Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA HOVĚZÍ | MORAVSKÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g telecích kostí se rozseká na menší kousky, přidá se 150 g dobře studenou vodou propláchnutých jemných krupek a asi 30 g másla. Zaleje se to studnou vodou, osolí a vaří zvolna asi 2 hodiny. Poté se procedí a podává s osmaženou houskou.   ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | ŠČI (Polévka)

INGREDIENCE: 700g hovězího masa, 1 1 l vývaru, 1 kapustu 1 celer, lžíce pokrájené celerové nati, 1 mrkev, 1 petržel, 1 lžíce oleje, 50g másla a 50g hladké mouky, šálek kyselé smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky, které prudce podusíme na oleji, podlijeme šálkem vývaru a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu nakrájenou nadrobno a dusíme dál. Pak do polévky dolijeme zbytek varu, zahustíme jíškou z másla a hladké ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | MAĎARSKÁ ZBOJNICKÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 500 g předního hovězího masa, 400 g kuřecího 200 g zeleniny (mrkev, petržel, kapusta, celer, kedluben), 1 cibule, 1 paprika, pepř, sůl, polévkové nudle. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a kuřecí maso pokrájíme a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme do poloměkka. Pak přidáme jemně pokrájenou zeleninu, kolečka cibule a proužky papriky. Opepříme a dovaříme. Nakonec zavaříme jemné těstovinové nudle. ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | RUMUNSKÁ HOVĚZÍ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l vývaru, 1 l šťávy ze zelí, 400 g hovězího masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 malého celeru, hrst fazolek (lusky), 1 malé hlávky zelí, 2 brambory, 3 rajčata nebo 1 lžíce protlaku, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky (menší než na guláš), osolíme, zalijeme vodou a vaříme. Při vaření sbíráme pěnu. Jakmile je maso poloměkké, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme doměkka. Nakonec přilijeme povařenou šťávu ze zelí a přidáme usekanou petrželku. ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | POLÉVKA S NOČKY

INGREDIENCE: 300 g předního hovězího masa, 1 1 l vody, sůl, pepř, 1 cibule, 1 balíčku zmrazené zeleninové směsi, petrželová a celerová nať. Nočky: 1 lžíce másla, 2 vejce, sůl, 100 g krupice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, při dáme nakrájenou cibuli a vaříme v tlakovém hrnci hodinu. Pak maso vyjmeme, vývar vlijeme do hrnce, přidáme zeleninu a vodu a vaříme asi 10 minut. Než se maso uvaří, připravíme si nočky. Změklé máslo s vejci rozmícháme, osolíme a vsypem ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | POLÉVKA BULHARSKA

INGREDIENCE: 20 g hovězího masa, 20 g zeleniny (mrkev, petržel, celer, fazolky, květák, hrášek, kedlubna), 20 g brambor, 70 g rajčatového protlaku (neb 1 rajče), , 5 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostky a vaříme v osolené vodě. Když je skoro měkké, přidáme drobně nakrájenou zeleninu a brambory vaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme protlak nebo oloupané pokrájené rajče, čerstvé máslo a sekanou petrželku. ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | POLÉVKA RYCHLÁ Z MLETÉHO MASA

INGREDIENCE: 50g mletého hovězího masa, 30 g polévkové zeleniny, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso dáme do studené vody a vaříme asi 1/2 hodiny. Potom přidáme jemně nastrouhanou zeleninu a ještě asi 5 minut povaříme Do hotové polévky dáme sekanou petrželku. ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | RUSKÁ PLÉVKA

INGREDIENCE: 50 g hovězího masa, 30 g kořenové zeleniny, 5 g hl. mouky, cibule a bobkový list, 5 g másla, 30 g kyselé smetany, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájené maso vaříme v osolené vodě do poloměkka, přidáme pokrájenou zeleninu a uvaříme doměkka. Nasucho opraženou mouku povaříme ve vývaru z cibule a bobkového listu, vše spojíme a ještě povaříme. Do hotové polévky přidáme máslo, sekanou petrželku a přímo na talíř lžíci kyselé smetany. ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | RYCHLÁ HOVĚZÍ POLÉVKA Z MLETÉHO MASA

INGREDIENCE: 250 g mletého hovězího masa, 1/2 sáčku zmrazené kořenové zeleniny (nebo asi 100g čerstvé, očištěné a pokrájené na kostičky), 1 cibule, sůl, pepř, petrželka, I stroužek česneků, rýže nebo nudle. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté hovězí maso vhodíme do hrnce, zalijeme trochou horké vody, rozmícháme ho, osolíme, opepříme, zalijeme 1 a 1 /2 l studené vody a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou cibuli a po dalších 10 minutách varu vsypeme propláchnutou a spařenou rýži. Ke konci varu vsypeme zelen ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | POLÉVKA FRANCOUZSKÁ

INGREDIENCE: 40 g hovězího nebo telecího masa, 40 g zeleniny (mrkev, celer hrášek fazolka, květák, kedlubna), sůl, 1 žloutku, máslo, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené maso uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a vše dovaříme. Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařené, jemně rozsekané vejce, máslo a sekanou petrželku. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz