Recepty na xkuchtik.cz

RYBY TRESKA | TRESKA NA MANDLÍCH

INGREDIENCE: 750g tresky, 75g mandlí, ocet, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 2 vejce, citrón.   POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Mandle spaříme, oloupeme, ostrým nožem je nakrájíme na tenké lupínky. Rybu nakrájíme na plátky, které potřeme z obou stran octem, osolíme je a opepříme. Jednotlivé plátky obalíme nejdříve jen v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových lupíncích. Mandle k rybě přitiskneme. Tuk ve fritov ..

RYBY TRESKA | RYBA V HOUBOVÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 1 kg ryby (např. tresky), 1 citrón, 50 % másla, 60 g slaniny, 100 g cibule, 400 g hříbků, 1/4 l sladké smetany, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu očistíme, opláchneme a osušíme utěrkou. Pokapeme citrónovou šťávou a svrchu i zevnitř posolíme. Vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, obložíme plátky slaniny a posypeme kroužky cibule. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom přidáme očištěné, drobně rozkrájené houby a dále pečeme. Asi po 20 minutách zalijeme smetanou a ještě asi 1 ..

RYBY TRESKA | MOŘSKÁ TRESKA NA PÓRKU.

INGREDEINCE: 600 g mořské tresky, 1 větší pórek, 100 g anglické slaniny, 1 dl bílého vína, sůl, pepř, citrónová šťáva, Olej, hladká mouka na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Filátka tresky očistíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté je obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na malá kolečka a slaninu nakrájíme na nudličky. Slaninu orestujeme na pánvi, přidáme pórek, jemně osolíme, okořeníme bílým pepřem a zastřikneme bílým vínem. Zamí ..

RYBY TRESKA | TRESKA NA MANDLÍCH.

INGREDIENCE: 1/2 kg tresky, 75 ml mléka, 1/2 vejce, 75 g hladké mouky, 1/4 lžíce soli, 50 ml olivového oleje, 100 g nasekaných žampiónů, 1.5 lžíce másla, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 50 g mandlí, 1 lžíce pažitky .POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme vejce a smícháme s mlékem. Přidáme mouku a sůl. Rozporcovanou tresku obalíme ve vzniklé směsi. Na pánvi rozpálíme olej a rybu krátce osmahneme. Mezitím si připravíme ostatní přísady a na středním plameni je 6 minut povaříme. Rybu přeneseme na talíř a posypeme žam ..

RYBY TRESKA | RYBA NA ZELENÉM PEPŘI.

INGREDIENCE: 4 porce ryby (treska, mořská štika, losos, candát nebo kapr), zelený pepř, máslo, petrželka, cibule. Marináda: 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 malá nastrouhaná cibule, špetka cukru, lžička worcesterské omáčky a lžička sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryb necháme několik hodin marinovat v uvedené směsi. Pak je dáme do pekáčku vymazaného máslem, posypeme hojně zeleným pepře a poklademe kousky másla, kroužky cibule a posypeme lžíci petrželky. Pečeme do změknutí a podávám ..

RYBY TRESKA | FILÉ Z TRESKY PO TURECKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 100g filé z tresky, 8 cl mléka, 20g mandlí do mlíka, 5 cl sladké smetany, 10g mandlí na posypáni, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tresčí filé se krátce vloží do vařící vody. Po chvilce se vyjme a vloží do slaného vařícího mléka. část mléka se odlije na pánvičku, přidají se jemně strouhané oloupané mandle a trochu husté sladké smetany. Omáčka se krátce povaří a osolí. Před podáváním se rybí filé vyjme z mléka, přelije omáčkou a posype tenkými plátky oloupaných mandli. Vhodnou přílohou je rýže. ..

RYBY TRESKA | TRESKA PO ĎÁBELSKU.

INGREDIENCE: 800 g tresky, 2 zelené papriky, 1 lžíce sekané petrželky, oregano, 1 lžíce hořčice, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 50 g másla, 2lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou, očištěnou tresku rozdělíme na porce. Zelené papriky očistíme a spolu s petrželkou velmi drobné nasekáme. Přidáme špetku oregana, hořčici, mletý pepř, sůl a vše spojíme dvěma lžícemi oleje a lžící rozpuštěného másla. Porce ryby touto směsí potřeme, vložíme je do pekáčku, posypeme strouhankou, p ..

RYBY TRESKA | GOFERIA PIAKA - DUŠENA RYBA.

INGREDIENCE: 70g ryby (mořská ryba kterýkoliv druh), 2 lžíce oleje, 70 g cibule, 400 g rajčat, podle chuti sůl, mletý pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně krájenou cibuli a česnek podusíme na poloviční dávce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená očištěná rajčata, podle chuti osolíme a rybu opečeme na zbytku oleje. Když je opečená po obou stranách, podlijeme troškou vody, přidáme dušenou cibuli s rajčaty a ještě dusíme asi 20 minut. Voda z pokrmu se má vyvařit. Z ryby krájíme stejné porce a podává ..

RYBY TRESKA | TRESČÍ FILÉ PO BASKICKU.

POSUP PŘÍPRAVY:. Koupím 3/4 kg tresčího filé, opláchnu je v teplé vodě a dám vařit do vody. Než se uvaří - nebude to však trvat dlouho - oloupu cibuli a nakrájím ji na malá kolečka. Vhodím je na pánev do rozpáleného oleje a nechám zbarvit do zlatová. Pak pánev odstavím. Nečekám však až na chvíli, kdy je cibule zlatá, protože vím, že dojde ještě na pánvi. Kdyby měla cibule ztmavět, raději ji z oleje vyjmu, neboť bych měl jídlo zkažené. Do malého rendlíku naliji půl sklenice vody, v níž se vařila ..

RYBY TRESKA | TRSČÍ FILÉ JAKO MOZEČEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tedy mozeček: potřebujeme k němu cibuli, omastek - tentokrát zvolíme slaninu, protože chceme docílit vůně i šťavnatosti - 4 vejce (stačí na 3 porce), kmín, sůl a trochu papriky. Filé rozdělíme na několik kousků, aby roztálo. Mezitím nakrájíme na proužky slaninu a dáme ji v pánvičce na malý oheň. Pak nadrobno rozsekáme cibulku a dáme ji zpěnit na slaninu, která se začíná rozpékat. Přidáme filé, osolíme, pokmínujeme a dusíme, až je téměř hotové. Potom do něho rozklepneme 4 vejce, ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz