Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA OMÁČKA | VALAŠSKÁ ZABIJAČKOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 120g sádla, 150g hladké mouky, vývar z hlavy, nálev z kysaného zelí, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, bobkový list, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakájenou cibuli. Přidáme mouku a zpracujeme na jíšku, kterou osmahneme do zlatova. Zalijeme 0,5 1 nálevu ze zelí a části vývaru z hlav. Dobře rozšleháme, přidáme bobkový list a nové koření. Podle potřeby hustotu omáčky upravíme vývarem. Mírně provařujeme za stálého míchání asi 15 ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz