Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | VEPŘOVÁ PANENKA S BRUSINOVÝM PŘELIVEM A OPEČENÝI BRAMBORY (Od Denisy Doubravové)

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Orestujeme velmi krátce na rozpálené pánvi (ne dlouho, maso by bylo vysušené), postačí 2 minuty z každé strany. Do výpeku dáme zavařované brusinky a podle potřeby zahustíme solamylem (rozmíchaným ve studené vodě). Podle chuti dosolíme. Podáváme s opečenými bramborami-syrové, oloupané brambory posypeme gril. kořením, pokapeme olejem a v horkovzdušné troubě je grilujeme na 200 stupňů cca 10-15 minut dozlatova. Můžeme po ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | BRATISLAVSKÁ PANENSKÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 500 g panenské vepřové, 20 g sádla, 30 g másla, 2 dl smetany, 30g rajčatového protlaku, 100 g konzervovaného zeleného hrášku, 50 g cibule, hladká mouka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, naklepeme lehce dlaní a osolíme. V sádle opečeme po obou stranách plátky masa a vyjmeme je. Na tuku od pečení zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmáhneme, zalijeme trochou vody, povaříme, přidáme rajčatový protlak, smetanu, zjemníme máslem a os ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | VEPŘOVÉ PANENKY V OŘECHOVÉ KRUSTĚ

INGREDIENCE: 200g ořechové směsi (lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy), svazek bylinek (petrželka, tymián, pažitka), olej, 1 lžíce strouhanky, sůl, ml. pepř, 600g vepřových panenek, 1 vejce, hl. mouka na rozválení těsta, 200g povoleného mraženého listového těsta, 1 lžíce másla, 4 karotky, 3 šalotky, 100g sterilovaných kukuřičných zrn bez nálevu, 100g sterilovaných fazolových lusků bez nálevu, 150 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy a bylinky nasekáme najemno, ořechy orestujeme na 1 lží ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | VEPŘOVÁ PANENKA VE VINNÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 500g vepřové svíčkové, sůl, pepř, 1 svazek směsi bylinek, 50g smetanového čerstvého sýra, 1 lžíce strouhanky, 125g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 125 ml bílého vína, 3 lžíce světlé hotové jíšky, špetka cukru, 2 cukety, 1 vejce, 3 lžíce mouky, olej na pečení, bylinky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 200°C. panenku omyjeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do panenky. ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | MIKULOVSKÉ VEPŘOVÉ MEDAILÓNKY

POSTUP PŘÍPRAVY: Panenskou pokrájíme na silnější plátky, mírně je naklepáme a osolené opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyjmeme a na pánev přidáme kousek másla a na tenké nudle nakrájené sušené meruňky. Zalijeme bílým vínem, přírodní šťávou z pečeně, přidáme nasekaná jádra vlašských ořechů a zahustíme husími játry, která jsme prolisovali sítem. Povařenou omáčku nalijeme na talíři nebo na míse okolo masa. ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | MEDAJLÓNKY Z PANENSKÉ VEPŘOVÉ.

INGREDIENCE:600 g panenské vepřové sůl mletý pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky silné dva až tři centimetry, dlani jemné stiskneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a na roštu upečeme po obou stranách dočervena; při pečení je potíráme olejem. ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | PANENSKÁ VEPŘOVÁ NA HOUBÁCH A ČERVENÉM VÍNĚ.

INGREDIENCE: 600g panenenské vepřové, sůl 60 g sádla, 1 velká cibule, 2strouiky česneku, 200g čerstvých hub, mletý pepř, 3dl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, jemné je naklepeme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova drobné pokrájenou cibuli, pak přidáme rozetřený česnek, opět osmahneme, doplníme otištěnými, na plátky pokrájenými houbami, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Do směsi vložíme připravené maso a du ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | PLZEŇSKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 300g svíčkové, 300g panenské vepřové, 300g anglické slaniny, 150g moravské klobásy, 120ml rostlinného oleje, 12 stroužků česneku, 200ml plzeňské dvanáctky, 250g červené kapie, 4 cibule, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou a panenskou vepřovou očistíme a nakrájíme z nich malé medajlonky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a s kousky slaniny a kolečky klobásy střídavě napichujeme na špíz. Ten vložíme na rozpálený olej, prudce opečeme ze všech stran a dáme do trouby zvolna dop ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz