Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | SALÁT Z TUŇÁKA NA CHLEBÍČKY

INGREDIENCE: 1 konzerva tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě, 3 vejce vařená natvrdo, 1 cibule, 1 paprika kapie, 1 zelená paprika, pažitka, l jablko, citrónová stává, l menší mrkev, 3 kyselé okurky, 100 g majolky, špetka pepře, 1/2 lžičky glutasolu (nebo soli), několik kapek sójové omáčky a worcesterské omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka vyjmeme z konzervy, nálev slijeme, ale nepoužijeme. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené papriky a okurky, nastrouhané jablko a mrkev, ihned po ..

SALÁTY | SALÁT Z DUŠENÉHO OVOCE

INGREDIENCE: 500 g ovoce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce vody, 2 lžíce citrónové šťávy, l kelímek zakysané smetany POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce vypeckujeme, očistíme a větší kusy nakrájíme na kostky. Podlijeme je vodou, posypeme cukrem a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Pak ovoce sejmeme z ohně, necháme vychladit, pokapeme citrónovou šťávou, podle potřeby dochutíme, například jablka skořicí, ananas zakapeme rumem, broskve a meruňky pomerančovou šťávou a některé druhy přisladíme. Vychladlé ovoce ..

SALÁTY | CIKÁNSKÝ SALÁT

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná rajčata, okurky a cibuli nakrájíme na plátky a dáme do mísy. Utřeme česnek se solí, přidáme olej a ocet, několik kapek vody, promícháme a nalijeme na nakrájenou zeleninu. ..

SALÁTY | BROKOLICOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 1 hlávka brokolice, sůl, kelímek bílého jogurtu, lžíce oleje, svazek pažitky, l lžíce citrónové stavy, l lžička cukru, l paprika, l vejce vařené natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici očistíme, vložíme do vody tak, aby byla potopena, přidáme větší špetku soli a vaříme pět minut. Pak brokolici vyjmeme, necháme okapat a ochladit. Rozebereme ji na růžičky a košťál sloupneme a rovněž pokrájíme na kousky. Nadrobno pokrájíme l papriku, jogurt rozmícháme s olejem, citrónovou šťávou a cukrem ..

SALÁTY | ŽLAMPIÓNOVÝ SALÁT S OŘECHY

INGREDIENCE: 800 g žampionů, 2 citróny, l hlávkový salát, 2 silnější plátky šunky, 40 v cibule, 50 g sekaných vlašských ořechů, 150 g ušlehané šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na salátovou mísu rozložíme omyté a okapané listy salátu. Očištěné žampiony nakrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, šunku a cibuli pokrájíme najemno. Houby promícháme se šlehačkou, přidáme šunku, cibuli a ořechy, podle chuti osolíme a okořeníme. Směs rozložíme do mísy na listy salátu a ozdobíme jádry vlašských ořech ..

SALÁTY | VÁNOČNÍ VLAŠSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: 300 g měkkého salámu, 2 středně velké kyselé okurky, 2 středně velké cibule, 1 sklenička Moravanky, 2 dl mléka, 2 polévkové lžíce hl. mouky, 1 menší majolka (250ml) a dle chuti pepř, sůl a cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív slijeme vodu přes sítko. V malém hrnci smícháme mléko a mouku, za stálého míchání svaříme do hustší kaše a necháme zchladnout. Po zchladnutí smícháme kaši s nasekaný ..

SALÁTY | ŠTĚDROVEČERNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT III.

INGREDIENCE: 500g brambor, 150g mrkve, 150g hrášku, 100g kyselé okurky, 150g šunkového salámu, 80g zakysané smetany, 50g majonézy, 2 cibule, 1 jablko, 2 lžíce strouhaného křenu, 5 lžic hořčice, ocet, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce a mrkev uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, okurku, cibuli a salám a smícháme se všemi ostatními přísadami, necháme odležen v chladnu asi 2 – 3 hodiny. ..

SALÁTY | ITALSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 750g brambor vařených ve slupce, 200g šunky, hořčice, 1 cibule, 300g majonézy, 100g vařené mrkve, 3 lžíce hrášku, kyselá okurka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, šunku a zeleninu nakrájíme nadrobno, přidáme vařený hrášek, nakrájenou kyselou okurku, osolíme a vmícháme majonézu ochucenou hořčicí. Necháme přes noc odležet v chladu a před podáváním ozdobíme nakrájenou okurkou a petrželí. ..

SALÁTY | SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ S JOGURTEM.

INGREDIENCE: 500g bílého kysaného zelí, 50g bílého nízkotučného jogurtu, sůl, ml. pepř, lžíce strouhaného křenu, drcený kmín, šalotku. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí scedíme, pokrájíme na menší kousky, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, jogurt, křen a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Salát necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladu ..

SALÁTY | VÁNOČNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT VI.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer), 60 g sterilovaného hrášku, 2 sladkokyselé okurky, 3 vejce, 150 g měkkého salámu, 120 g majonéz, 1 větší cibule, 2 pórky, 2 lžíce nasekané cibulové natě, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 kapie, 1 dl smetany na šleháni, mletý pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme doměkka ve slupce obvyklým způsobem, necháme vychladnout a oloupeme. Potom rozkrájíme na kostičky asi 5 mm veliké nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz