xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA GULÁŠ | MORAVSKÝ ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500 g Vepřové plece, 500g vepřových jater, 2 větši cibule, 100g škvařeného sádla, 10g sladké mleté papriky, 10g ostré mleté papriky, 100g hladké mouky, sůl, kmín, majoránka, třený česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle do růžova. Vsypeme papriku, rychle zamícháme a zalijeme vodou nebo vývarem ze zabijačkové polévky. Do vroucího základu přidáme na kostky nakrájená játra, která jsme na sítku předem propláchly vařící vodou a spolu s masem podusíme asi 15 min ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | MORAVSKÝ ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ 2

INGREDIENCE: 500 g Vepřové plece, 500g vepřových jater, 2 větši cibule, 100g škvařeného sádla, 10g sladké mleté papriky, 10g ostré mleté papriky, 100g hladké mouky, sůl, kmín, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle do růžova. Vsypeme papriku, rychle zamícháme a zalijeme vodou nebo vývarem ze zabijačkové polévky. Do vroucího základu přidáme na kostky nakrájená játra, která jsme na sítku předem propláchly vařící vodou a spolu s masem podusíme asi 15 m ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ III

INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 400 g cibule, 400 g vepřového masa, 200 g laloku, 250 g směsi (ledvina, slezina, kousek jazyka, srdce, játra, mozeček), mletý pepř, mletá paprika, kmín, 4 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobrý zabijačkový guláš je skutečnou pochoutkou. Připravuje se, jakmile se vepř zavěsí a vyjmou se vnitřnosti. Hned se vyjmou potřebné části, omyjí a nakrájí na kousky. Na sádle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené maso a pod pokličk ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ I.

INGREDIENCE: 150g laloku neboli podbradku s brzlíky, 150g libového masa z krkovice nebo libovějšího bůčku, 400g směsi mase a vnitřností (maso od místa vykrvení, slezina, srdce, jazyk, ledvina, popřípadě kousek jater a mozeček), 3 cibule, 4 lžíce sádla, mletá sladká paprika, mletý pepř kmín, sůl, popřípadě stroužek česneku, vývar podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Po porážce, zavěšení prasete a po vyjmutí vnitřností se odřízne z kusu část podbradku s brzlíky, maso od místa vykrv ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ (lidově předehra).

INGREDIENCE: 300 g krkovičky nebo libového bůčku, 200 g masa z podbradku, pu1 srdce, ledvinka, 40g sádla, 2 cibule, ml. sl. paprika, sůl, ml. pepř, kmín, vývar, lžíce hladké mouky, mozeček, 2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso, srdce a ledvinku nakrájíme na menší kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájenou směs a za stálého míchání opečeme. Přidáme pepř a kmín, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ II.

INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 2 cibule, 400g vepřového masa (kousek z plece, libového bůčku a podbradku), 200g směsi z ledvin, srdce a jater, 2 lžičky sladké mleté papriky, sůl, 2 stroužky česneku, tlučený pepř, kmín, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinu, právě tak nakrájená játra a srdce a vše necháme na cibuli osmahnout. Když je maso vysmahnu ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ II.

INGREDIENCE: 800 g masa z laloku 400 g libového vepřového masa z plece, 300 g masa z bůčku, kousek slezinky, jazyka, ledvinky, 4-5 cibulí, 4 lžíce sádla, 2 lžíce mleté papriky, sůl, mlety pepř kmín, 1-2 stroužky česneku, 4-5 lžic hladké mouky, vývar na podlití.POSTUP PŘÍPRAVY: V rozehřátém sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme ho pak zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a za stálého podlévání vodou zvolna vaříme, až maso změkne. šťávu nechám ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ I.

INGREDIENCE: 150g laloku neboli podbradku s brzlíky, 150g libového masa z krkovice nebo libovějšího bůčku, 400g směsi mase a vnitřností (maso od místa vykrvení, slezina, srdce, jazyk, ledvina, popřípadě kousek jater a mozeček), 3 cibule, 4 lžíce sádla, mletá sladká paprika, mletý pepř kmín, sůl, popřípadě stroužek česneku, vývar podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Po porážce, zavěšení prasete a po vyjmutí vnitřností se odřízne z kusu část podbradku s brzlíky, maso od místa vyk ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ II.

INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 2 cibule, 400g vepřového masa (kousek z plece, libového bůčku a podbradku), 200g směsi z ledvin, srdce a jater, 2 lžičky sladké mleté papriky, sůl, 2 stroužky česneku, tlučený pepř, kmín, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinu, právě tak nakrájená játra a srdce a vše necháme na cibuli osmahnout. Když je maso vysmahn ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz