Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA UZENÉ | UZENÉ VEPŘOVÉ RAMÍNKO DUŠENÉ (GLAZOVANÉ)

INGREDIENCE: 150g uzené syrové rolky, 20g tuku na opečení, 1 dl vývaru z kostí (šťáva z pečeně), 100g karotky, 50g cibule, bobkový list, hřebíček, 5 cl šťávy z pečeně, 3 cl dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové uzené rolované ramínko se vaří necelou hodinu. Napůl uvařené se vyjme, nechá okapat, pomalu opeče na tuku a zalije trochou vývaru. Pak se přidá na drobné kostičky nebo plátky krájená karotka, na plátky krájená do zlatová osmahnutá cibule, bobkový list a hřebíček a za stálého polévání ..

ZABIJAČKA UZENÉ | DOMÁCÍ UZENÉ

NGREDIENCE: Solná směs na 50 kg masa: 1,5 kg soli, 45 g dusičnanu draselného, 45 g práškového cukru. Na 2,5 l solného láku: 2 1/4 l vody, 700 g soli (je-li maso naloženo v místnosti v níž je stála nižší teplota, můžeme použít jen asi půl kg soli). POSTUP PŘÍPRAV: Necháme si od řezníka maso nasekat na kusy o váze asi 1,5 kg. Doporučuje se vykostění kýt a plecí, neboť se tím zabrání rychlejšímu kazení masa od kosti. Maso necháme rozložené tak, aby vychladlo, ale nezmrzlo. Při jeho ochlazení na plu ..

ZABIJAČKA UZENÉ | DOMÁCÍ UZENÁ SLANINA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Díly sádla k přípravě slaniny dobře očistíme, okraje přiřízneme. Můžeme použít sádlo s kůží i bez kůže. Nasolíme je stejným způsobem jako při přípravě masa. V chladničce při 4-6°C necháme podle velikosti dílů odležet l4-20 dnů bez použití láku. Udíme jako valašské klobásy. ..

ZABIJAČKA UZENÉ | ANGLICKÁ SLANINA

POSTUP PŘÍPRAVY: Naložené vepřové boky (viz uzeny bůček) vykostíme tak, abychom nepoškodili masitou část. Začistíme okraje, protáhneme motouz, zavěsíme na hůlky a necháme okapat. Udíme na 50-60°C dva až tři dny. ..

ZABIJAČKA UZENÉ | UZENÝ BŮČEK -PLEC -KRKOVIČKA KOTLETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček podélně rozsekneme a rozkrájíme po žebrech na kousky přibližně o váze 1 kg. Kousky začistíme tak, aby okraje byly bez zářezů. Můžeme také vykostit. Připravíme si sůl v poměro k masu. Na 1 kg syrového masa potřebujeme 20 g soli. Sůl nasypeme do pekáčku á připravené maso v soli obalíme tolik, kolik maso pojme. Zpravidla navážené množství stačí. Maso naskládáme od nádoby co nejtěsněji na sebe. Dáme do chladné místnosti nebo chladničky odležet. Nejvhodnější teplota. je 6°C. Al ..

ZABIJAČKA UZENÉ | PRAŽSKÁ ŠUNKA UZENÁ S KOSTÍ A KOLENEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kytu s kostí a kolenem povrchově upravíme tak, že seřízneme s kůži i s tukem. Kůži i koleno úhledně zařízneme, křížovou kost vykostíme. V krytě nám zůstane jen kost stehenní a kolenní. Maso pěkně upravíme, abychom neměli nikde zářezy. Kýtu zvážíme a podle váhy si připravíme sůl. Sůl k váze masa by měla činit 2%. Polovinu soli rozmícháme ve vodě spolu s třeným česnekem a scedíme přes jemné sítko. Tímto roztokem velkou injekční stříkačkou maso nastříkáme. Před úpravou sva ..

ZABIJAČKA UZENÉ | HOSPODÁRNÝ ZPŮSOB UZENÍ.

POSTUP: Maso, které jsme naložili do láku, vyjmeme. Do zbylého láku přidáme 2% osolenou vodu, vše přivedeme do varu a do takto upraveného nálevu vložíme předem naložené maso. Teplotu necháme klesnout na 70°C a necháme asi 1 hodinu maso zvolna povařit (táhnout). Maso vyjmeme, pověsíme na tyčky, necháme oschnout. Vložíme do udírny, která je již předehřátá na 60°C, teplotu zmírníme a studeným kouřem udíme do požadované barvy masa. Maso už před podáváním nevaříme. Podáváme jak na studenou úpravu, ta ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz