Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | MHAMMAR – Maroko.

INGREDIENCE: 1,2 kg skopového masa, špetka šafránu, sůl, voda, 200 g másla, 1 hrnek oleje, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 2 cibule, 2 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme a rozdělíme na 6 kusů, které potřeme šafránem rozdrceným v soli a rozpuštěném ve vodě. Do hrnce dáme maso, 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje, papriku, zázvor, kmín, drobně sekanou cibuli a třený česnek, zalijeme maso do poloviny vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠOUA – Alžír.

INGREDIENCE: 1 kg skopové plece, sůl, 3 lžíce drceného kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme, potřeme solí, zabalíme do utěrky, svážeme a uvaříme v páře v tlakovém hrnci nebo na napařovači knedlíků asi 1 1/2 hodiny. Na stůl podáváme v celku s miskami soli a drceného kmínu. Každý si sám ukrajuje kousky a máčí v soli a kmínu. Podáváme s bílým chlebem. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | PLNĚNÉ ZELNÉ LISTY (Dolmatos) – Řecko.

INGREDIENCE: 3 lžíce oleje, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 1 1 hrnku rýže, 2 1 hrnku vývaru, 1 lžička tymiánu, mletý pepř, 1 lžička bazalky, 70 g rozinek, 600 g mletého jehněčího masa, 1 vejce, 1 lžíce kopru, 1 lžíce Vegety, 1 hlávka zelí (asi 1,5 kg), voda, sůl, 10 rajčat, 1 bílý jogurt, 1 lžička maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme drobné nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme rýži, opečeme, přidáme vývar, tymián, pepř, bazalku, předem spařené a okapané rozinky a na malém ohni bez odkrý ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | STOMNA KEBAB – Bulharsko.

INGREDIENCE: 1 kg jehněčího masa, 3 cibule, 3 papriky, 6 rajčat, olej, sůl, 1 lžička sl. mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky, cibuli rozčtvrtíme a rozdělíme na lístky, papriky nakrájíme na větší kousky, polovinu rajčat oloupeme a rozčtvrtíme. Vše střídavě napichujeme na jehly, dáme do tukem vymazané remosky nebo zapékací misky, osolíme, posypeme paprikou, zakápneme olejem, poklademe zbylými rajčaty, přikryjeme a pomalu upečeme. Podáváme polité vypečenou šťávou s rýží. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ZBOJNICKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 300 g jehněčího masa z kýty, 300 g vepřové kýty, 4 menší cibule, svazeček petrželky, 1 bobkový list, několik zrnek pepře, 2 zelené papriky, vinný ocet, 250 g uzené slaniny, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na 1 cm silné čtverhranné kousky o straně 3-4 cm, cibuli na silnější kolečka. Vinný ocet trochu zředíme, svaříme s pepřem, bobkovým listem a nasekanou petrželkou. Touto marinádou zalijeme maso a cibuli a necháme stát asi 1 hodinu. Mezitím nakrájíme na plátky sla ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SIS KEBABI - SMĚS NA ROŽNI (Turecko).

INGREDIENCE: 200 g zadního skopového masa, 200 g skopových jater, 200 g skopových ledvinek, 200 g cibule, 200 g rajčat, 100 g zelených paprik, 2 lžíce oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové zadní maso nakrájíme na díly, srovnáme paličkou, játra a ledvinky také nakrájíme a střádavě napichujeme na kovovou jehlu. Na každou porci kousek skopového masa, kousek zelené papriky, kousek cibule, kousek jater, kousek cibule, dílek rajčete, pak kousek skopových ledvinek a opakujeme, až jsou všechny jehly pl ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KESTANE KEBAP YEMĚGI - KAŠTANOVA PEČÍNKA Turecko).

INGREDIENCE: 800 g jedlých kaštanů, 400 g skopového masa, 150g másla, 1 šálku bílého vína, 250g cibule, 2 lžíce cukru, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Kaštany nařízneme a necháme máčet ve vlažné vodě. Po několika hodinách je vyjmeme a dáme na plech a v troubě do zlatova upečeme. Ještě teplé kaštany oloupeme. Drobně krájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme maso ze skopové kýty, krájené na menší kousky a necháme dusit. K poloměkkému masu přidáme kaštany, trochu vody, cukr a sůl. Když je maso měk ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | AYVA YEMĚGI - SKOPOVÉ S KDOULEMI (Turecko).

INGREDIENCE: 400 g skopového masa, 800 g kdoulí, 1 větší cibule, 150g oleje, 150g cukru, sůl. ) POSTUP PŘÍPRAVY: Kdoule vypereme, osušíme, zbavíme sametové vrstvy, nakrájíme každou na čtyři díly, zbavíme okvětí i jadérek a dáme do nádoby s vodou, aby neztratily barvu. Skopové maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do kastrolu s omastkem, dáme na oheň, přidáme hrubě nakrájenou cibuli. Když je maso téměř měkké, přidáme kdoule, cukr, sůl a vodu. Jakmile se nám odpaří šťáva, odstavíme. Kdoule musí z ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PO PASTEVECKU.

INGREDIENCE: 800 g jehněčího masa bez kostí, 200 g cibule, mletá paprika, mletý pepř, 2 pálivé zelené papriky, 1 bobkový list, 4 stroužky česneku (i více podle chuti), sůl, rajčatová šťáva, 700 g brambor, 1 kysaná okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso pokrájíme na kostky a dusíme je s drobně nakrájenou cibuli bez přidání tuku. Když maso pustí šťávu, vmícháme do něho mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, přidáme bobkový list, rozetřený česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlij ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ KOTLÍKOVÝ PAPRIKÁŠ.

INGREDIENCE: 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 kg předního jehněčího masa, sůl, 2 papriky, 1 rajče, 1,5 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme jehněčí maso pokrájené na kostky. Maso osolíme a dusíme na malém plaménku za stálého míchání. Když se šťáva vydusila, přidáme papriky pokrájené na kolečka, oloupané a pokrájené rajče, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. M ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

ITALSKÁ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, m ...

Celý recept

KAPŘÍ HRANOLKY. ..

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na oba ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MAROKÁNKY ( Od Jany ..

INGREDIENCE: ¼ l smetany ke šlehání, 4 lžíce hl. mouky, 5 lžic cukru krystal, 50 g másla, podle chuti přidáme kandované ovoce, mandle rozinky, ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept
 

Kategorie na xkuchtik.cz