xFonka Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | MUJ VÁNOČNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT ( Vaškuv )

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přidávám příslušné ingredience, až dospějí k finálnímu výrobku. INGREDIENCE: Den předem uvařené brambory ve slupce, vejce uvařená natvrdo, cibule spařená vařící vodou (aby v salátu nekvasila), plnotučná hořčice, sůl, pepř, sterilované sladkokysele okurky, sterilovaný hrášek, sterilovány celer, sterilovaná kapie, šunkový salám, uvařenou mrkev, trochu ..

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT S OŘECHY

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Sterilovaný celer propláchneme, necháme na sítě odkapat a na prkénku nasekáme na menší kousky. Mrkev i jablka nakrájíme na nudličky, v míse smícháme s celerem a nahrubo sekanými ořechovými jádry, pokapeme smetanou, posypeme trochou cukru a špetkou soli, smícháme s majolkou a dáme vychladit. ..

SALÁTY | MÁJOVKOVÝ SALÁT S EMENTÁLEM A MAJONÉZOU

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené houby udusíme na oleji s pepřem a solí.po vychladnutí přidáme smetanu, žloutky, nastrouhaný sýr, hořčici, nakrájení okurky a mrkev a promícháme. Nakonec salát ozdobíme petrželovou natí. ..

SALÁTY | OKURKOVÝ SALÁT LÁZEŇSKÝ

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané okurky zbavíme jader, rozkrájíme na větší nudle a podusíme na oleji. Potom je zalijeme bujónem, přisolíme a okořeníme bílým pepřem. Povařené ochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Zjemníme sladkou smetanou s rozšlehanými žloutky, promícháme s usekanou zelenou petrželkou a vychlazené podáváme. ..

SALÁTY | FAZOLOVÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé fazolové lusky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené . Necháme vychladnout a přidáme usekaný čerstvý kopr, jemně krájenou cibuli. Spojíme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře a s dobře vyšlehaným syrovým celým vejcem. ..

SALÁTY | BAKLAŽÁNOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 2 baklažány, voda, ocet, sůl, cukr, olej, sekaný kopr, 50 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané baklažány nastrouháme nahrubo, doplníme zálivkou z vody, cukru, soli a octa. Promícháme, přidáme kopr a těsně před podáváním zakapeme olejem. ..

SALÁTY | PIKANTNÍ HLÁVKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 2 hlávky salátu, 40 g cibule, 2 lžíce sekaného kopru, petrželka, 1/4 l kysané smetany, ocet, sůl, l jablko. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný salát nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli, strouhané jablko, nasekaný kopr a petrželku. Zalijeme kyselou smetanou. ..

SALÁTY | NĚMECKÝ SALÁT Z ČERVENÉHO ZELÍ

INGREDIENCE: 1/2 hlávky červeného zelí, l velká cibule, l citrón, l lžíce medu, l jablko, 3 lžíce oleje, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Červené zelí nakrouháme najemno, mírně osolíme a zalijeme olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené jablko, přelijeme citrónovou šťávou a pokapeme medem. Promícháme a necháme v chladu odležet. V létě můžeme do salátu přidat drobné ovoce (rybíz) nebo větší ovoce vypeckované a nakrájené na kousky (meruňky, broskve, třešně, višně apod.). ..

SALÁTY | SOCIALISTICKÝ VÁNOČNÍ VLAŠSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: Na ½ kg salátu: 175 g brambor, 114 g šunkového salámu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrášku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.hořčice, 0,25 g ml. Pepře, 7,5g octu, 2,5 g worcesteru, 100 g majonézy, 5 g cukru krupice, 5 g sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené a za tepla oloupané brambory necháme vychladnout. Vychladlé brambory nakrájíme na stejné nudličky nebo kostky, přidáme stejně tvarované okurky a vařenou zeleninu, salám nakrájený na nudličky, hrášek bez nálevu a vše sp ..

SALÁTY | DRŮBEŽÍ SALÁT KARI

INGREDIENCE: 300 g rýže, l lžička kari, lžíce octa, 3 lžíce oleje, trochu worcesteru, 3 rajčata, 250 g pečeného drůbežího masa, l paprika, petrželka. Rýži uvaříme a smícháme s kari kořením. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, přidáme pokrájená rajčata, na proužky pokrájenou papriku a vařenou rýži. Zalijeme zálivkou připravenou z octa, oleje a worcesteru. Vše dobře promícháme, posypeme jemně nasekanou petrželkou, ozdobíme na dílky nakrájeným rajčetem a necháme odležet. ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE S ..

INGREDIENCE: 2 květáky, 250 g salámu, 4 vejce, 100 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, namočíme do stu ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz