xFonka Recepty na xkuchtik.cz

KRÁLÍK | VELIKONOČNÍ KRÁLÍK

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dcl vody nebo vývaru, 1 vejce, 3 lžičky Solamylu, 1 lžičky bílého mletého pepře, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička Glutasolu, 3 lžíce Sójové omáčky, 100g burských oříšků, 3 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka vykostíme a nakrájíme na malé tenké plátky. Přidáme vejce a lžičku Solamylu, dobře promícháme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Př ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 1 králík, játra z 1-2 králíků, 150g anglické slaniny na vyložení formy, 2 cibule, 2 vejce, 100g slaniny vcelku, 150g vepřového vařeného sádla, sůl, paštikové koření nebo pepř, zázvor, tymián a strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka vykostíme. Játra a 100 g slaniny nakrájíme na drobné kostičky. Králičí maso s cibulkou umeleme na masovém strojku. K umleté směsi přidáme vejce, sůl, paštikové koření a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme játra a slaninu. Plátky anglic ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK S VEPŘOVÝM BŮČKEM

INGREDIENCE: 2 králík, 500g libovějšího vepřového bůčku nebo pecka, palička česneku, sůl, kmín, 2 cibule, 1 lžíce mouky na zahuštění šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí (nebo česnekovou pastou), posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče. Přidáme stejně ochucené vepřové maso, na kostky nakrájenou cibuli, vše podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Pokud je králík mladý, vepřové maso musíme péct dříve a králíka přidáváme asi o 40 minutách pečení. ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ JÁTRA NA SLANINĚ

POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra. Do pánve k orestovaným játrům přidáme oloupanou, na měsíčky pokrájenou cibuli, pokrájenou slaninu (uzené) a za občasného promíchání restujeme do změknutí a osmažení cibule. Nakonec dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou, případně ještě dochutíme solí a pepřem, ještě krátce orestujeme a podáváme. Podáváme nejlépe se šťouchanými bramboram ..

KRÁLÍK | PLNĚNÝ KRÁLÍK

INGREDIENCE: 1 mladý králík, 1 lžíce másla, 2 lžíce sádla. Náplň: 300 g prorostlého vepřového masa, 1 cibulka, lžíce zelené petrželky, sůl, pepř, lžíce polohrubé mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nožem nahrubo rozsekáme, přidáme jemně nakrájenou cibulku a společně s ostatními přísadami vpracujeme směs, kterou vložíme do vykostěného králíka. Přidáme rozpůlené ledvinky a plát masa z králíka s náplní dobře zašijeme. Kosti ze stehen a ze hřbetu rozsekáme na menší kousky, osolíme a př ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK PO MALTSKU

INGREDIENCE: Rozporcovaný králík, 1dcl oleje, 3 stroužky česneku, 3lžíce worcesterové omáčky, 1kostka hovězího bujonu, 1/4l světlého piva, 1/4l červeného vína, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku, worcesterové omáčky, soli a pepře. Porce králíka naložíme do marinády a necháme uležet do druhého dne. V hrnci si rozpálíme trochu oleje, porce králíka vyndáme z marinády a opečeme je, přidáme pivo, červené víno, hovězí bujon a zbylou marinádu a dusíme a ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ ŠUNKA

INGREDIENCE: 1 kg masa z králíka, 1 kg vepřové plece, 2 lžičky soli, 20 g sanitru, 1 dl mléka nebo smetany, 1 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z králíka umeleme velmi jemně na strojku na maso. Maso z vepřové plece nakrájíme na menší kostky Vložíme do mísy, posypeme oběma druhy soli, zalijeme mlékem nebo smetanou a vodou a rukama velmi důkladně promícháme. Směsí naplníme formu na šunku, sáček na tlačenku nebo dvojitý mikroténový pytlík, převážeme provázkem a necháme dva dny odležet v chladničc ..

KRÁLÍK | králík v ďábelském kotlíku

Ingredience: 1 celý králík a menší kousek bůčku Na nálev potřebujeme: 4 vajíčka celá, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worčestru, 1 lžíce magi, feferonku nebo špetku pálivé papriky, 5-10 stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce solamylu, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky cukru, sůl dle potřeby. Postup přípravy:na nálev promícháme vidličkou. Králíka naporcujeme a osolíme a vložíme alespoň přes noc do připraveného nálevu. Maso a nálev opět řádně promícháme. Druhý den vložíme maso i s nálevem do sádl ..

KRÁLÍK | Králík po italsku s pečenými brambory.

Na rozpálený olivový olej dáme porce králíka,na hrubo nakrájenou cibuli a osmažíme.Přidáme olivy, osolíme,opepříme a chvíli dusíme ve vlastní štávě.Podlijeme vínem a přidáme lístky šalvěje.Když je maso poloměké přidáme rajčatové pyré a dodusíme.Podáváme s pečeným bramborem. Pečené brambory ke králíkovi: Do pekáčku nakrájíme na klínky syrové brambory a posypeme na hrubo nakrájenou cibulí,přidáme zelené olivy,na jemno nasekanou feferonku,celou šalvěj,osolíme,opepříme,pokapeme olivovým olejem,p ..

KRÁLÍK | SVÍČKOVÁ Z KRÁLÍKA II

INGREDIENCE: Králík, nakládaná zelenina na svíčkovou, hl. mouka, šlehačka 33%, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř, cibule, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem. Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem, přidáme koření. Přikryjeme a dáme do lednice. Druhý den vezmeme hrnek, dáme do něj máslo a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme kousky masa a opečeme z obou stran, nakonec nalijeme zeleninu a přidáme ještě studenou vodu a nech ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE S ..

INGREDIENCE: 2 květáky, 250 g salámu, 4 vejce, 100 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, namočíme do stu ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz