xFonka Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKY | POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

INGREDIENCE: 2 středně velké bulvy červené řepy, 500g hovězího hrudí, svazek kořenové zeleniny 2 lžíce cukru, 1 bílý jogurt, ocet, sůl, pepř, kmín, 2 bobkové listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu důkladně omyjeme a ve slupce ji s kmínem a solí doměkka uvaříme. Pak ji prochladlou oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k ní 2-3 lžíce octa, prosypeme ji cukrem a přiklopenou dáme do chladna odležet. Z hovězího hrudí a kořenové zeleniny uvaříme silný vývar. Měkké maso a zeleninu rozkrájíme na tenké ..

POLÉVKY | ČESNEKAČKA (Od Dášy)

INGREDIENCE: Voda,kostka masoxu, trocha vegety, pepř,kmín, brambory, česnek podle chuti, vejce, lžíce sádla, tvarůžky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vroucí vodě rozpustíme masox, přidáme kmín, vegetu, pepř, na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek a rozkvedlané vejce a sádlo. Do talíře nakrájíme věneček tvarůžky, můžeme přidat i na kostky nakrájenou šunku a přelijeme česnečkou. ..

POLÉVKY | Frankova cibulova polevka

INGREDIENCE: 2 l vody, 1 kg oloupané cibule, 2 bobkove listy, 200 g másla, kuřecí bujon(2 kostky), provolone sýr-plátky, starší veka nakrájená na kostky a opečená, 1 čajová lžíce soli, 15 gr česneku nebo raději cesnekoveho prašku, 1 čajová lžíce mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájite cibuli ne na drobno, nýbrž jen na vlákna. Do přiměřeného hrnce dáte máslo, rozehřát ale nespálit, čili hlídejte ho. Jakmile je horké zasypete cibuli a nemícháte. Cibule začne pouštět svoji šťavu do másla, pálení ..

POLÉVKY | PLNĚNÉ VEPŘOVÉ KOLENO

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou haší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu ..

POLÉVKY | ÚSTŘICOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 12 ústřic, 60g másla, 2 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl, 1/2 l mléka, 1 dl bílého vína, 3 citróny, 2 lžíce sladké smetany, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Ústřice vyjmeme lžičkou z lastur do malého kastrolku, takže jsou ve vlastí vodě, přidáme víno, část másla a postavíme na oheň, nádobou stále pohybujeme a obsah se nesmí zavařit (při vaření by ústřice ztvrdly). Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme s mlékem, osolíme a dobře provaříme. Je-li polévka moc ..

POLÉVKY | POLÉVKA ZE SKOPOVÉHO MASA

INGREDIENCE: 400g skopového masa vykostěného, 1 1/4 litru vody, 1 mrkev, 400 g zelených pálivých paprik, 400 g rajčat, 400g hlávkového zelí, sůl podle chuti, 1 petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Když je na třičtvrtě vařené, přidáme drobně krájenou mrkev a petržel, rozkrájené zelí a oloupaná, na čtvrtky rozkrájená rajčata bez jader a pokrájené zelené papriky. Vše vaříme do měkka. Podáváme v šálku a na talířku ke každé porci jako. přílohu podávám ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz