POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g telecích kostí se rozseká na menší kousky, přidá se 150 g dobře studenou vodou propláchnutých jemných krupek a asi 30 g másla. Zaleje se to studnou vodou, osolí a vaří zvolna asi 2 hodiny. Poté se procedí a podává s osmaženou houskou. ..
INGREDIENCE: 700g hovězího masa, 1 1 l vývaru, 1 kapustu 1 celer, lžíce pokrájené celerové nati, 1 mrkev, 1 petržel, 1 lžíce oleje, 50g másla a 50g hladké mouky, šálek kyselé smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky, které prudce podusíme na oleji, podlijeme šálkem vývaru a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu nakrájenou nadrobno a dusíme dál. Pak do polévky dolijeme zbytek varu, zahustíme jíškou z másla a hladké ..
INGREDIENCE: 500 g předního hovězího masa, 400 g kuřecího 200 g zeleniny (mrkev, petržel, kapusta, celer, kedluben), 1 cibule, 1 paprika, pepř, sůl, polévkové nudle. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a kuřecí maso pokrájíme a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme do poloměkka. Pak přidáme jemně pokrájenou zeleninu, kolečka cibule a proužky papriky. Opepříme a dovaříme. Nakonec zavaříme jemné těstovinové nudle. ..
INGREDIENCE: 1 l vývaru, 1 l šťávy ze zelí, 400 g hovězího masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 malého celeru, hrst fazolek (lusky), 1 malé hlávky zelí, 2 brambory, 3 rajčata nebo 1 lžíce protlaku, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky (menší než na guláš), osolíme, zalijeme vodou a vaříme. Při vaření sbíráme pěnu. Jakmile je maso poloměkké, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme doměkka. Nakonec přilijeme povařenou šťávu ze zelí a přidáme usekanou petrželku. ..
INGREDIENCE: 300 g předního hovězího masa, 1 1 l vody, sůl, pepř, 1 cibule, 1 balíčku zmrazené zeleninové směsi, petrželová a celerová nať. Nočky: 1 lžíce másla, 2 vejce, sůl, 100 g krupice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, při dáme nakrájenou cibuli a vaříme v tlakovém hrnci hodinu. Pak maso vyjmeme, vývar vlijeme do hrnce, přidáme zeleninu a vodu a vaříme asi 10 minut. Než se maso uvaří, připravíme si nočky. Změklé máslo s vejci rozmícháme, osolíme a vsypem ..
INGREDIENCE: 20 g hovězího masa, 20 g zeleniny (mrkev, petržel, celer, fazolky, květák, hrášek, kedlubna), 20 g brambor, 70 g rajčatového protlaku (neb 1 rajče), , 5 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostky a vaříme v osolené vodě. Když je skoro měkké, přidáme drobně nakrájenou zeleninu a brambory vaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme protlak nebo oloupané pokrájené rajče, čerstvé máslo a sekanou petrželku. ..
INGREDIENCE: 50g mletého hovězího masa, 30 g polévkové zeleniny, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso dáme do studené vody a vaříme asi 1/2 hodiny. Potom přidáme jemně nastrouhanou zeleninu a ještě asi 5 minut povaříme Do hotové polévky dáme sekanou petrželku. ..
INGREDIENCE: 50 g hovězího masa, 30 g kořenové zeleniny, 5 g hl. mouky, cibule a bobkový list, 5 g másla, 30 g kyselé smetany, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájené maso vaříme v osolené vodě do poloměkka, přidáme pokrájenou zeleninu a uvaříme doměkka. Nasucho opraženou mouku povaříme ve vývaru z cibule a bobkového listu, vše spojíme a ještě povaříme. Do hotové polévky přidáme máslo, sekanou petrželku a přímo na talíř lžíci kyselé smetany. ..
INGREDIENCE: 250 g mletého hovězího masa, 1/2 sáčku zmrazené kořenové zeleniny (nebo asi 100g čerstvé, očištěné a pokrájené na kostičky), 1 cibule, sůl, pepř, petrželka, I stroužek česneků, rýže nebo nudle. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté hovězí maso vhodíme do hrnce, zalijeme trochou horké vody, rozmícháme ho, osolíme, opepříme, zalijeme 1 a 1 /2 l studené vody a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou cibuli a po dalších 10 minutách varu vsypeme propláchnutou a spařenou rýži. Ke konci varu vsypeme zelen ..
INGREDIENCE: 40 g hovězího nebo telecího masa, 40 g zeleniny (mrkev, celer hrášek fazolka, květák, kedlubna), sůl, 1 žloutku, máslo, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené maso uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a vše dovaříme. Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařené, jemně rozsekané vejce, máslo a sekanou petrželku. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA