Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | VELIKONOČNÍ KŮZLEČÍ NEBO JEHNĚČÍ S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: Přední polovina kůzlete nebo přední čtvrtka jehněte, 80 g másla, sůl. Nádivka: 60 g másla, 3 vejce, 2 žemle,1/8 l mléka, asi 3 lžíce strouhanky, zelená petrželka, muškátový květ, popřípadě 1 hořká mandle nebo meruňkové jádro. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme, otřeme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme nádivkou a zašijeme. Nesmí být přiliž plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo, položíme na ně maso nádivkou nahoru, potíráme je máslem, a když se částečné upek ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | IRSKÉ JEHNĚČÍ

INGREDIENCE: 1 kg jehněčího masa, nakrájeného na kousky, 2 lžíce pokrmového tuku, 700 ml vody, 1 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky tymiánu, 3 brambory, 2 cibule, nakrájené nadrobno, 1 hrnek smetany, 3 lžíce hl. mouky, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozehřejeme tuk a na něm krátce osmahneme maso. Přidáme vodu, sůl, pepř a tymián, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme 45 minut. Přidáme 3 rozpůlené brambory, cibuli a pepř, opět přikryjeme a dusíme dalších 20 minut. V malé misce smícháme smetanu s moukou, ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ NA JEHLE

INGREDIENCE: 150g lilku, 120g rajčat, 50g cibule, 40g oleje, sůl, mletý pepř, bobkový list, 150g skopové kýty, 50g skopové oháňky sůl, 30g šťávy z cibule, mletý pepř, 20g oleje (na pokapání). POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutý a otřený lilek se vloží na chvilku do horkého oleje. Potom se vyjme nechá okapat, oloupe se a dužina se nakrájí na drobnější kostky nebo kousky. Jemně nakrájená cibule se vloží do horkého oleje, nechá se krátce zpěnit, přidají se oloupaná, jader zbavená rajčata:, připravený lil ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ MASO V KAPUSTĚ.

INGREDIENCE: 500 g skopového masa z plecka, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, sůl, kmín, ml. červená paprika, 2 stroužky česneku, ml. pepř, 200 ml zeleninového bujónu, 400 růžičkové kapusty, 200 g brambor, 2 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme a odstavíme. Poté poprášíme paprikou, přidáme maso, kmín, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a krátce osmažíme. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČOCHAŠBILI PO GRUZINSKU.

INGREDIENCE: 500 g jehněčí plece bez kosti, 75 g škvařeného vepřového sádla, 100 g cibule, 1,5 kg brambor (neloupaných), sůl, mletý pepř, 5 dl vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko vypereme, nakrájíme na kostky, dáme do přiměřeně velkého kastrolku, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit. Cibuli nakrájíme na kolečka, na sádle do zlatova usmažíme, přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené syrové brambory. Když je maso skoro měkké přidáme k němu brambory s cibulí a vše dusíme do měkka. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠPENÁTOVÉ JEHĚNČÍ TAŠTIČKY.

INGREDIENCE: 6 jehněčích plátků (asi po 80g), sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nadrobno nakrájené cibule, 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku, 600g mraženého špenátu, strouhaný muškátový oříšek, 5 lžic sezamu, 300g čerstvého kozího sýra, 400g listového těsta, 1 žloutek, 2 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme. Cibuli a česnek zesklovatíme na zbylém oleji. Přidáme špená ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KEBAPČETA.

INGREDIENCE: 500 g masa ( jehněčí, nebo mícháme hovězí maso se skopovým a telecím, či hovězí maso s vepřovým), 2 cibule, sůl, pepř, hrstka petrželky, 1 šálku studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso smícháme v míse s drobně nasekanou cibulí a s petrželkou, osolíme a opepříme. Mícháme pečlivě deset minut a po troškách přiléváme studenou vodu. Přes noc dáme k ledu odležet. Druhý den maso zvolna rozmrazíme, mokrou rukou formujeme hladké šištičky a upečeme je během pěti až osmi minut na roš ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČÍNSKÉ JEHNĚ (dynastie Ming).

INGREDIENCE: 1 lžička pěti nebeských koření (díl skořice, hřebíčku, badyánu, pepře a fenyklu -nebo díl anýzu, skořice, lékořice, hřebíčku, zázvoru a muškátu), 2 lžičky kurkumy, 1 kg jehněčí plece, voda, 1 hrnku máčených bílých fazolí, sůl, 1 lžíce maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření dáme do čistého kousku plátna, zavážeme a společně s celou plecí a fazolemi dusíme v uzavřeném woku – kotlíku asi 2 hodiny. Pak vyndáme pytlík s kořením, maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do vývaru ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÝ KOTLÍK (Mkalli) – Alžír.

INGREDIENCE: 3 Lžíce oleje, 1 lžičky mletého zázvoru, sůl, špetka šafránu, 2 stroužky česneku, 250 ml vody, 3 cibule 1,2 kg skopové plece, nať koriandru, voda, 2 citróny, 3 hrnku oliv. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej, zázvor, sůl, šafrán, drcený česnek a za neustálého tření a míchání přiléváme vodu, až získáme kaši podobnou majonéze. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, maso nakrájené na větší kostky, sekaný koriandr a dáme na prudký oheň. Dolijeme vařící vodou, aby maso bylo téměř zakryt ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠAŠLÍK ABCHAZSKÝ.

INGREDIENCE: 300 g skopových ledvinek, 600 g skopové kýty, 1 lžíce sušených plodů dřišťálu, 2 cibule, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky očistíme a propláchneme, maso nakrájíme na větší kousky, ledvinky asi na .poloviční velikost. Obojí naložíme s tlučenými plody dřišťálu, jednou hrubé sekanou cibulí a pepřem a necháme uležet přes noc. Druhý den střídavé napícháme na jehly maso, plátky zbylé cibule, ledvinky a opečeme na dřevěném uhlí. Podáváme s bílým chlebem. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz