Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 1kg vepřových jater, ½ kg vepřového masa, ½ kg vepřového bůčku, 5 vajec, sůl, pepř, majoránka, může se přidat i kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme minimálně dvakrát na nejmenším oku strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku, promícháme a plníme do malých sklenic, které plníme jen na 80% obsahu sklenice. Zavařujeme 1 ½ hodiny a druhý den 1 hodinu.   ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 1kg vepřových jater, ½ kg vepřového masa, ½ kg vepřového bůčku, 5 vajec, sůl, pepř, majoránka, může se přidat i kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme minimálně dvakrát na nejmenším oku strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku, promícháme a plníme do malých sklenic, které plníme jen na 80% obsahu sklenice. Zavařujeme 1 ½ hodiny a druhý den 1 hodinu.   ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KRÁLÍKA 2

INGREDIENCE: 1 králík včetně jater, 600 g libového vepřového masa, 150 g vepřových jater, 4 lžíce vepřového sádla, 100 g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé ší cibule, šálek mléka, sůl, pepř, paštikové kořeni (1 lžička mletého pepře, 5 kuliček tlučeného nového kořeni, l lžička papriky, větší špetka zázvoru, 1 utlučený bobkový list. 1/2 lžičky muškátového oříšku, špetka tymiánu). POSTUP PŘÍPRAVY: Játra opláchneme, zbavíme žilek a necháme v chladu. Králíka a vepřové maso upečeme na sádle. Rohlík ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KRÁLÍKA 2

INGREDIENCE: 1 králík včetně jater, 600 g libového vepřového masa, 150 g vepřových jater, 4 lžíce vepřového sádla, 100 g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé ší cibule, šálek mléka, sůl, pepř, paštikové kořeni (1 lžička mletého pepře, 5 kuliček tlučeného nového kořeni, l lžička papriky, větší špetka zázvoru, 1 utlučený bobkový list. 1/2 lžičky muškátového oříšku, špetka tymiánu). POSTUP PŘÍPRAVY: Játra opláchneme, zbavíme žilek a necháme v chladu. Králíka a vepřové maso upečeme na sádle. Rohlík ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KRÁLÍKA

INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KRÁLÍKA

INGREDIENCE: 1 králičí předek, 300 g vepřového bůčku, 1 játra z králíka, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 2 žemle, 1 lžička koňaku, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousku slaniny zpěníme cibuli a potom na ní udusíme maso z králíka. Měkké maso umeleme se syrovým vepřovým masem a se syrovými játry Ke směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, vejce, koňak, koření a sul. Dobře promícháme. Zbylou slaninou vyložíme tvořítko. Naplníme směsí, uzavřeme a vaříme hodinu až hodinu a půl. ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | ANGLICKÁ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 600g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, 100g hladké mouky, 60g sušeného mléka, 10 vajec, sůl, mletý pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček a vepřovou plec nakrájíme na kousky, prosolíme a necháme 24 hodin odležet. Pak maso jemně umeleme, přidáme koření, sůl, 4 vejce, hladkou mouku, dobře vyšleháme s postupným přidáváním rozpuštěného sušeného mléka a ochutíme. Vyšlehanou paštiku plníme do olejem vymazané formy tak, že naplníme asi polovinu formy, pak po ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | ANGLICKÁ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 600g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, 100g hladké mouky, 60g sušeného mléka, 10 vajec, sůl, mletý pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček a vepřovou plec nakrájíme na kousky, prosolíme a necháme 24 hodin odležet. Pak maso jemně umeleme, přidáme koření, sůl, 4 vejce, hladkou mouku, dobře vyšleháme s postupným přidáváním rozpuštěného sušeného mléka a ochutíme. Vyšlehanou paštiku plníme do olejem vymazané formy tak, že naplníme asi polovinu formy, pak po ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ PAŠTIKA IV

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 500 g vepřového plecka, 500 g bůčku, 500 g drůbežích stehen, 250 g drůbežích jater, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 malý celer, 2 cibule, 2 bobkové listy, několik zrn nového koření, lžička majoránky, lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 2 housky, 3 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce rozehřátém tuku smažíme posekané cibule, přidáme očištěné játra a spolu smažíme asi 2-3 minuty. Toto odstavíme do vystydnutí. Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a dusí ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ PAŠTIKA IV

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 500 g vepřového plecka, 500 g bůčku, 500 g drůbežích stehen, 250 g drůbežích jater, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 malý celer, 2 cibule, 2 bobkové listy, několik zrn nového koření, lžička majoránky, lžička nastrouhaného muškátového oříšku, 2 housky, 3 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce rozehřátém tuku smažíme posekané cibule, přidáme očištěné játra a spolu smažíme asi 2-3 minuty. Toto odstavíme do vystydnutí. Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a dusí ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÝ KOLÁČ (Rec ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/8 másla nebo jiného tuku se zadělá ve vláčné těsto s 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, kváskem z 10 g droždí, trochou sol ...

Celý recept

LEDVINKOVÁ POLÉVKA ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlená vepřová ledvinka se dobře v několikeré vodě omyje a nakrájí na tenké plátky. Na sádle se zapění jemně sekaná cibule, l ...

Celý recept

KAPR NEBO ÚHOŘ V ROS ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Má-li se upravovat větší ryba v celku pro hostinu, studený předkrm apod., tak že hlava, ploutve a ocas se nemohou použít na roso ...

Celý recept

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz