - dvje bo třy, nakrajeť na kuštičky, sojovu mačku, kečup, sklinečku majonezy a truško tureckyho kořeňy (gdo nědřepjel v Turecku, tak grilovaci bo jine,stama gde dřepjel). To zamichame v mise vařeku bo vjetvu, gdo něma vařeku bo vjetev, toš ruku. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČEVAPČIČI III

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, pepř, 3 g hladké mouky, 10 g oleje, 10 g cibule, hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme jemně na masovém strojku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na pomoučeném prkénku tvoříme šišky asi 3 cm dlouhé, které zprudka opečeme po všech stranách na oleji. Podáváme s hořčicí, zdobené syrovou, na kolečka nakrájenou cibulí. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KOTLETY KAZACHSTAN

INGREDIENCE: 4 kotlety, 3 lžíce oleje, 14 sušených švestek, namočených přes noc v octě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky, sůl, hrubě mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety osmahneme na rozehřátém oleji. Mezitím švestky vyndáme z octa a dáme do vody. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Švestky i s vodou dáme do elektrického mixéru, přidáme česnek a petrželku a dobře rozmixujeme. Směs nalijeme do pánve, přidáme sůl s pepřem, přivedeme k varu, příkon sn ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE SLADKOKYSELOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 400g vepřové kýty, 2 vejce, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce hl. mouky, olej, sůl. Omáčka: 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pórku, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1 lžíce cukru, 3 lžíce suchého bílého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička Solamylu, 150 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor, zamícháme. Pak přidáme na nudličky nakrájenou papriku a pórek. Přisype ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BOSKOVICKÝ MĚŠEC A ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 200 g klobásy, 80 g slaniny, 200 g kysaného, zelí 100 ml smetany, 80 g cibule, 60 g tuku, 100 ml vývaru, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari koření, pažitka, 500 g brambor, 100 g másla, kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeného natvrdo a klobásou. Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití. Osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Do výpeku dáme nakrá ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SMAŽENÉ VEPŘOVÉ MASO.

INGREDIENCE: 500g vepřové kýty, 5 lžic oleje, 1 velké rajče, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky mletého pepře, hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej a maso na něj položíme. Smažíme je nejprve zprudka, posléze na mírném ohni po dobu asi 5 - 7 minut, kdy je vyjmeme a dobře potřeme sójovou omáčkou a pepřem. Některé plátky natřeme hořčicí a podáváme spolu s rajčetem nakrájeným na plátky. Jako příloha je dušená rýže. Můžeme podávat i studené. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ MEDAILÓNKY PO MILÁNSKU.

INGREDIENCE: 150g masa z vepřové kýty (libové), 20g hladké mouky, 20g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř, česnek, 50g šťávy z telecí pečeně nebo silný vývar z telecích kostí, 60g špaget, 30g másla na dušeni, sůl, 30g žampiónů, 30g šunky nebo uzeného jazyka.POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně naklepané plátky vepřového masa z kýty (ve tvaru madailónků) se potřou směsi soli, mletého pepře a třeného česneku, obalí v mouce a opečou na roštu nebo v pánvičce na oleji. Zbylá šťáva s tukem, zastříknutá šťávou z telec ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ŠVÉDSKÁ KRKOVICE (švédské národní jídlo)

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovice, 1 kg zeleninové směsi, lžíce rajčatového protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, přidáme k ní zeleninovou směs, rajčatový protlak, podmastíme a déme péci. Celková doba pečení trvá asi dvě hodiny, během které podléváme maso vodou. Po upečení ji nakrájíme a obložíme uvařenou zeleninou. Pozor: nekmínujeme! Podává se s tarhoňou nebo s bramborem. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ SATE.

INGREDIENCE: 500g vepřové kýty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, koření kari, 5 lžic jemné nastrouhaných burských ořechů, olej, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a potom je pokrájíme na kostky, přidáme jemné nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, burské oříšky, koření, 1 lžíci oleje, vše důkladné promícháme a necháme 1/2 hodiny odležet. Pak maso osolíme, napícháme na 4 špízy, za častého otáčení a pokapávání olejem opečeme pod grilem. Podáváme s rýží a k ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | POŽAHOVANÝ KOTLET SE STAROČESKOU CMUNDOU.

INGREDIENCE: ½ l vývaru, 1,3 kg vepřové pečeně, 150g moučného másla, 300g nivy, pepř, sůl, 15 cl oleje. Staročeská cmunda: brambory, mléko, hl. mouka, vejce, česnek, sůl, majoránka, olej, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Z pečeně usekneme žebírko, mírně je naklepeme, okrajové blány krátce nařízneme, maso osolíme a opepříme. Žebírko opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve. Na pánvi od opékání masa přidáme moučné máslo, mírně je osmáhneme, zastříkneme vývarem. Pečlivě rozmícháme, ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz