Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT S OŘECHY

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Sterilovaný celer propláchneme, necháme na sítě odkapat a na prkénku nasekáme na menší kousky. Mrkev i jablka nakrájíme na nudličky, v míse smícháme s celerem a nahrubo sekanými ořechovými jádry, pokapeme smetanou, posypeme trochou cukru a špetkou soli, smícháme s majolkou a dáme vychladit. ..

SALÁTY | MÁJOVKOVÝ SALÁT S EMENTÁLEM A MAJONÉZOU

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené houby udusíme na oleji s pepřem a solí.po vychladnutí přidáme smetanu, žloutky, nastrouhaný sýr, hořčici, nakrájení okurky a mrkev a promícháme. Nakonec salát ozdobíme petrželovou natí. ..

SALÁTY | OKURKOVÝ SALÁT LÁZEŇSKÝ

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané okurky zbavíme jader, rozkrájíme na větší nudle a podusíme na oleji. Potom je zalijeme bujónem, přisolíme a okořeníme bílým pepřem. Povařené ochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Zjemníme sladkou smetanou s rozšlehanými žloutky, promícháme s usekanou zelenou petrželkou a vychlazené podáváme. ..

SALÁTY | FAZOLOVÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé fazolové lusky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené . Necháme vychladnout a přidáme usekaný čerstvý kopr, jemně krájenou cibuli. Spojíme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře a s dobře vyšlehaným syrovým celým vejcem. ..

SALÁTY | BAKLAŽÁNOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 2 baklažány, voda, ocet, sůl, cukr, olej, sekaný kopr, 50 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané baklažány nastrouháme nahrubo, doplníme zálivkou z vody, cukru, soli a octa. Promícháme, přidáme kopr a těsně před podáváním zakapeme olejem. ..

SALÁTY | PIKANTNÍ HLÁVKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 2 hlávky salátu, 40 g cibule, 2 lžíce sekaného kopru, petrželka, 1/4 l kysané smetany, ocet, sůl, l jablko. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný salát nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli, strouhané jablko, nasekaný kopr a petrželku. Zalijeme kyselou smetanou. ..

SALÁTY | NĚMECKÝ SALÁT Z ČERVENÉHO ZELÍ

INGREDIENCE: 1/2 hlávky červeného zelí, l velká cibule, l citrón, l lžíce medu, l jablko, 3 lžíce oleje, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Červené zelí nakrouháme najemno, mírně osolíme a zalijeme olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené jablko, přelijeme citrónovou šťávou a pokapeme medem. Promícháme a necháme v chladu odležet. V létě můžeme do salátu přidat drobné ovoce (rybíz) nebo větší ovoce vypeckované a nakrájené na kousky (meruňky, broskve, třešně, višně apod.). ..

SALÁTY | SOCIALISTICKÝ VÁNOČNÍ VLAŠSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: Na ½ kg salátu: 175 g brambor, 114 g šunkového salámu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrášku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.hořčice, 0,25 g ml. Pepře, 7,5g octu, 2,5 g worcesteru, 100 g majonézy, 5 g cukru krupice, 5 g sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené a za tepla oloupané brambory necháme vychladnout. Vychladlé brambory nakrájíme na stejné nudličky nebo kostky, přidáme stejně tvarované okurky a vařenou zeleninu, salám nakrájený na nudličky, hrášek bez nálevu a vše sp ..

SALÁTY | DRŮBEŽÍ SALÁT KARI

INGREDIENCE: 300 g rýže, l lžička kari, lžíce octa, 3 lžíce oleje, trochu worcesteru, 3 rajčata, 250 g pečeného drůbežího masa, l paprika, petrželka. Rýži uvaříme a smícháme s kari kořením. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, přidáme pokrájená rajčata, na proužky pokrájenou papriku a vařenou rýži. Zalijeme zálivkou připravenou z octa, oleje a worcesteru. Vše dobře promícháme, posypeme jemně nasekanou petrželkou, ozdobíme na dílky nakrájeným rajčetem a necháme odležet. ..

SALÁTY | SALÁT S RYBÍ KONZERVOU

INGREDIENCE: 1 malá sklenice sterilovaných fazolek (300 g), zálivka z 2 lžic oleje, l lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy a oleje z rybiček, 2 vejce uvařená natvrdo, l uvařená mrkev, l cibule, konzerva makrely v oleji, tuňáka nebo jiné ryby, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky slijeme, propláchneme a necháme okapat. Na prkénku je pokrájíme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka a vejce nasekáme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev můžeme přidat i čerstvou nevařeno ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz