Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ ZÁVITKY „PTÁČKY“ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. S rýží: 1 kg hovězího masa od ocasu zbaví se žilek a tuku, rozkrájí se na tenké, větší řízky, které se osolí po obou stranách, a naklepu pozorně, aby se neroztrhaly. Mezitím se zpění na 60 g másla nebo sádla drobně krájená cibule, když zažloutne, dá se do ní 250 g oprané rýže, podleje jen lžící vody a chvilku podusí, aby zůstala celá. Rozdělí se pak na řízky, které se stočí, ováží nití a dusí na zapěněně cibulce do měkka. Poté se nitě odstraní, závitky dají na mísu, poli ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PLNĚNÁ HOVĚZÍ PEČENĚ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Pěkný kus hovězího masa, nejlépe z nízkého boku, se zbaví kostí, rozřízne na tenký plát, osolí a naklepe. Umele se po kousku vepřového a uzeného masa, přidá vajíčko, strouhaná cibule, sůl, pepř a podle potřeby strouhané housky, plát masa se pomaže touto směsí, zavine a ováže motouzem nebo zašije. Do nádivky, je-li málo masa, může se přidat i dušená rýže, sekaná vařená kapusta nebo jiná zelenina. Opeče se rychle po všech stranách na rozpálené slanině. V menším kastro ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | LYONSKÁ ROŠTĚNKA

INGREDIENCE: 500g roštěnce, 80g sádla, 600g vařených brambor, 250g cibule, sůl, pepř, kmín, petrželka, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěného roštěnce nakrájíme plátky, naklepeme je, na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a prudce opečeme. Brambory nakrájíme na plátky. Poloviční dávku cibule nakrájíme na kolečka a mírně podusíme na poloviční dávce sádla, přidáme nakrájené brambory, kmín, sůl a dozlatova osmažíme. Na tento podklad položíme opečené roštěnky. Na tuk od roštěnek přidáme na nud ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTŠNKY S HOUBAMI

INGREDIENCE: 4 roštěnky (asi 600 g) sůl, mletý pepř, paprika a kmín, l velká cibule, plnotučná hořčice, 2 stroužky česneku, hrst sušených hub, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané roštěnky osolíme a opepříme, opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách, přidáme papriku, podlijeme trochou vody Na roštěnky nastrouháme cibuli, pokapeme hořčicí a krátce dusíme. Podle potřeby podléváme teplou vodou a plátky obracíme. Ke konci dušení přidáme česnek, kmín a houby. Dodusíme doměkka a podáváme s knedliky ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S HOŘČIČNOU KŮRKOU

INGREDIENCE: 6 lžic kremžské hořčice, 2 lžíce mletých mandlí, 4 lžíce přepuštěného másla, špetka cayenského pepře, 4 roštěnky, sůl, pepř, 2 lžičky másla. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme hořčici s mletými mandlemi a okořeníme cayenskym pepřem. Roštěnky lehce naklepeme a na okrajích několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a roštěnky na něm zprudka opečeme 1-3 minuty po každé straně, osolíme a opepříme. Poté plátky masa přendáme do pekáčku ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY IV

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, špek, 3 cibule, 4 vajíčka, 300 g gothajského salámu, kyselé okurky, plnotučná hořčice, hladká mouka, masox, pepř, trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pokrájeném osmahnutém špeku si zesklovatíme pokrájenou cibulku, přidáme hovězí masíčko a kostku masoxu. Až se nám masíčko zatáhne, zalijeme vodou a dusíme. Já připravuji veškeré maso na omáčku v papiňáku, takže bylo za 1 hodinu měkké. Přidáme vodu a další pokrájené ingredience, plnotučnou hořčici a omáčku dohustíme ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ANGLICKÉ HOVĚZÍ

INGREDIENCE: 1 až 2 kg roštěnce i s kostí, 4 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, 1 cibule, větší špetka papriky, 1 lžíce worcesterské omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec se silnější vrstvou loje očistíme, lůj mírně nakrojíme na čtverečky, ale zásadně ho neodstraňujeme, zabraňuje vysoušení masa při pečení. Maso i s lojem osolíme, opepříme a čtverečky loje posypeme troškou mouky. Cibuli rozkrojíme na po]oviny, vložíme je na pekáč, na půlky cibule položíme maso a necháme ho asi hodinu odpočinout ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S VEJCI A KŘENEM

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 3 vejce, 40g másla, strouhaný sýr, olej, křen, petrželka, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné roštěnky lehce naklepeme, nařízneme okraje a maso potřeme olejem. Necháme asi 2 hodiny v chladnu uležet. Pak je osolíme, opeříme a grilujeme z každé strany asi čtyři minuty Mezitím umícháme na polovině dávky másla vajíčka, osolíme je, vmícháme nastrouhaný křen a směsí potřeme opečené maso. Pak každou porci posypeme strouhaným sýrem, pokapeme zbytkem rozehřátého másla a ozdobí ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S PŘEKVAPENÍM

INGREDIENCE: 4 plátky roštěnky (asi 600 g), sůl, Vegeta speciál, l50 g sýra Hermelín, 3 lžíce oleje, 4 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce pikantní hořčice, trochu sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, posypeme špetkou Vegety, na polovinu roštěnky poklademe plátky Hermelínu, přehneme, okraje sklepneme nebo sepneme párátkem a na horkém oleji opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme ke ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ MASO PO IRSKU

INGREDIENCE: 1 kg hovězí roštěné, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 100 ml vody, 1 kostka masoxu, 1/2 lžíce tymiánu, 3 brambory, oloupané a rozkrájené na polovinu, 2 pórky, nakrájené na kolečka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme mouku, sůl a pepř a vzniklou směsí maso dobře potřeme. Na rozpáleném oleji maso osmahneme na všech stranách dohněda. Masox rozpustíme ve vodě, směs nalijeme na maso a přidáme tymián. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 2 hodiny, až je maso skoro měkké. Přid ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz