Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | VEPŘOVÁ PANENKA S BRUSINOVÝM PŘELIVEM A OPEČENÝI BRAMBORY (Od Denisy Doubravové)

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Orestujeme velmi krátce na rozpálené pánvi (ne dlouho, maso by bylo vysušené), postačí 2 minuty z každé strany. Do výpeku dáme zavařované brusinky a podle potřeby zahustíme solamylem (rozmíchaným ve studené vodě). Podle chuti dosolíme. Podáváme s opečenými bramborami-syrové, oloupané brambory posypeme gril. kořením, pokapeme olejem a v horkovzdušné troubě je grilujeme na 200 stupňů cca 10-15 minut dozlatova. Můžeme po ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | BRATISLAVSKÁ PANENSKÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 500 g panenské vepřové, 20 g sádla, 30 g másla, 2 dl smetany, 30g rajčatového protlaku, 100 g konzervovaného zeleného hrášku, 50 g cibule, hladká mouka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, naklepeme lehce dlaní a osolíme. V sádle opečeme po obou stranách plátky masa a vyjmeme je. Na tuku od pečení zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmáhneme, zalijeme trochou vody, povaříme, přidáme rajčatový protlak, smetanu, zjemníme máslem a os ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | VEPŘOVÉ PANENKY V OŘECHOVÉ KRUSTĚ

INGREDIENCE: 200g ořechové směsi (lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy), svazek bylinek (petrželka, tymián, pažitka), olej, 1 lžíce strouhanky, sůl, ml. pepř, 600g vepřových panenek, 1 vejce, hl. mouka na rozválení těsta, 200g povoleného mraženého listového těsta, 1 lžíce másla, 4 karotky, 3 šalotky, 100g sterilovaných kukuřičných zrn bez nálevu, 100g sterilovaných fazolových lusků bez nálevu, 150 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy a bylinky nasekáme najemno, ořechy orestujeme na 1 lží ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | VEPŘOVÁ PANENKA VE VINNÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 500g vepřové svíčkové, sůl, pepř, 1 svazek směsi bylinek, 50g smetanového čerstvého sýra, 1 lžíce strouhanky, 125g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 125 ml bílého vína, 3 lžíce světlé hotové jíšky, špetka cukru, 2 cukety, 1 vejce, 3 lžíce mouky, olej na pečení, bylinky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 200°C. panenku omyjeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do panenky. ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | MIKULOVSKÉ VEPŘOVÉ MEDAILÓNKY

POSTUP PŘÍPRAVY: Panenskou pokrájíme na silnější plátky, mírně je naklepáme a osolené opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyjmeme a na pánev přidáme kousek másla a na tenké nudle nakrájené sušené meruňky. Zalijeme bílým vínem, přírodní šťávou z pečeně, přidáme nasekaná jádra vlašských ořechů a zahustíme husími játry, která jsme prolisovali sítem. Povařenou omáčku nalijeme na talíři nebo na míse okolo masa. ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | MEDAJLÓNKY Z PANENSKÉ VEPŘOVÉ.

INGREDIENCE:600 g panenské vepřové sůl mletý pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky silné dva až tři centimetry, dlani jemné stiskneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a na roštu upečeme po obou stranách dočervena; při pečení je potíráme olejem. ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | PANENSKÁ VEPŘOVÁ NA HOUBÁCH A ČERVENÉM VÍNĚ.

INGREDIENCE: 600g panenenské vepřové, sůl 60 g sádla, 1 velká cibule, 2strouiky česneku, 200g čerstvých hub, mletý pepř, 3dl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, jemné je naklepeme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova drobné pokrájenou cibuli, pak přidáme rozetřený česnek, opět osmahneme, doplníme otištěnými, na plátky pokrájenými houbami, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Do směsi vložíme připravené maso a du ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | PLZEŇSKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 300g svíčkové, 300g panenské vepřové, 300g anglické slaniny, 150g moravské klobásy, 120ml rostlinného oleje, 12 stroužků česneku, 200ml plzeňské dvanáctky, 250g červené kapie, 4 cibule, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou a panenskou vepřovou očistíme a nakrájíme z nich malé medajlonky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a s kousky slaniny a kolečky klobásy střídavě napichujeme na špíz. Ten vložíme na rozpálený olej, prudce opečeme ze všech stran a dáme do trouby zvolna dop ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz