Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | VELIKONOČNÍ KŮZLEČÍ NEBO JEHNĚČÍ S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: Přední polovina kůzlete nebo přední čtvrtka jehněte, 80 g másla, sůl. Nádivka: 60 g másla, 3 vejce, 2 žemle,1/8 l mléka, asi 3 lžíce strouhanky, zelená petrželka, muškátový květ, popřípadě 1 hořká mandle nebo meruňkové jádro. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme, otřeme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme nádivkou a zašijeme. Nesmí být přiliž plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo, položíme na ně maso nádivkou nahoru, potíráme je máslem, a když se částečné upek ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | IRSKÉ JEHNĚČÍ

INGREDIENCE: 1 kg jehněčího masa, nakrájeného na kousky, 2 lžíce pokrmového tuku, 700 ml vody, 1 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky tymiánu, 3 brambory, 2 cibule, nakrájené nadrobno, 1 hrnek smetany, 3 lžíce hl. mouky, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozehřejeme tuk a na něm krátce osmahneme maso. Přidáme vodu, sůl, pepř a tymián, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme 45 minut. Přidáme 3 rozpůlené brambory, cibuli a pepř, opět přikryjeme a dusíme dalších 20 minut. V malé misce smícháme smetanu s moukou, ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ NA JEHLE

INGREDIENCE: 150g lilku, 120g rajčat, 50g cibule, 40g oleje, sůl, mletý pepř, bobkový list, 150g skopové kýty, 50g skopové oháňky sůl, 30g šťávy z cibule, mletý pepř, 20g oleje (na pokapání). POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutý a otřený lilek se vloží na chvilku do horkého oleje. Potom se vyjme nechá okapat, oloupe se a dužina se nakrájí na drobnější kostky nebo kousky. Jemně nakrájená cibule se vloží do horkého oleje, nechá se krátce zpěnit, přidají se oloupaná, jader zbavená rajčata:, připravený lil ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ MASO V KAPUSTĚ.

INGREDIENCE: 500 g skopového masa z plecka, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, sůl, kmín, ml. červená paprika, 2 stroužky česneku, ml. pepř, 200 ml zeleninového bujónu, 400 růžičkové kapusty, 200 g brambor, 2 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme a odstavíme. Poté poprášíme paprikou, přidáme maso, kmín, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a krátce osmažíme. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČOCHAŠBILI PO GRUZINSKU.

INGREDIENCE: 500 g jehněčí plece bez kosti, 75 g škvařeného vepřového sádla, 100 g cibule, 1,5 kg brambor (neloupaných), sůl, mletý pepř, 5 dl vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko vypereme, nakrájíme na kostky, dáme do přiměřeně velkého kastrolku, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit. Cibuli nakrájíme na kolečka, na sádle do zlatova usmažíme, přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené syrové brambory. Když je maso skoro měkké přidáme k němu brambory s cibulí a vše dusíme do měkka. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠPENÁTOVÉ JEHĚNČÍ TAŠTIČKY.

INGREDIENCE: 6 jehněčích plátků (asi po 80g), sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nadrobno nakrájené cibule, 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku, 600g mraženého špenátu, strouhaný muškátový oříšek, 5 lžic sezamu, 300g čerstvého kozího sýra, 400g listového těsta, 1 žloutek, 2 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme. Cibuli a česnek zesklovatíme na zbylém oleji. Přidáme špená ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KEBAPČETA.

INGREDIENCE: 500 g masa ( jehněčí, nebo mícháme hovězí maso se skopovým a telecím, či hovězí maso s vepřovým), 2 cibule, sůl, pepř, hrstka petrželky, 1 šálku studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso smícháme v míse s drobně nasekanou cibulí a s petrželkou, osolíme a opepříme. Mícháme pečlivě deset minut a po troškách přiléváme studenou vodu. Přes noc dáme k ledu odležet. Druhý den maso zvolna rozmrazíme, mokrou rukou formujeme hladké šištičky a upečeme je během pěti až osmi minut na roš ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČÍNSKÉ JEHNĚ (dynastie Ming).

INGREDIENCE: 1 lžička pěti nebeských koření (díl skořice, hřebíčku, badyánu, pepře a fenyklu -nebo díl anýzu, skořice, lékořice, hřebíčku, zázvoru a muškátu), 2 lžičky kurkumy, 1 kg jehněčí plece, voda, 1 hrnku máčených bílých fazolí, sůl, 1 lžíce maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření dáme do čistého kousku plátna, zavážeme a společně s celou plecí a fazolemi dusíme v uzavřeném woku – kotlíku asi 2 hodiny. Pak vyndáme pytlík s kořením, maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do vývaru ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÝ KOTLÍK (Mkalli) – Alžír.

INGREDIENCE: 3 Lžíce oleje, 1 lžičky mletého zázvoru, sůl, špetka šafránu, 2 stroužky česneku, 250 ml vody, 3 cibule 1,2 kg skopové plece, nať koriandru, voda, 2 citróny, 3 hrnku oliv. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej, zázvor, sůl, šafrán, drcený česnek a za neustálého tření a míchání přiléváme vodu, až získáme kaši podobnou majonéze. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, maso nakrájené na větší kostky, sekaný koriandr a dáme na prudký oheň. Dolijeme vařící vodou, aby maso bylo téměř zakryt ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠAŠLÍK ABCHAZSKÝ.

INGREDIENCE: 300 g skopových ledvinek, 600 g skopové kýty, 1 lžíce sušených plodů dřišťálu, 2 cibule, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky očistíme a propláchneme, maso nakrájíme na větší kousky, ledvinky asi na .poloviční velikost. Obojí naložíme s tlučenými plody dřišťálu, jednou hrubé sekanou cibulí a pepřem a necháme uležet přes noc. Druhý den střídavé napícháme na jehly maso, plátky zbylé cibule, ledvinky a opečeme na dřevěném uhlí. Podáváme s bílým chlebem. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz