Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKY | POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

INGREDIENCE: 2 středně velké bulvy červené řepy, 500g hovězího hrudí, svazek kořenové zeleniny 2 lžíce cukru, 1 bílý jogurt, ocet, sůl, pepř, kmín, 2 bobkové listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu důkladně omyjeme a ve slupce ji s kmínem a solí doměkka uvaříme. Pak ji prochladlou oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k ní 2-3 lžíce octa, prosypeme ji cukrem a přiklopenou dáme do chladna odležet. Z hovězího hrudí a kořenové zeleniny uvaříme silný vývar. Měkké maso a zeleninu rozkrájíme na tenké ..

POLÉVKY | ČESNEKAČKA (Od Dášy)

INGREDIENCE: Voda,kostka masoxu, trocha vegety, pepř,kmín, brambory, česnek podle chuti, vejce, lžíce sádla, tvarůžky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vroucí vodě rozpustíme masox, přidáme kmín, vegetu, pepř, na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a rozkvedlané vejce a sádlo. Do talíře nakrájíme věneček tvarůžky, můžeme přidat i na kostky nakrájenou šunku a přelijeme česnečkou. ..

POLÉVKY | Frankova cibulova polevka

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 kg oloupané cibule, 2 bobkove listy, 200 g másla, kuřecí bujon(2 kostky), provolone sýr-plátky, starší veka nakrájená na kostky a opečená, 1 čajová lžíce soli, 15 gr česneku nebo raději cesnekoveho prašku, 1 čajová lžíce mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájite cibuli ne na drobno, nýbrž jen na vlákna. Do přiměřeného hrnce dáte máslo, rozehřát ale nespálit, čili hlídejte ho. Jakmile je horké zasypete cibuli a nemícháte. Cibule začne pouštět svoji šťavu do másla, pálení ..

POLÉVKY | PLNĚNÉ VEPŘOVÉ KOLENO

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou haší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu ..

POLÉVKY | ÚSTŘICOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 12 ústřic, 60g másla, 2 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl, 1/2 l mléka, 1 dl bílého vína, 3 citróny, 2 lžíce sladké smetany, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Ústřice vyjmeme lžičkou z lastur do malého kastrolku, takže jsou ve vlastí vodě, přidáme víno, část másla a postavíme na oheň, nádobou stále pohybujeme a obsah se nesmí zavařit (při vaření by ústřice ztvrdly). Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme s mlékem, osolíme a dobře provaříme. Je-li polévka moc ..

POLÉVKY | POLÉVKA ZE SKOPOVÉHO MASA

INGREDIENCE: 400g skopového masa vykostěného, 1 1/4 litru vody, 1 mrkev, 400 g zelených pálivých paprik, 400 g rajčat, 400g hlávkového zelí, sůl podle chuti, 1 petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Když je na třičtvrtě vařené, přidáme drobně krájenou mrkev a petržel, rozkrájené zelí a oloupaná, na čtvrtky rozkrájená rajčata bez jader a pokrájené zelené papriky. Vše vaříme do měkka. Podáváme v šálku a na talířku ke každé porci jako. přílohu podávám ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz