Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KŘENOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 1 l nálevu z kyselého zelí, 3 lžíce strouhaného křenu, 3 lžíce mrkve, 1 menší cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, lžička sladké papriky, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nadrobno nakrájíme a s nastrouhanou mrkví v nálevu z kyselého zelí doměkka uvaříme. Ze lžíce sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přidáme jemně nakrájenou cibuli a sladkou papriku. Polévku jíškou zahustíme a povaříme. Těsně před podáváním přidáme smetanu, kře ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ČESNEKOVÁ POLÉVKA S BÍLKOVOU JÍŠKOU

INGREDIENCE: 1 4/4 l w varu, 2 bílky, 2 lžíce tuku z vývaru nebo sádla, 3 lžíce hrubé mouky, česnek, majoránka, tekuté polévkové koření, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do rozehřátého tuku vsypeme mouku, zpěníme ji, sejmeme z plotýnky, přilijeme bílky, vše dobře rozmícháme, postavíme zpět na plotýnku a mícháme, až se bílky v mouce srazí v malé vločky. Zalijeme je vývarem a za občasného zamíchání vaříme 5-7 minut. Polévku okořeníme, přidáme utřený česnek a při podávání posypeme jemně nasekanou pa ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KRÉMOVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l vývaru z kostí nebo z masoxu, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 300 g zeleniny (nejlépe zmrazené zeleninové směsi), šálek mléka, šálek sladké smetany, 1 žloutek, špetka muškátového květu nebo trochu kari, pepř, Sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: L másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, promícháme a povaříme. Nadrobno nakrájenou zeleninu podlijeme vývarem, podusíme doměkka, prolisujeme nebo umixujeme s trochou mléka a vlijeme do vařící se polévky. Přidáme koření ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZAPEČENÁ CIBULAČKA

INGREDIENCE: 4 velké cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžička oleje, 1 l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu, pepř, 4 plátky toastového chleba, 4 lžičky strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na másle s trochou oleje. Chvíli ji dusíme na mírném ohni a pak přidáme mouku. Opečeme ji dožluta a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme, okořeníme a vaříme půl hodiny. Toastový chléb opečeme v opékači nebo na oleji jako topiku. Polévku nalijeme do misek, ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ČESNEKAČKA II

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 2 lžíce vepřového sádla, 2 krajíce chleba, 5 stroužků česneku, 1 lžíce majoránky, kmín, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu svaříme s kmínem a solí (můžeme přidat i cibuli). Na sádle osmahneme dozlatova chléb nakrájený na kostičky Česnek rozetřeme s trochou soli a majoránkou, rozdělíme jej do talířů, přelijeme vařící vodou s kmínem, přidáme osmažený chléb a můžeme dochutit nasekanou petrželkou nebo jinými zelenými natěmi bylinek. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | FRANCOUZSKÁ CIBULOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 700 g cibule, 80 g másla, 4 plátky toastového chleba, 1 lžíce mouky, 3 l masového varu, 1 l suchého bílého vína, sůl, pepř, 100 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme cibuli. Kolečka cibule podusíme na 40 g másla. Plátky toastového chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbytku másla. K cibuli přidáme mouku a dobře promícháme. Pak přilijeme vývar a víno a rovněž řádně rozmícháme. Cibuli zakryjeme a necháme vařit asi 10 minut. Ochutíme solí a pepř ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | NOVOROČNÍ ZELŇAČKA

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 750 g kysaného bílého zelí, 1 klobása, chilli koření, 2 bobkové listy, sůl, pepř, Vegeta, 250 g kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na drobné kostičky. V kastrole rozehřejeme olej a na něm orestujeme pokrájenou cibuli. Poté přidáme hovězí maso a orestujeme. Posypeme paprikou, zalijeme 1 l vody a ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJČATOVÁ POLÉVKA SE ŠPEKÁČKY

INGREDIENCE: Asi 6 rajčat, 1 l vody, 1 cibule, květ, sůl, cukr, 1/8 mléka, 2 lžíce mouky, 2 špekáčky, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vody dáme vařit překrájená rajčata, hrubě nakrájenou cibuli, sůl, cukr a květ. Když jsou rajčata rozvařená zahustíme polévku záklechtkou z mléka a z mouky. Povaříme a prolisujeme na pasírovacím sítu. Do hotové polévky přidáme pokrájené nasucho opečené špekáčky a pažitku. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

INGREDIENCE: 2 menší červené řepy, 1 litr vody, 1/2 l smetany nebo kyselého mléka, 1 vejce, sůl, kmín, ocet. Očištěnou a opranou řepu oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme a povaříme 15 až 20 minut. Když je řepa měkká, zahustíme ji smetanou se lžící mouky, povaříme, přidáme vajíčko a rozšleháme je. Polévku podle chuti osolíme nebo osladíme. Chuť upravíme trochou octa. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVÁ POLÉVKA S JÍŠKOU A SE SMETANOU

INGREDIENCE: 250 g kostí, 250 g kořenové zeleniny, 350 g brambor, 250 g pórku, 30 g másla, 1/8 l sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek očistíme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Kosti a zeleninu opereme, zalijeme vodou a uděláme vývar. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do procezeného vývaru a vlijeme pórek i s vývarem. Uděláme si světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem, nalijeme do polévky, povaříme a podle chuti osolíme ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz