Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | MÁJOVKOVÝ SALÁT S EMENTÁLEM A MAJONÉZOU

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené houby udusíme na oleji s pepřem a solí.po vychladnutí přidáme smetanu, žloutky, nastrouhaný sýr, hořčici, nakrájení okurky a mrkev a promícháme. Nakonec salát ozdobíme petrželovou natí. ..

SALÁTY | OKURKOVÝ SALÁT LÁZEŇSKÝ

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané okurky zbavíme jader, rozkrájíme na větší nudle a podusíme na oleji. Potom je zalijeme bujónem, přisolíme a okořeníme bílým pepřem. Povařené ochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Zjemníme sladkou smetanou s rozšlehanými žloutky, promícháme s usekanou zelenou petrželkou a vychlazené podáváme. ..

SALÁTY | FAZOLOVÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé fazolové lusky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené . Necháme vychladnout a přidáme usekaný čerstvý kopr, jemně krájenou cibuli. Spojíme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře a s dobře vyšlehaným syrovým celým vejcem. ..

SALÁTY | BAKLAŽÁNOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 2 baklažány, voda, ocet, sůl, cukr, olej, sekaný kopr, 50 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané baklažány nastrouháme nahrubo, doplníme zálivkou z vody, cukru, soli a octa. Promícháme, přidáme kopr a těsně před podáváním zakapeme olejem. ..

SALÁTY | PIKANTNÍ HLÁVKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 2 hlávky salátu, 40 g cibule, 2 lžíce sekaného kopru, petrželka, 1/4 l kysané smetany, ocet, sůl, l jablko. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný salát nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli, strouhané jablko, nasekaný kopr a petrželku. Zalijeme kyselou smetanou. ..

SALÁTY | NĚMECKÝ SALÁT Z ČERVENÉHO ZELÍ

INGREDIENCE: 1/2 hlávky červeného zelí, l velká cibule, l citrón, l lžíce medu, l jablko, 3 lžíce oleje, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Červené zelí nakrouháme najemno, mírně osolíme a zalijeme olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené jablko, přelijeme citrónovou šťávou a pokapeme medem. Promícháme a necháme v chladu odležet. V létě můžeme do salátu přidat drobné ovoce (rybíz) nebo větší ovoce vypeckované a nakrájené na kousky (meruňky, broskve, třešně, višně apod.). ..

SALÁTY | SOCIALISTICKÝ VÁNOČNÍ VLAŠSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: Na ½ kg salátu: 175 g brambor, 114 g šunkového salámu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrášku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.hořčice, 0,25 g ml. Pepře, 7,5g octu, 2,5 g worcesteru, 100 g majonézy, 5 g cukru krupice, 5 g sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené a za tepla oloupané brambory necháme vychladnout. Vychladlé brambory nakrájíme na stejné nudličky nebo kostky, přidáme stejně tvarované okurky a vařenou zeleninu, salám nakrájený na nudličky, hrášek bez nálevu a vše sp ..

SALÁTY | DRŮBEŽÍ SALÁT KARI

INGREDIENCE: 300 g rýže, l lžička kari, lžíce octa, 3 lžíce oleje, trochu worcesteru, 3 rajčata, 250 g pečeného drůbežího masa, l paprika, petrželka. Rýži uvaříme a smícháme s kari kořením. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, přidáme pokrájená rajčata, na proužky pokrájenou papriku a vařenou rýži. Zalijeme zálivkou připravenou z octa, oleje a worcesteru. Vše dobře promícháme, posypeme jemně nasekanou petrželkou, ozdobíme na dílky nakrájeným rajčetem a necháme odležet. ..

SALÁTY | SALÁT S RYBÍ KONZERVOU

INGREDIENCE: 1 malá sklenice sterilovaných fazolek (300 g), zálivka z 2 lžic oleje, l lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy a oleje z rybiček, 2 vejce uvařená natvrdo, l uvařená mrkev, l cibule, konzerva makrely v oleji, tuňáka nebo jiné ryby, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky slijeme, propláchneme a necháme okapat. Na prkénku je pokrájíme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka a vejce nasekáme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev můžeme přidat i čerstvou nevařeno ..

SALÁTY | KUŘECÍ SALÁT.

INGREDIENCE: 1/2 vařeného nebo pečeného kuřete, 2-3 červené papriky, 2 cibule, 3 hrsti posekaného hlávkového salátu, 150 g kompotovaného ananasu, 100 g oloupaných vlašských ořechů, 50 g slunečnicových semínek, l dl vody, šťáva z půlky citrónu, 1-2 lžičky cukru, l lžíce oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso rozkrájíme na větší kousky. Omyjeme papriky, zbavíme je jádřinců a spolu s cibulí je nakrájíme na kolečka nebo na tenké proužky. Kuře, papriky a cibuli vlož ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz