Recepty na xkuchtik.cz

RYBY PSTRUH | PSTRUH S MANDLEMI

INGREDIENCE: 1 větší pstruh, sůl, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 200ml šlehačky, 1 prolisovaný stroužek česneku, na ozdobení 25g loupaných sekaných mandlí a 1 plátek másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, odřízneme hlavu a opláchneme, osolíme a obalíme v mouce. Nasekané mandle necháme 1-2 min. zhnědnout na másle v malé misce při výkonu 750 W. Do varné misky dáme máslo, přikryjeme a 30 vteřin necháme rozpouštět při výkonu 750 W. Rybu položíme na máslo břichem do středu misky. Nepřikrývám ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH NA GRILU

INGREDIENCE: 4 pstruzi, 4 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl, vločky chilii papriky, 4 plátky anglické slaniny, půl citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, zapíchneme snítku rozmarýnu, vložíme plátek slaniny a rozpůlený stroužek česneku. Povrch pstruhů posolíme a potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. Grilujeme venku na otevřeném grilu, nebo doma na ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH SE SLANINOU

INGREDIENCE: 4 kuchyňsky upravení pstruzi (asi 1,5 kg), l svazek petrželky, 2 svazky pažitky, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 50 g krémového smetanového sýra typu žervé, sůl, mletý černý pepř, 8 tenkých plátků prorostlé slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme bylinky a oloupaný prolisovaný česnek. K tomu vmícháme sýr nebo čerstvou smetanu. Pstruhy na povrchu i uvnitř osolí ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH NA MANDLÍCH

INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, pepř, mletý kmín, citrónová šťáva, trochu hladké mouky na obalení, 4 plátky másla, 50 g posekaných mandlí předem opražených na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté a osušené pstruhy osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř každého pstruha dáme tenký plátek másla a obalíme v hladké mouce, kterou můžeme smíchat s mletou paprikou. Pstruhy opečeme na troše oleje nebo je grilujeme. Podáváme s posekanými a na másle opraženými mand ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH S MANDLEMI

INGREDIENCE: 4 pstruzi (á 250 g) sůl, pepř, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 1 šálku oleje, 1 šálku loupaných mandlí, 1 šálku rozpuštěného másla, 2 lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy vcelku vykostíme a vykucháme hřbetem, osolíme je a opepříme. Potom ryby obalíme v mouce, ve směsi rozšlehaných vajec a mléka a dozlatova usmažíme po obou stranách na oleji. Mandle vložíme do horkého másla, osmažíme je dohněda, odstavíme s ohně a přidáme citrónovou šťávu. Ryby dáme na nahřátý talíř a přelijeme ..

RYBY PSTRUH | NADÍVANÍ PSTRUZI.

INGREDIENCE: 4 větší pstruzi, 60 g másla, 200 g čerstvých hub, trochu sardelové pasty, petrželka, 1 lžíce másla, 4 vejce, l v mléce namočená žemle, pepř, sůl, 1 cibule, máslo na vymazání a na polévání, l dl vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné pstruhy nasolíme a necháme v chladnu uležet. Vnitřnosti dáme do studené vody. Mezitím rozehřejeme v kastrole lžíci másla, přidáme plátky hub, nasekanou petrželku a trochu sardelové pasty. Přidáme pokrájené vnitřnosti, osolíme a dusíme doměkka. Na misce u ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH NA VÍNĚ A ČESNEKU.

INGREDIENCE: 4 pstruhy, olivový olej, sůl, pepř, 1 citron, 250 g tvrdého sýra, svazek petrželky, 10 stroužků česneku, 60 g másla, 250 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, oškrábané a omyté pstruhy osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Dáme je do olejem vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme je nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, proklademe je kousky másla, zalijeme vínem a upečeme v troubě dozlatova. ..

RYBY PSTRUH | HOLŠTÝNSKÝ PSTRUH.

INGREDIENCE: 4 menší pstruzi, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, 2 silnější pórky, 100g eidamu, petrželka, olej, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané a očištěné pstruhy opláchneme, osušíme, uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli a pepře, povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Necháme v chladnu pul hodiny odležet. Očištěnou bi7ou část pórku nakrájíme na tenká kolečka, promícháme s větší polovinou strouhaného sýra a s jemně nakrájenou petrželkou. Směsí naplníme ps ..

RYBY PSTRUH | ŠUMAVSKÝ PSTRUH.

INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, paprika, 10 žampionů, koriandr )nebo petrželka), hl. mouka na posypání ryb, 200g másla, citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí nebo jehlicí. Naplněné pstruhy poprášíme moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na hor ..

RYBY PSTRUH | PSTUH PODLE PYTLÁKA JOSEFA.

INGREDIENCE: Pstruh, česnek, ml. paprika, nové koření, hřebíček, anglická slanina, hl. mouka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného, omytého a čistou utěrkou osušeného pstruha potřeme uvnitř po povrchu pastou z česneku utřeného se solí a pálivé papriky. Ryba musí být doslova obalená. Do břišní dutiny dáme 3 tenké plátky slaniny, 2 kuličky nového koření a 3 hřebíčky. Takto připravenou rybu obalíme v hl. mouce a upečeme na rozpáleném tuku po obou stranách. Na talíři zdobíme kolečkem citrónu, kouskem p ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz