Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA S JÁTÁTROVÝMI NOČKY

INGREDIENCE: 3 l vývaru z vepřového masa a drobů (ze zabijačky), 300 g vepřových jater, 3 žemle, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, třený česnek, drcený kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra a žemle, které zvlhčíme studeným zabijačkovým vývarem, jemně umeleme. Přidáme celé vejce, podle potřeby mírně zahustíme strouhankou a hladkou moukou v poměru 1:1. Dochutíme kořením a solí a dobře promícháme. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zaválíme v osolené vaří ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ POLÉVKA IV

INGREDIENCE: 2,5 l vody, 600 g drštěk, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), cibule, čerstvé bylinky − majoránka, pažitka, petrželka, 50 g sádla, 1 cibule, sladká paprika, 50 g mouky, česnek, sušená majoránka, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Dršťky důkladně vypereme, spaříme a uvaříme doměkka. Vodu během vaření několikrát vyměníme, do poslední várky vložíme zeleninu, kterou vaříme společně s drštkami ½ hodiny. Připravíme si jíšku – na sádle osmahneme na kostičky nakráje ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 500g drštek, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 4 stroužky česneku, petrželka, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Dršťky namočíme do vlažné vody, propláchneme je od tekoucí vodou a nakrájíme na větší kousky. Zlijeme je studenou vodou, povaříme 5 minut, vodu slijeme a dršťky propláchneme. Tak je povaříme a propláchneme třikrát. Čisté ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ POLÉVKA III.

INGREDIENCE: 1 krabička uvařených dršťek, 30 g másla, 40 g hladké mouky, mletá sladká paprika, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel), sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek se solí, mletý zázvor a sekaná petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 30 g másla a 40 g hladké mouky si připravíme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, promícháme a povaříme. Přidáme krabičku mražených vařených dršťek a 100 g na nudličky nakrájené očištěné kořenové zeleniny, osolíme a vše povaříme doměkka. Ochutíme třen ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: Potřebujeme 20 g másla, 1 vejce, 100 g králičích jater (kuřecích), stroužek česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, asi 100 g strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra naklepeme paličkou a naškrábeme nožem na kašičku nebo je semeleme na masovém strojku. Rozpuštěné máslo utřeme s vejcem, přimícháme játra, strouhanku namočenou ve vodě, česnek utřený se solí, pepř a majoránku. Je-li hmota řídká, přidáme strouhanku, je-li příliš hustá, přilijeme vodu. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky, které vkládáme ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | SLEZINOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1, 1 l vody, 200g sleziny, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, pepř, tymián, 40 g tuku, 30 g mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na zpěněnou cibuli s tukem dáme osmažit na kousky nakrájenou slezinu, zeleninu a koření. Pak koření vyndáme, slezinu umeleme na masovém strojku. Zalijeme vodou, zahustíme jíškou a dovaříme. K polévce podáváme chléb nebo žemli. ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | SRDCOVÁ POLÉVKA S VAJEČNOU ZAVÁŘKOU.

INGREDIENCE: 1 l vody, sůl, asi 500 g hovězího nebo vepřového srdce, rozmarýn, malý stroužek česneku, dílek cibulky, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 30 g másla a 30 g hladké mouky, 1 vejce, celerová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, omyté srdce vložíme do osolené vody, přidáme špetku rozmarýnu, oloupaný stroužek česneku vcelku, kousek oloupané cibulky a vaříme v tlakovém hrnci nebo mírným varem v hrnci pod pokličkou. Když je srdce skoro měkké, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu v ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | JÁTROVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,1 l vody, 150 g telecích nebo hovězích jater, 30 g sádla, 1 velká cibule, 20 g polohrubé mouky, 1 žemle, 30 g tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli do světležluta, přidáme játra nakrájená na drobné kousky, osmahneme je dozlatova, zaprášíme moukou,. opražíme a zalijeme bud vodou, nebo vývarem ze zeleniny, jako na játrový guláš. Jakmile játra změknou, vyjmeme je rozemeleme na masovém strojku a vložíme zpět do procezené polévky. K polévce podáváme nakrájenou osmažen ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | MOZEČKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 květák, 1 lžíce másla, hrst sušených hub, 1 mozeček, 1 lžíce mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák dáme do vody, osolíme a necháme vařit. Zatím očistíme větší vepřový nebo menší telecí mozek, zbavíme jej blan a žilek, rozkrájíme jej na kousky, přidáme máslo, mouku a sůl a necháme jej dusit.Udušený dáme do polévky, přidáme trochu muškátového květu a necháme ještě vařit. Přidáváme-li do polévky sušené houby napřed je povaříme. K polévce se hodí osmažené houskové kostky. ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ ČORBA.

INGREDIENCE: 600g syrových drštek, lžíce másla, lžička oleje, lžička octa, lžička sladké papriky, pepře, podle chuti sůl, vejce, šálek kyselého mléka, 1 stroužek česneku, 2 feferonky, 1 1/2 litru vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, dobře vyprané dršťky dáme vařit do studené vody a necháme zavařit, pak vodu slijeme a postup opakujeme celkem třikrát, pak necháme dršťky vařit do měkka. Vařené dršťky vyjmeme, necháme vychladit ve studené vodě a nakrájíme na nudličky asi tři centimetry dlouhé. Vývar z dr ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz