Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | SÝROVÝ KOKTEJL

INGREDIENCE: 250 g sýra na strouhání, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 1 červená paprika, 1 sterilovaná okurka, 1 banán, 1 jablko, 1 mandarinka. Omáčka: 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce majolky, 1 lžíce citrónové šťávy, po špetce soli, pepře a cukru, 4 lžíce strouhaného sýra na dokončení. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr (ementál, eidam, gouda apod.) nastrouháme na hrubém struhadle nebo ho nakrájíme na nudličky. Šunku a mandarinku nakrájíme na tenké proužky a jablko, papriku, o ..

PŘEDKRMY | ZAPEČENÉ ŽAMPIÓNY SE ŠUNKOU

INGREDIENCE: 400 g žampiónů, 4 plátky šunky, 1 lžíce másla, 4 vejce, 100 g sýra na strouhání, 1 dl sladké smetany (nebo mléka), 4 lžíce kečupu, sůl, petrželka, olej na vymaštění zapékací misky. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny (nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku opečeme po obou stranách na másle a vyjmeme ji. Na zbytku másla osmahneme nakrájené houby, mírně je osolíme, a když se z nich odpaří tekutina, zalijeme je vejci rozšlehanými ve smetaně. Dusíme do zhoustnutí. Zapékací misku ..

PŘEDKRMY | CHŘEST NEBO PÓREK S HOLANDSKOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 600 g čerstvého chřestu nebo 750 g mladých tenkých pórku, 100 g šunky, 1 lžička soli, 1 lžičky cukru. Holandská omáčka: 4 čerstvé žloutky, 80 g másla, 1,5 dl vývaru z chřestu, 4 lžíce citrónové šťávy nebo bílého vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvý chřest nebo pórek svážeme do svazečků a uvaříme v mírně osolené a oslazené vodě doměkka. Mezitím si připravíme holandskou omáčku: čerstvé žloutky vyklepneme do kastrůlku s vlažným vývarem a ve vodní lázni zahříváme za stálého šlehání doh ..

PŘEDKRMY | KACHNÍ CHLEBÍČKY DE LUXE

INGREDIENCE: 2000g kachny, 400g banánů, 400g bílého chleba, 1 citrón, 50g jader vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Z upečené kachny vyřízneme prsíčka a necháme je vychladnout. Zbylé maso obereme z kostí a umeleme asi s 5 banány. Tuto směs promícháme se šťávou, kterou jsme získali při pečení, ale bez tuku. Dochutíme ji citrónovou šťávou. Nyní osmažíme krajíčky bílého chleba po obou stranách na kachním sádle, potřeme je směsí, obložíme řezy z kachních prsíček a nakonec posypeme nasekanými jádry ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY NA SMETANĚ

INGREDIENCE: 500 g velkých žampiónů, 80 g másla, 1 malá cibule, 120 g rýže, 3 dl kyselé smetany, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Z očištěných žampiónů odkrojíme třeně. Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně usekané třeně, pepř, sůl a osmažíme. Pak vmícháme rýži, naplníme kloboučky žampiónů, urovnáme je do máslem vymaštěného pekáčku, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme v mírně vyhřáté troubě, až žampióny změknou. Krátce ..

PŘEDKRMY | RAJČATA PLNĚNÁ KRABÍM MASEM

INGREDIENCE: 1 konzerva krabího masa, 8 větších rajčat, 1 dl šlehačky, 100 g majolky, 1 bílý jogurt, citr. šťáva, cukr, petrželka, 50 g strouhaného sýra (nejlépe ementálu.) POSTUP PŘÍPRAVY: Jemné krabí maso necháme okapat, vmícháme do něj majolku, jogurt a hustě ušlehanou šlehačku. Směs mírně přisladíme a okyselíme citrónem. Rajčatům seřízneme vršky, ostrou lžičkou vybereme vnitřky, naplníme je krabí směsí, povrch posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky. Podáváme na talířku s pl ..

PŘEDKRMY | ZAPEČENÉ KEDLUBNY

INGREDIENCE: 4 kedlubny, 1 lžíce másla, 1 dl smetany, 1 cibule 1/2 lžíce Vegety kari, 2 vejce, 100 g sýra na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kedlubny, orestujeme je, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Měkké kedlubny ochutíme Vegetou, zalijeme je rozšlehanými vejci, posypeme sýrem a zapečeme. ..

PŘEDKRMY | KOKTEJL Z HLÁVKOVÉKO SALÁTU

INGREDIENCE: 1 větší hlávkový salát, 100 g majolky, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce sladké smetany nebo šlehačky, citrónová šťáva, 2 vrchovatá lžíce hořčice, 4 natvrdo vařená vejce, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávkový salát očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a v utěrce necháme okapat. Lístky nakrájíme na proužky a srdíčko necháme vcelku. Nakrájený salát rozdělíme do širokých sektových sklenek, salát poklademe na kousky nakrájeným vejcem, mírně přisolíme a opepříme a přelijeme zálivkou, kterou jsme p ..

PŘEDKRMY | ŠUNKA S CELEREM V SÝRU

INGREDIENCE: 4 plátky šunky, 1 čerstvý celer, olej, kelímek bílého jogurtu, kelímek majolky, 1 lžička hořčice, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 čerstvé okurky, 2 vejce vařené natvrdo, 100 g sýra na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Vložíme ho do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout. Před přípravou smícháme jogurt s majolkou, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, nadrobno nakrájenou okurku a na kosti ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY

INGREDIENCE: 8 větších žampiónů, 8 plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 červená paprika, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 pórek 2 lžíce kyselé smetany, 1 lžička ostré hořčice, pepř, sůl, 8 párátek. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a opatrně odstraníme nožky a vnitřní okraje kloboučků, abychom získali větší prostor na plnění. Odřezané části pokrájíme a smícháme a nakrájenou cibulí a paprikou. Tuto směs krátce podusíme. Po vychladnutí přidáme pokrájené maso, pórek, smetanu, hořčici, pepř a sůl. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz