Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | DOMÁCÍ SULC

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g kořenové zeleniny, 100 g sterilovaných okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 3 vařená , 20 g želatiny v prášku, 1 lžička celého pepře a 1 lžička nového koření a 1 dl octa, sůl.   POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné koleno a nožičky vložíme do vody a vaříme spolu s kořením a solí téměř do měkka. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu v celku a dovaříme maso ( v hrnci zůstane asi 1/3 vývaru).Maso kůži i zeleninu pokrájíme na kousky a vloží ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | VELIKONOČNÍ HUSPENINA

INGREDIENCE: Vepřové nožičky 6 kusů, 300 g bůčku, 100 g utřeného česneku, pepř, nové koření, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vepřové nožičky dám vařit do osolené vody s několika kuličkami nového koření a pepře. Vařím asi 11/2 hodiny (až maso jde krásně od kosti), přidám bůček a vařím dalších ½ hodiny. Oberu všechno maso a nakrájím na kousky (asi 1-2 cm). Zaliju do dvou třetin vývarem z nožek a přidám podle chuti sůl, mletý pepř, majoránku. Vše zamíchám a naliju do formy, a dám d ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | HUSPENINA II

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 1 vepřový jazyk, 1 vepřová nožička, vývar, 1/4 celeru, 1 mrkev,1 petrželka, 1 cibule, hrst sušených hub, trochu celerové a petrželové natě, celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián, 3 lžíce octa, 2 lžíce cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu, houby i koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout. Pak lž ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | HUSPENINA ( SULC)

INGREDIENCE: 3 vepřové nožičky, 2 vepřová kolena, 2 větší cibule, 8 sterilovaných okurek,10 kuliček pepře, 4 vařené mrkve, 2 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 3 lžíce octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a vykostíme. Potom je vložíme do nádoby a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořeno. Vodu mírně osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme do varu a pomalu vaříme. Doměkka vařená kolena a nožičky vyjmeme ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | ASPIK II.

INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 500g vepřových kůží, 150g hovězí kližky, 3 l vody, sůl, 100g cibule, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 150g zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1 dl octa, 3 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližky vypereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové k ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | HUSPENINA I.

INGREDIENCE: 1kg masa (vepřová nožička, koleno, telecí nožička nebo 1 sáček želatiny, 2 mrkve, 1 menšího celeru, 2 malé petržele (kořen), 2 cibule, 10 zrnek pepře, 2 bobkové listy, sůl, paprika na ozdobu, 1 lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 l vody vložíme maso, přidáme petržel, mrkev, celer, pepř, bobkový list a trochu osolíme. Vše vaříme v papiňáku 90minut, až budou nožičky měkké. Vyndáme uvařené maso včetně kůže, po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na kostičky a necháme v ledničce 20 minut. S ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | DOMÁCÍ HUSPENINA III.

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 kg vepřových nožiček, mletý a celý pepř, 1 bobkový list, 2 bobule nového koření, kousek cibule, 1 vejce uvařené natvrdo, 2 sterilované okurky, kousek zelené a červené papriky, sůl, ocet, kousek mrkve a celeru, špetka cukru, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky očistíme, opálíme zbytky štětin, i s vepřovou plecí opláchneme, vložíme do úzkého hrnce zalijeme je vodou tak , aby byly potopeny, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a pod ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | DOMÁCÍ HUSPENINA.

INGREDIENCE: 1 a 1/2 kg libovějšího masa z vepřové hlavy i s kůží, 1 kg vepřových nožiček, 250 g kůže z bůčku nebo jiné části, 1 mrkev, 2 cibule, 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 1 lžička mletého pepře, 1 bobkový list, 5 stroužků česneku, 4 lžíce sterilovaného hrášku, ocet, špetka cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěn ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | LEVNÁ HUSPENINA.

INGREDIENCE: 2kg vepřových nožiček, 500g vepřové kůže, 500g laloku, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, zelený hrášek, 5 bobkových listů, celé nové koření, celý pepř, mletý pepř, sůl, ocet, cukr, vegeta, třený česnek, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a kůže dobře očistíme, vše dobře ve studené vodě omyjeme a dáme do mírně osolené vody vařit. Po zavaření sesbíráme pěnu, přidáme koření, zeleninu (bez hrášku) a přikryté poklicí vaříme do měkka. Musíme si však pohlídat uvaření kůží, které jsou ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | HUSPENINA.

INGREDIENCE: 100 g telecího masa (může být i vepřové), 1 telecí nožička, 20 g zeleniny (mrkev, celer), 10g šunky, plátek uvařeného vejce na ozdobu, citrón, agar, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, nožičku (nemusí být), zeleninu, 1 malé cibule uvaříme v osolené vodě. Uvařené maso, šunku a zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme na misku. Ve vývaru z masa a zeleniny rozvaříme prut agaru, okyselíme, dosolíme a nalijeme na připravené maso. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu a necháme ztuhnout. Posypeme ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz