Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 480 g syrových drštek, podle chuti sůl, 1 stroužek česneku, 2 vejce, kávová lžička octa, 100g cibule, 60g rýže, 1 polévková lžíce oleje, 1/2 l vývaru z drštek, 1/2 l vývaru z kostí, zelená petržel.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, na větší kousky nakrájené dršťky vložíme do hrnku, zalijeme studenou vodou, necháme zvolna přejít var, pak vodu odcedíme, znovu zalijeme studenou vodou a necháme přejít varem. Tuto výměnu vody opakujeme celkem třikrát a pak zvolna vaříme pod poklicí do měkka. Vař ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA Z PLÍČEK.

INGREDIENCE: 250g plíček, voda, sůl, 1 bobkový list, mletý pepř, 100g kořenové zeleniny, 30g hladké mouky, 1/4 l mléka nebo kyselé smetany, ocet, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí nebo vepřová plíčka dáme vařit, přidáme kořenovou zeleninu, mletý pepř, bobkový list, citrónovou kůru a sůl. Uvařená plíčka a zeleninu vyjmeme, pokrájíme na nudličky anebo umeleme. Nyní zakvedláme do kyselé smetany či mléka mouku a vlijeme za stálého míchání do vařícího vývaru. Teprve potom přidáme nakrájená či um ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | JÁTROVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 20g másla, 80g kořenové zeleniny, 20g hladké mouky, sladká paprika, 150g jater, voda nebo vývar z kostí, mletý pepř, majoránka, 1 žloutek, zelená petrželka nebo pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme posekanou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a jemně upražíme. Do toho vložíme na nudličky nakrájená játra, podusíme, přidáme papriku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou či vývarem z kostí a vaříme. Okořeníme pepřem majoránkou a osolíme. Zjemníme žloutkem, který nejprve ro ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | LEDVINKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 100g ledvinek, 80g housky, 80g zeleniny, 30g sádla, 50g másla, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ledvinky nakrájíme a udusíme se zeleninou na sádle. Zvlášť udusíme na másle na kostky nakrájené housky. Za chvíli zalijeme housky polévkou z kostí či osolenou vodou a úplně je rozvaříme. Potom je prolisujeme. Udušené ledvinky umeleme a přidáme do polévky s prolisovanou houskou. Přidáme trochu pepře. K polévce se hodí svítky. ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | MOZEČKOVÁ POLÉVKA „BESKYD“

INGREDIENCE: 1 květák, 1 lžíce másla, hrst čerstvých či sušených hříbků, 1 mozeček, 1 lžíce mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák dáme do vody, osolíme a necháme vařit. Zatím očistíme vepřový či menší telecí mozek, zbavíme jej blan a žilek, rozkrájíme jej na kousky, přidáme máslo, mouku a sůl a necháme jej dusit. Udušený dáme do polévky, přidáme trochu muškátového kv8tu a necháme ještě vařit. Přidáváme-li do polévky čerstvé hříbky, pokrájíme je a vložíme s dušeným mozečkem. Máme-li jen sušené, musíme je ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | SLEZINOVÁ POLÉVKA S KROUPAMI.

INGREDIENCE: 100g sleziny, 50g másla, zelená petržel, 30g cibule, 100g housky, mletý pepř, sůl, majoránka, 40g krup, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle usmažíme drobně nakrájenou cibuli se zelenou posekanou petrželkou. Přidáme naškrábanou slezinu, pepř . sůl, trochu majoránky, strouhanou žemli a vše dobře upražíme. Pak to zalijeme vodou, v níž se Uvařily kroupy do měkka, přidáme v soli utřený stroužek česneku, kroupy a polévku ještě dostatečně povaříme. ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA S JÁTÁTROVÝMI NOČKY.

INGREDIENCE: 3 I vývaru z vepřového masa a drobů (ze zabijačky), 300 g vepřových jater, 3 žemle, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, třený česnek, drcený kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra a žemle, které zvlhčíme studeným zabijačkovým vývarem, jemně umeleme. Přidáme celé vejce, podle potřeby mírně zahustíme strouhankou a hladkou moukou v poměru 1:1. Dochutíme kořením a solí a dobře promícháme. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zaválíme v osolené vařící vod ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA Z VEPŘOVÉHO MASA S JÁTRY.

INGREDIENCE: 1 1/4 l vody, podle chuti sůl, 200g vepřového masa, 200g vepřových jater, 2 stroužky česneku,1 bobkový list, 2 cibule, 2 petržele, 2 mrkve, 5 kuliček pepře, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hl. mouky, lžička sladké mleté papriky, lžička octa, 2 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky, vepřové maso na menší kostičky a vše dáme vařit do části připravené vody. V druhé části vody uvaříme zeleninu s kořením. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do kte ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA ZE SLEZINY (nebo játrová).

INGREDIENCE: 1 l vody, 200 g sleziny nebo jater, 50g mouky, 1 menší cibule, 50g tuku, 200 g zeleniny (celer, petržel, menší kousek mrkve, poněvadž slezina je sama nasládlá), sůl, 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme asi půl šálku osolené vody a po kouscích přihazujeme krájenou slezinu a cibuli. Mixujeme asi minutu. Z tuku a mouky uděláme 5 zlatavou jíšku, zalijeme studenou vodou a rozkvedláme (nebo rozmixujeme). Do ní pak přidáme na kostečky nakrájenou zeleninu a kaši ze sleziny a vaříme as ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz