Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | Carpacio z červené řepy s modrým sýrem

INGREDIENCE: 1 předvařená červená řepa, 1 balení modrého sýra Saint Agur, řeřicha na ozdobu, olivový olej na zakápnutí, sůl a pepř.   POSTP PŘÍPRAVY: Předvařenou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. Vyskládejte je na talíř a ozdobte kousky modrého sýra Saint Agur, řeřichou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. ..

PŘEDKRMY | OMELETY S JABLKOUVOU NÁDIVKOU (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 6 žloutků se utře se 70 g cukru, k tomu se přimíchá z 6 bílků sníh zároveň ze 70 g mouky; z těsta se upekou 3 omelety. Nádivka: Asi 6 velkých jablek se oloupe, nakrájí a dá s vínem a cukrem dusit. Měkká se prolisují sítem. Utřou se 2 žloutky s 70 g cukru, pak se přidá ze 2 bílků sníh, zároveň s 100 g loupaných mletých mandlí, citronová kůra a s tím se jablka smíchají. Dortová forma se vymaže máslem, vysype houskou, na dno se dá jedna ome ..

PŘEDKRMY | SELSKÁ OMELETA. (pro 5 osob)

INGREDIENCE: 700 g vařených brambor, 50 g cibule, zelená petrželka, mletý pepř, sůl, 10 vajec, 100 g tuku. Drobně nakrájenou oloupanou cibulku slabě osmažíme na tuku, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky sůl, mletý pepř, drobně nakrájenou zelenou petrželku, vše slabě osmahneme a zalijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme zapéci do růžova. Omeletu přehneme a podáváme s vhodnými saláty jako například hlávkový, rajčatový apod. ..

PŘEDKRMY | VEJCE S KAVIÁREM

INGREDIENCE: 4 natvrdo uvařená vejce, 3 dl šlehané smetany 33 %, 5 lžic kaviáru, cibule, bílý chléb. POSTUP PŘÍPRAVY: Do ušlehané smetany vmícháme kaviár a jemně nakrájenou oloupanou cibuli. Směs navršíme doprostřed malých talířků a střídavě obkládáme čtvrtkami oloupaných vajec a čerstvě opečeným bílým chlebem. ..

PŘEDKRMY | OMELETY S JABLKOUVOU NÁDIVKOU (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 6 žloutků se utře se 70 g cukru, k tomu se přimíchá z 6 bílků sníh zároveň ze 70 g mouky; z těsta se upekou 3 omelety. Asi 6 velkých jablek se oloupe, nakrájí a dá s vínem a cukrem dusit. Měkká se prolisují sítem. Utřou se 2 žloutky s 70 g cukru, pak se přidá ze 2 bílků sníh, zároveň s 100 g loupaných mletých mandlí, citronová kůra a s tím se jablka smíchají. Dortová forma se vymaže máslem, vysype houskou, na dno se dá jedna omeleta, pomaž ..

PŘEDKRMY | PĚNOVÁ OMELETA

POSTUP PŘÍPRAVY: 2 bílky ušleháme v tuhý sníh, do něho zlehka vmícháme oba žloutky a 1 kávovou lžičku mouky. Na malou pánev dáme rozehřát 30g másla, vlijeme na těsto a dáme na 5 minut do trouby. Omeletu neobracíme, ale potřeme navrchu zavařeninou, přeložíme vpůli a posypeme vanilkovým cukrem. Je to rychlý a velmi chutný moučník. ..

PŘEDKRMY | ŠUNKOVÉ ROLKY S KŘENOVOU ŠLEHAČKOU

INGREDIENCE: 100 g kořeněného šunkového kolena, 1 kelímek bílé šlehačky, podle chuti strouhaný křen, cukr, sůl, zelená petrželka, zelenina na ozdobu, půl veky na tousty. POSTUP PŘÍPRAVY: Do ušlehané šlehačky přidáme křen i ostatní přísady. Směs rozdělíme na 8 tenkých plátků kolena a utvoříme rolky. Zbytkem křenové šlehačky pokrm ozdobíme, posypeme jej sekanou petrželkou a obložíme zeleninou, kterou máme právě k dispozici. Podáváme s nasucho opečenými plátky veky. ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÁ RAJČATA

INGREDIENCE: 8 středně velkých rajčat, 1 měkký tvaroh, asi 2 dl smetany, 1 natvrdo vařené vejce, sůl, mletý pepř, pažitka, zelená petrželka, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčatům seřízneme vršky, opatrně je lžičkou vydlabeme a necháme okapat (vršky a vnitřky použijeme do polévky). Tvaroh utřeme se smetanou na hladký krém, osolíme, mírně opepříme a promícháme s usekaným vejcem a s nadrobno nakrájenými bylinkami a cibulí. Plníme do rajčat a podáváme mírně vychlazená, s krajíčkem chleba nebo s bílým p ..

PŘEDKRMY | BANÁNOVÉ PALAČINKY (Od Monči N)

INGREDIENCE: 2 banány, 2 vejce, dětská krupička (nebo hl. mouka), smetana ke šlehání, jahody, marmeláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vyšleháme, přidáme rozmixované banány, promícháme a přidáme krupičku nebo hl. mouku tak, aby bylo těsto mírně tekuté jak na palačinky. Usmažíme menší palačinky a zdobíme je šlehačkou a jahodami, nebo je jen pomažeme nějakou pikantní marmeládou, nebo si je dozdobíme podle chuti a fantazie.   ..

PŘEDKRMY | RAJČATA PLNĚNÁ PAŽITKOVÝM KRÉMEM

INGREDIENCE: 10 velkých tvrdých rajčat, 400 g pažitkového krému, 2 vejce vařené natvrdo, 10 půlek jader vlašských ořechů, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata omyjeme a osušíme, pak seřízneme vršky a vnitřek vydlabeme lžičkou. Rajčata uvnitř jemně osolíme, obrátíme a necháme vykapat. Pažitkový krém vložíme do sáčku se širokou trubičkou a rajčata naplníme. Ozdobíme je dílky vařeného vejce, půlkami jader vlašských ořechů a ze strany přiklopíme seříznutými vršky rajčat. Pažitkový krém připravíme tak, že ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz