Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | HOUBY V SOLI

INGREDIENCE: 1 kg hub, 15 dkg soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby vybíráme jen pěkné a tvrdé, nakrájíme je na tlusté plátky, malé hlavičky i malé hříbky necháme celé. Houby dáme na vítr nebo na slunce trochu zavadnout. Sůl předem na kamnech vysušíme. Pak vrstvíme houby se solí a natlačíme je do sklenice, ale dáme pozor, aby ve sklenici nezůstaly vzduchové bubliny. Celé hříbečky a hlavičky hub dáme doprostřed. Navrchu pokryjeme houby vrstvou soli, dobře povážeme a v suchu a ve tmě uschováme. Malých sol ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | HOUBOVÁ TRESŤ

POSTUP PŘÍPRAVY: Máme-li mnoho velkých a načervivělých hub, můžeme z nich uvařit tresť, kterou přidáváme do pokrmů, omáček a polévek místo polévkového koření. Očištěné houby nakrájíme, normálně prosolíme a dobře kryté dusíme, až pustí šťávu, kterou sléváme do hrnku zakrytého poklicí. Tuto šťávu svaříme na hustý sirup a dáme do malých lahviček, dobře zazátkujeme, popřípadě zátky zalijeme parafinem a uložíme dona. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | HOUBY V OCTOVÉM NÁLEVU

INGREDIENCE: 1 kg hub, 1/6 litru 8 % octa, 1/3 litru vody 30g cukru, 30g soli, bobkový list, několik nových koření a pepřů a asi 250g perlových cibulek. POSTUP PŘÍPRAVY: Chceme-li svou zásobu hub rozhojnit, můžeme přidat více cibule, která dostane chuť od hub. Malé cibulky dáváme celé, velkou cibuli krájíme podél na čtvrtky nebo na osminky. Cibulky spaříme 1 minutu ve vařící osolené vodě (20g soli na 1 litr vody), pak zchladíme a loupáme. Očištěné houby povaříme 3-5 minut v osolené vodě, kter ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | ZNOJEMSKÉ OKURKY 2

INGREDIENCE: 3 a ¼ l vody, ¾ l octa, 500 g cukru, 100 g soli, 35 kuliček černého pepře, 30 kuliček nového koření, 100 g hořčičného semínka, 6 bobkových listů, (podle chuti cibuli a mrkev). POSTUP PŘÍPRAVY: Lak vaříme 20 minut, zchladíme, nalijeme na okurky, které jsme naskládali do sklenic s cibulí a mrkví, sterilujeme cca 15 minut při 80°C   ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | NAKLÁDANÉ CUKETY

INGREDIENCE: 1a1/2 kg očištěné cukety, 1a1/2 dcl oleje, 1/2kg cibule, 1/2dcl sojové omáčky, 8dkg Vegety, 1 velký protlak, 1/2 lžičky chilli, 3/4 lžičky zázvoru, bobkový list, 10 stroužků česneku vylisovat.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukety nastrouháme,přidáme přísady, kromě rajského protlaku. Dusíme asi 20 minut.Přidáme rajský protlak a dusíme 5 minut. Dáme do skleniček a 10 minut sterilizujeme. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | HOUBY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

INGREDIENCE: 1 kg hub, špetka kyseliny citrónové, 30g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Vybrané, tvrdé a bílé houby pokrájíme a maličko poprášíme kyselinou citrónovou, aby zůstaly bílé. Po čtvrthodinovém odležení solíme a dusíme, až se šťáva vydusí. Naplníme jimi malé patentní skleničky, uzavřeme a sterilujeme. Používáme jich jako čerstvých. Jiná obdoba tohoto předpisu je, že podusíme houby s máslem, které po sterilizaci houby pokrývá. Houby v másle podrží lépe vůni, chuť i barvu. Sterilujeme 40 minut při ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | ZAVINÁČE V OSTÉ OMÁČCE

INGREDIENCE: 1 kg sleďů bez hlav, 3 kvašené okurky, 3 cibule, 3 lžíce ostré hořčice. Nálev: sklenka octu 6%, 2 bobkové listy, 8 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, po lžíci cukru a soli. Omáčka: ½ skleny oleje, šťáva z 1 citronu, lžíce sojové omáčky, 1/2 snítky pažitky, 2 čili papričky, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Sledě omyjeme a osušíme. Nařízneme je na břichu a očistíme. Moříme je v perlivé vodě okolo 12 hodin. Poté je očistíme a vyndáme páteř (neporušíme kůži na hřbetě). Okurky nak ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | FRANTOVY UTOPENCI

INGREDIENCE: Buřty nebo špekáčky asi 20 ks, hodně cibule, sklenice sterilované papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 3/4 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 nebo 5 litrovky, pepř bílý mletý. Koření: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks, jalovec 4 ks, tymián, libeček, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Příp ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | PIKANTNÍ NALOŽENÝ HERMELÍN

INGREDIENCE: 3 hermelíny, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 feferonky, 2 lžíce olivového oleje, nové koření, tymián. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýry nakrájíme na menší nudličky a dáme do sklenice. Posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a drceným česnekem, přidáme jemně nakrájené feferonky, nové koření a tymián. Zalijeme olejem a dobře uzavřeme. Takto naložené sýry necháme v chladničce asi dva týdny odležet. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | HOUBOVÝ SALÁT SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 500 g očištěných jedlých hub, 500 g červených kapií, 500 g bílého hlávkového zelí, 500 g cibule nálev: z přípravku Deko nebo Pikanta či Nova, nebo na 1 l vody 1/418% octa, lžíce soli a 80 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby propláchneme tekoucí vodou, vhodíme je do vařící osolené a okyselené vody a 7 minut vaříme. Pak cedníkem vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Papriky omyjeme, vadné části vykrojíme, semeník se stopkou odstraníme a papriky nakrájíme na nudličky. Vhodíme je d ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz