xFonka Recepty na xkuchtik.cz

KOŘENÍ | ČESNEKOVÝ OLEJ

INGREDIENCE: 200 ml oleje, 3 stroužky česneku, nať saturejky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do oleje dáme na čtvrtky nakrájený česnek, sekanou saturejku a necháme několik dní stát. pak přecedíme a používáme. Tento olej je určen pro rychlou spotřebu, nehodí se k delšímu skladování. ..

KOŘENÍ | VINNÝ OCET Z VÍNA.

INGREDIENCE: 1 litr přírodního červeného nebo bílého vína, chleba, hrnek obyčejného lihového octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Z chleba upečeme nasucho topinku, ocet dáme do talíře a namočíme do něho horkou topinku na půl hodiny. Pak ji opatrné vyjmeme, usušíme, roztlučeme a nasypeme do vína, podle chuti můžeme přidat různé bylinky. Láhev s vínem nezátkujeme, ale převážeme prodyšným plátnem. Necháme zoctovatět, pak přecedíme přes plátno a můžeme používat. ..

KOŘENÍ | ANTUKA.

Ano toto koření má skutečně charakter povrchu tenisového kurtu, je ideální základ grilovacích směsí a každý labužník by měl mít nepostradatelnou lahvičku antuky vždy s sebou. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 2 díly paprikové Vegety a 1 díl pálivé papriky a máme „mečbol“ ..

KOŘENÍ | CHMELI – SUNELI.

Gruzínská směs koření: vhodná do mletých mas, při přípravě mas ke grilování, do salátu, omáček apod. Je to směs drcených sušených bylin, přičemž jejich poměr i zastoupení jednotlivých druhů se velice krajově různí.POSTUP PŘÍPRAVY: Základ pro variaci je: 1 díl sušené natě celeru, máty, koriandru, kopru, petrželky, bazalky. Někdy může ještě obsahovat i estragon, bobkový list, tymián, pálivou papriku nebo šafrán. ..

KOŘENÍ | KOŘENÍ A VYBRANÉ SMĚSI.

ANGULA: guláš,polévky,kuře. BADYAN: perník, vánočky, kompoty, Čínská kuchyně.BEDRNÍK: polévky, saláty, omáčky.BAZALKA: použití skoro na vše, karbanátky.CURRY: kuře, rýže, Indická kuchyně.ČERNABYL: na pečenou husu.DIVOČINA: úprava zvěřiny, svíčková.DOBROMYSL: (oregáno): na telecí a skopové maso.ESTRAGON: masa, Francouzská kuchyně, ocet.FENIKL: nakládání okurek.GRILOVACÍ KOŘENÍ: kuřata, minutky.HOVĚZÍ NA DIVOKO: hovězí masa, zvěřina.CHILLI: ostrá jídla, Čínská a Orientální kuchyně.IDEAL SMĚS: polé ..

KOŘENÍ | PĚT NEBESKÝCH KOŘENÍ (Mmh heung fun) – Čína.

Oblíbené Čínské koření: Která podobně jako chmeli- suneli nemá jednotný recept a složení směsi se dle lokalit původu různí. Dokonce někde je koření ve směsi ne pět ale šest.POSTUP PŘÍPRAVY: 1. směs: díl skořice, hřebíčku, badyánu, pepře a fenyklu.2. směs: díl anýzu, skořice, lékořice, hřebíčku, zázvoru a muškátu. ..

KOŘENÍ | ČERVENÝ PAPRIKOVÝ OLEJ.

INGREDIENCE: 200 ml oleje, 4-6 pálivých papriček.POSTUP PŘÍPRAVY: Do oleje v pánvi dáme rozkrájené papričky i se semeny a ohřejeme na 75° C. Necháme vychladnout a několik dní ustát. Pak přecedíme. Olej po vychladnutí uchováváme v chladnu a temnu. Je vhodný do Mexických nebo Čínských jídel, na saláty i na jídla připravované na ohni a grilu. ..

KOŘENÍ | SMĚSI KOŘENÍ.

ANGULA -– do gulášů, polévek a na kuře.ČÍNSKÁ SMĚS -– orientální kuchyně a na minutky.DIVOČINA -– na úpravu zvěřiny a na svíčkovou.GRILOVACÍ KOŘENÍ -– na kuřata a na minutky.HOVĚZÍ NA DIVOKO -– na hovězí maso a na zvěřinu.IDEAL SMĚS -– na polévky, ragú a bezmasá jídla.KARBANÁTEK -– na mletá masa a na bramboráky.KLOBÁSOVÁ SMĚS -– na klobásy a na bílá masa.KUŘE A LA BAŽANT -– na kuře a na králíka.MLETÁ MASA -– čevabčiči, sekaná a na nádivky.ORIENTÁLNÍ SMĚS -– kuře, rýže a na minutky.PAŠTIKOVÉ KOŘE ..

KOŘENÍ | KOŘENÍ

BAZALKA - do polévek, omáček, karbanátku,salátu, zvěřiny a ryb.BADYÁN - do kompotů, likérů, pečiva a čínské kuchyně. BEDRNÍK - do polévek, salátů a omáček.ČERNOBYL - na pečenou husu.CHILLI - do marinád,bylinkového octa a olejů, indické a čínské kuchyně.DOBROMYS - na telecí a skopové maso.ESTRAGON - k pečeným a dušeným masům, do salátů, k nakládání okurek a rajských jablíček.FENYKL - k nakládání zeleniny( zvlášť okurek) a do dýňových kompotů.HŘEBÍČEK - do rýže, sladkých pokrmů, punčů, červeného z ..

KOŘENÍ | DOPORUČENÉ SKLADBY PAŠTIKOVÉHO KOŘENÍ

I.Univerzální paštikové koření: 40g bílého pepře, 20g sladké mleté papriky, 20g zázvoru, 20g nového koření, 10g majoránky, 20g muškátového oříšku, 10g muškátového květu. Koření dvakrát až třikrát jemně umeleme, popřípadě ještě ve hmoždíři utlučeme přes jemné sítko prosejeme. Koření, které nespotřebujeme, uchováváme v uzavřené nádobě. Časem ztrácí na kvalitě. Tato směs koření se může používat k přípravě drůbežích, zvěřinových, vepřových i játrových paštik.II. Paštikové koření ostřejší chuti: 50g ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz