Recepty na xkuchtik.cz

KOŘENÍ | ČESNEKOVÝ OLEJ

INGREDIENCE: 200 ml oleje, 3 stroužky česneku, nať saturejky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do oleje dáme na čtvrtky nakrájený česnek, sekanou saturejku a necháme několik dní stát. pak přecedíme a používáme. Tento olej je určen pro rychlou spotřebu, nehodí se k delšímu skladování. ..

KOŘENÍ | VINNÝ OCET Z VÍNA.

INGREDIENCE: 1 litr přírodního červeného nebo bílého vína, chleba, hrnek obyčejného lihového octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Z chleba upečeme nasucho topinku, ocet dáme do talíře a namočíme do něho horkou topinku na půl hodiny. Pak ji opatrné vyjmeme, usušíme, roztlučeme a nasypeme do vína, podle chuti můžeme přidat různé bylinky. Láhev s vínem nezátkujeme, ale převážeme prodyšným plátnem. Necháme zoctovatět, pak přecedíme přes plátno a můžeme používat. ..

KOŘENÍ | ANTUKA.

Ano toto koření má skutečně charakter povrchu tenisového kurtu, je ideální základ grilovacích směsí a každý labužník by měl mít nepostradatelnou lahvičku antuky vždy s sebou. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 2 díly paprikové Vegety a 1 díl pálivé papriky a máme „mečbol“ ..

KOŘENÍ | CHMELI – SUNELI.

Gruzínská směs koření: vhodná do mletých mas, při přípravě mas ke grilování, do salátu, omáček apod. Je to směs drcených sušených bylin, přičemž jejich poměr i zastoupení jednotlivých druhů se velice krajově různí.POSTUP PŘÍPRAVY: Základ pro variaci je: 1 díl sušené natě celeru, máty, koriandru, kopru, petrželky, bazalky. Někdy může ještě obsahovat i estragon, bobkový list, tymián, pálivou papriku nebo šafrán. ..

KOŘENÍ | KOŘENÍ A VYBRANÉ SMĚSI.

ANGULA: guláš,polévky,kuře. BADYAN: perník, vánočky, kompoty, Čínská kuchyně.BEDRNÍK: polévky, saláty, omáčky.BAZALKA: použití skoro na vše, karbanátky.CURRY: kuře, rýže, Indická kuchyně.ČERNABYL: na pečenou husu.DIVOČINA: úprava zvěřiny, svíčková.DOBROMYSL: (oregáno): na telecí a skopové maso.ESTRAGON: masa, Francouzská kuchyně, ocet.FENIKL: nakládání okurek.GRILOVACÍ KOŘENÍ: kuřata, minutky.HOVĚZÍ NA DIVOKO: hovězí masa, zvěřina.CHILLI: ostrá jídla, Čínská a Orientální kuchyně.IDEAL SMĚS: polé ..

KOŘENÍ | PĚT NEBESKÝCH KOŘENÍ (Mmh heung fun) – Čína.

Oblíbené Čínské koření: Která podobně jako chmeli- suneli nemá jednotný recept a složení směsi se dle lokalit původu různí. Dokonce někde je koření ve směsi ne pět ale šest.POSTUP PŘÍPRAVY: 1. směs: díl skořice, hřebíčku, badyánu, pepře a fenyklu.2. směs: díl anýzu, skořice, lékořice, hřebíčku, zázvoru a muškátu. ..

KOŘENÍ | ČERVENÝ PAPRIKOVÝ OLEJ.

INGREDIENCE: 200 ml oleje, 4-6 pálivých papriček.POSTUP PŘÍPRAVY: Do oleje v pánvi dáme rozkrájené papričky i se semeny a ohřejeme na 75° C. Necháme vychladnout a několik dní ustát. Pak přecedíme. Olej po vychladnutí uchováváme v chladnu a temnu. Je vhodný do Mexických nebo Čínských jídel, na saláty i na jídla připravované na ohni a grilu. ..

KOŘENÍ | SMĚSI KOŘENÍ.

ANGULA -– do gulášů, polévek a na kuře.ČÍNSKÁ SMĚS -– orientální kuchyně a na minutky.DIVOČINA -– na úpravu zvěřiny a na svíčkovou.GRILOVACÍ KOŘENÍ -– na kuřata a na minutky.HOVĚZÍ NA DIVOKO -– na hovězí maso a na zvěřinu.IDEAL SMĚS -– na polévky, ragú a bezmasá jídla.KARBANÁTEK -– na mletá masa a na bramboráky.KLOBÁSOVÁ SMĚS -– na klobásy a na bílá masa.KUŘE A LA BAŽANT -– na kuře a na králíka.MLETÁ MASA -– čevabčiči, sekaná a na nádivky.ORIENTÁLNÍ SMĚS -– kuře, rýže a na minutky.PAŠTIKOVÉ KOŘE ..

KOŘENÍ | KOŘENÍ

BAZALKA - do polévek, omáček, karbanátku,salátu, zvěřiny a ryb.BADYÁN - do kompotů, likérů, pečiva a čínské kuchyně. BEDRNÍK - do polévek, salátů a omáček.ČERNOBYL - na pečenou husu.CHILLI - do marinád,bylinkového octa a olejů, indické a čínské kuchyně.DOBROMYS - na telecí a skopové maso.ESTRAGON - k pečeným a dušeným masům, do salátů, k nakládání okurek a rajských jablíček.FENYKL - k nakládání zeleniny( zvlášť okurek) a do dýňových kompotů.HŘEBÍČEK - do rýže, sladkých pokrmů, punčů, červeného z ..

KOŘENÍ | DOPORUČENÉ SKLADBY PAŠTIKOVÉHO KOŘENÍ

I.Univerzální paštikové koření: 40g bílého pepře, 20g sladké mleté papriky, 20g zázvoru, 20g nového koření, 10g majoránky, 20g muškátového oříšku, 10g muškátového květu. Koření dvakrát až třikrát jemně umeleme, popřípadě ještě ve hmoždíři utlučeme přes jemné sítko prosejeme. Koření, které nespotřebujeme, uchováváme v uzavřené nádobě. Časem ztrácí na kvalitě. Tato směs koření se může používat k přípravě drůbežích, zvěřinových, vepřových i játrových paštik.II. Paštikové koření ostřejší chuti: 50g ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KARPATSKÝ GULÁŠ. ..

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá pa ...

Celý recept

GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ Ř ..

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky sví ...

Celý recept

OŠKVARKOVÉ TYČINKY ..

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do ...

Celý recept

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept
 

Kategorie na xkuchtik.cz