Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KROCANÍ (KRUTÍ) ROLÁDA

INGREDIENCE: 800 g krocaních nebo krůtích prsou120 g anglické slaniny, olej, 200 g sterilovaného červeného zelí, trocha kmínu, ml. pepř, 1 jablko, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Prsa rozřízneme na plát a osolíme je, opepříme a necháme je odležet na hodinu. Slaninu nakrájíme na kostečky a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Přidáme zelí s kmínem a cca 10 minut restujeme. Z jablka odstraníme jádřince, nakrájíme nadrobno a přidáme je k zelí. Plát masa rozložíme n ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU

INGEDIENCE: 200g krůtích prs, 1 malé vejce, 40g Solamylu, olej, 1 cibule, sladká i pálivá mletá paprika, sterilována kapie, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce bílého vermutu, malý kousek česneku, špetka mletého zázvoru, špetka cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, promícháme se Solamylem a rozšlehanými vejci a necháme v chladnu asi 20minut odležet. Směs vložíme na větší pánev as rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty, až je maso v těstíčku dobře obaleno ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ PLÁTKY NA ZÁZVORU

INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, 2 cibule, 2 dl šlehačky, olej, zázvor, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme maso, osmahneme a podlijeme. Když je maso měkké, vmícháme do omáčky šlehačku a dosolíme ji. Podáváme s bramborami. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KROCANÍ PRSA DUŠENÁ SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 180 g syrového masa z krocaních prsou, Glutasol, sůl, bílý mletý pepř, 60 g karotky, 20 g cibule, 40g celeru, 40 g zelených paprikových lusků, 1,5 dl vývaru z krocana, 40 g ananasu z kompotu, 40 g čínského zelí (možno použít také hlávkový salát nebo čekankové puky), 40g oleje, cibulová nať, lískové oříšky. OMÁČKA NA PŘELITÍ: 1 dl vývaru z krocana, 2 cl ananasové šťávy (možno použít šťávu z kompotu), 1 cl octa, 10 g kukuřičného škrobu (možno použít i rýžový nebo pšeničný škrob), 2 cl ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | PIKANTNÍ KRŮTÍ PLÁTKY

INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, 1 dl kečupu, olej, l lžíce cukni, l lžička hořčice, špetka muškátového květu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky osolíme a opepříme, dusíme v kastrole téměř doměkka. Pak je pokapeme olejem a dáme v pekáčku do trouby péci. Smícháme kečup s hořčicí, cukrem a muškátem, směs přelijeme přes maso a necháme dopéci. Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ŘÍZKY S ŠUNKOU A SÝREM

INGREDIENCE: Řízky z krůtích prsou (nebo jakékoliv jiné maso vhodné na řízky), tvrdý uzený sýr, šunka nebo šunkový salám, sůl, mletý pepř, hořčice, vejce, hladká mouka, strouhanka, tuk na smažení. POSTUP PÍPRAVY: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, na ni položíme plátek sýra, znovu potřeme hořčicí a přiložíme plátek šunky nebo salámu. Celé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme z obou stran na rozpáleném tuku. Podáváme s bramborami ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KUŘECÍ KUMPAO

POSTUP PŘÍPRAVY: Děláme to z masa vepřového, hovězí zadní, ale nejlepší je to z kuřecího, nebo krůtího masa. Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, posolíme, popepříme a nakrájíme jej na nudličky. Dáme do mísy. Na 500 g masa tam přidáme 2 cela vejce, 1 lžíci maizeny nebo solamylu, 3 lžíce sójové omáčky, 2 kávové lžičky worcesteru a 2 kávové lžičky vegety. Všechno dobře promícháme a pokapeme to trochu olejem. Dáme to na 24 hod/ klidně na 2 -3 dny do ledničky. Pak rozpálíme tuk a smažíme to, až ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ROLKY (Od Dáši)

INGREDIENCE: 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 350 g rýže, 125 ml zeleninového vývaru, krůtí řízek (130 g), strouhaný sýr, 2 plátky anglické slaniny, lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: K rýži přidáme nasekanou šalotku a utřený česnek. Zalijeme je vývarem a asi 20 minut dusíme. Na maso položíme plátky slaniny, na ně trochu rýže. Posypeme je sýrem, zavineme a okraje sepneme jehlami nebo párátky. Na oleji osmažíme rolky asi 10 minut, šťávu dolijem vínem, osolíme, opepříme ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | BĚLOHORSKÉ KRŮTÍ ZÁVITKY

INGREDIENCE: 4 krůtí stehenní řízky, 4 plátky slaniny, 2 nožičky párku, 1 pórek, 1 kyselou okurku, 1 papriku, sůl, pepř, 2 lžíce Rama Classic. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ŘÍZKY S BROKOLICÍ

INGREDIENCE: 500 g krůtích prsíček, 500 g brokolice, 100 g šunky, 100 g plátkového sýra, 50 g másla, 50 ml oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obou stranách. Vložíme je do máslem vymazaného pekáčku, poklademe růžičkami brokolice, kterou jsme předtím povařili krátce v osolené vodě. Překryjeme šunkou a plátkovým sýrem. Pečeme v troubě. Podáváme s bramborem. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz