Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA MASO | ZABIJAČKOVÉ KYSANÉ ZELÍ.

INGREDIENCE: 800g libového vepřového masa, 100g rýže, 150g sádla, 1 cibule, sůl, mletá sladká paprika, majoránka, mletý pepř, kmín, l -2 stroužky česneku, 1 vejce, listy z 1 kysané hlávky zelí (nemáme-li je po ruce, můžeme použít povařené listy z čerstvé hlávky zelí, 1,5kg kysaného zelí, 1 kg vepřové hlavy, 2 cibule, 60 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 500 g uzených klobás, 800 g vepřových žebírek.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme. Přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži po ..

ZABIJAČKA MASO | ZABIJAČKOVÉ KYSANÉ ZELÍ.

INGREDIENCE: 800g libového vepřového masa, 100g rýže, 150g sádla, 1 cibule, sůl, mletá sladká paprika, majoránka, mletý pepř, kmín, l -2 stroužky česneku, 1 vejce, listy z 1 kysané hlávky zelí (nemáme-li je po ruce, můžeme použít povařené listy z čerstvé hlávky zelí, 1,5kg kysaného zelí, 1 kg vepřové hlavy, 2 cibule, 60 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 500 g uzených klobás, 800 g vepřových žebírek.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme. Přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži po ..

ZABIJAČKA MASO | ZABIJAČKOVÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 500 g vepřové pečeně, 500 g vepřového bůčku, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, česnek, pepř, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, bílé víno dobře vymícháme. Ze směsí uhněteme šišku, vložíme na pekáč, mírně posypeme kmínem, jemně krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou do zlatova. Zabijačkovou pečeni krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem. ..

ZABIJAČKA MASO | ZABIJAČKOVÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 500 g vepřové pečeně, 500 g vepřového bůčku, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, česnek, pepř, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, bílé víno dobře vymícháme. Ze směsí uhněteme šišku, vložíme na pekáč, mírně posypeme kmínem, jemně krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou do zlatova. Zabijačkovou pečeni krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem. ..

ZABIJAČKA MASO | DUŠENÉ VEPŘOVÉ MASO V ZELÍ.

INGREDIENCE: 500g ovarového vepřového masa (může být i kousek bůčku nebo plece), 300 g hlávkového zelí, 100 g slaniny, 1 cibule, l lžička mleté papriky, špetka kmínu, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso uvaříme v osolené vodě do měkka, vykostíme a prochladlé nakrájíme na kostky. Na slanině, nakrájené na kostičky, do růžova osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme jemné nakrouhané zelí, podlijeme trochu vývarem z masa a udusíme do měkka. Poprášíme paprikou a mo ..

ZABIJAČKA MASO | DUŠENÉ VEPŘOVÉ MASO V ZELÍ.

INGREDIENCE: 500g ovarového vepřového masa (může být i kousek bůčku nebo plece), 300 g hlávkového zelí, 100 g slaniny, 1 cibule, l lžička mleté papriky, špetka kmínu, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso uvaříme v osolené vodě do měkka, vykostíme a prochladlé nakrájíme na kostky. Na slanině, nakrájené na kostičky, do růžova osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme jemné nakrouhané zelí, podlijeme trochu vývarem z masa a udusíme do měkka. Poprášíme paprikou a mo ..

ZABIJAČKA MASO | OVAR S JABLKOVÝM KŘENEM II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, 1 kg vepřového masa z ramínka, sůl, 1 cibule. 2 stroužky česneku, 4 zrnka pepře, l bobkový list, celerová nať nebo kousek celeru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu dobře očistíme, případně oškrábeme ostrým nožem a vložíme s ostatním opláchnutým masem, oloupanou cibulí, česnekem, kořením a celerem do vody. Osolíme a vaříme doměkka. Podáváme s jablkovým křenem. Polévku můžeme podávat zvlášť. Jablkový křen: 2-3 nakyslá jablka, 100 g strouhaného křenu, vývar z ovaru, 2 l ..

ZABIJAČKA MASO | OVAR S JABLKOVÝM KŘENEM II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, 1 kg vepřového masa z ramínka, sůl, 1 cibule. 2 stroužky česneku, 4 zrnka pepře, l bobkový list, celerová nať nebo kousek celeru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu dobře očistíme, případně oškrábeme ostrým nožem a vložíme s ostatním opláchnutým masem, oloupanou cibulí, česnekem, kořením a celerem do vody. Osolíme a vaříme doměkka. Podáváme s jablkovým křenem. Polévku můžeme podávat zvlášť. Jablkový křen: 2-3 nakyslá jablka, 100 g strouhaného křenu, vývar z ovaru, 2 l ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÝ VEPŘOVÝ LALOK.

INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÝ VEPŘOVÝ LALOK.

INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz