Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KŘENOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 1 l nálevu z kyselého zelí, 3 lžíce strouhaného křenu, 3 lžíce mrkve, 1 menší cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, lžička sladké papriky, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nadrobno nakrájíme a s nastrouhanou mrkví v nálevu z kyselého zelí doměkka uvaříme. Ze lžíce sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přidáme jemně nakrájenou cibuli a sladkou papriku. Polévku jíškou zahustíme a povaříme. Těsně před podáváním přidáme smetanu, kře ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ČESNEKOVÁ POLÉVKA S BÍLKOVOU JÍŠKOU

INGREDIENCE: 1 4/4 l w varu, 2 bílky, 2 lžíce tuku z vývaru nebo sádla, 3 lžíce hrubé mouky, česnek, majoránka, tekuté polévkové koření, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do rozehřátého tuku vsypeme mouku, zpěníme ji, sejmeme z plotýnky, přilijeme bílky, vše dobře rozmícháme, postavíme zpět na plotýnku a mícháme, až se bílky v mouce srazí v malé vločky. Zalijeme je vývarem a za občasného zamíchání vaříme 5-7 minut. Polévku okořeníme, přidáme utřený česnek a při podávání posypeme jemně nasekanou pa ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KRÉMOVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l vývaru z kostí nebo z masoxu, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 300 g zeleniny (nejlépe zmrazené zeleninové směsi), šálek mléka, šálek sladké smetany, 1 žloutek, špetka muškátového květu nebo trochu kari, pepř, Sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: L másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, promícháme a povaříme. Nadrobno nakrájenou zeleninu podlijeme vývarem, podusíme doměkka, prolisujeme nebo umixujeme s trochou mléka a vlijeme do vařící se polévky. Přidáme koření ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZAPEČENÁ CIBULAČKA

INGREDIENCE: 4 velké cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžička oleje, 1 l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu, pepř, 4 plátky toastového chleba, 4 lžičky strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na másle s trochou oleje. Chvíli ji dusíme na mírném ohni a pak přidáme mouku. Opečeme ji dožluta a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme, okořeníme a vaříme půl hodiny. Toastový chléb opečeme v opékači nebo na oleji jako topiku. Polévku nalijeme do misek, ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ČESNEKAČKA II

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 2 lžíce vepřového sádla, 2 krajíce chleba, 5 stroužků česneku, 1 lžíce majoránky, kmín, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu svaříme s kmínem a solí (můžeme přidat i cibuli). Na sádle osmahneme dozlatova chléb nakrájený na kostičky Česnek rozetřeme s trochou soli a majoránkou, rozdělíme jej do talířů, přelijeme vařící vodou s kmínem, přidáme osmažený chléb a můžeme dochutit nasekanou petrželkou nebo jinými zelenými natěmi bylinek. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | FRANCOUZSKÁ CIBULOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 700 g cibule, 80 g másla, 4 plátky toastového chleba, 1 lžíce mouky, 3 l masového varu, 1 l suchého bílého vína, sůl, pepř, 100 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme cibuli. Kolečka cibule podusíme na 40 g másla. Plátky toastového chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbytku másla. K cibuli přidáme mouku a dobře promícháme. Pak přilijeme vývar a víno a rovněž řádně rozmícháme. Cibuli zakryjeme a necháme vařit asi 10 minut. Ochutíme solí a pepř ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | NOVOROČNÍ ZELŇAČKA

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 750 g kysaného bílého zelí, 1 klobása, chilli koření, 2 bobkové listy, sůl, pepř, Vegeta, 250 g kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na drobné kostičky. V kastrole rozehřejeme olej a na něm orestujeme pokrájenou cibuli. Poté přidáme hovězí maso a orestujeme. Posypeme paprikou, zalijeme 1 l vody a ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJČATOVÁ POLÉVKA SE ŠPEKÁČKY

INGREDIENCE: Asi 6 rajčat, 1 l vody, 1 cibule, květ, sůl, cukr, 1/8 mléka, 2 lžíce mouky, 2 špekáčky, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vody dáme vařit překrájená rajčata, hrubě nakrájenou cibuli, sůl, cukr a květ. Když jsou rajčata rozvařená zahustíme polévku záklechtkou z mléka a z mouky. Povaříme a prolisujeme na pasírovacím sítu. Do hotové polévky přidáme pokrájené nasucho opečené špekáčky a pažitku. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

INGREDIENCE: 2 menší červené řepy, 1 litr vody, 1/2 l smetany nebo kyselého mléka, 1 vejce, sůl, kmín, ocet. Očištěnou a opranou řepu oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme a povaříme 15 až 20 minut. Když je řepa měkká, zahustíme ji smetanou se lžící mouky, povaříme, přidáme vajíčko a rozšleháme je. Polévku podle chuti osolíme nebo osladíme. Chuť upravíme trochou octa. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVÁ POLÉVKA S JÍŠKOU A SE SMETANOU

INGREDIENCE: 250 g kostí, 250 g kořenové zeleniny, 350 g brambor, 250 g pórku, 30 g másla, 1/8 l sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek očistíme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Kosti a zeleninu opereme, zalijeme vodou a uděláme vývar. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do procezeného vývaru a vlijeme pórek i s vývarem. Uděláme si světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vývarem, nalijeme do polévky, povaříme a podle chuti osolíme ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz