Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | KAPUSTA DUŠENÁ S HOUBAMI A VEJCI

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky zelánky nebo houby ve směsi), mletý pepř a 4 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a v osolené vodě uvařenou kapustu scedíme a nakrájíme na nudličky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a asi 6 minut dusíme. K tomu pak přidáme nakrájenou kapustu, trochu vše osmažíme, ..

ZELENINA | SRBSKÉ ZELÍ

INGREDIENCE: 500 g hlávkového zelí, 300 g vepřové krkovičky, 2 rajčata, 2 lžíce sterilované kapie, lžička směsi sušené petrželky a sušené celerové natě, sůl jíšku: l lžíce sádla, l lžíce mouky, špetka sladké papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso naporcujeme, osolíme, zalijeme vodou a asi půl hodiny dusíme. Mezitím nakrájíme zelí na hrubší nudličky, přidáme pokrájená rajčata a kapii, okořeníme sušenou natí a vše přidáme k masu. Znovu podlijeme a vaříme, až je maso měkké. Pak zahustíme jíškou, ..

ZELENINA | RYCHLÉ PATIZONOVÉ PYRÉ

INGREDIENCE: 3/4 kg patizonu, 20 g cukru, 1/2 lžičky soli, l lžíce octa, stává z l citrónu, špetka tlučeného kmínu, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Patizon oloupeme, zbavíme jader, rozčtvrtíme a dáme vařit do slané vařící vody, do polévky nebo k bramborám. Měkký vyjmeme, necháme dobře odkapat potom jej vidličkou rozmačkáme. Přidáme dle chuti sůl, cukr, ocet, citrónovou šťávu, tlučený kmín a máslo. Necháme na kraji plotny prohřát, dbáme, aby se nepřepálilo máslo, a podáváme. Je-li po rozmačkání pře ..

ZELENINA | KAPUSTA ZAPEČENÁ S MASEM A TĚSTOVINAMI

INGREDIENCE: 500 g kapusty, 250 g uvařených těstovin, 200 g drůbežího salámu, 3 vejce, 80 g másla, 70 g strouhaného sýra, špetka strouhaného muškátového oříšku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je promastíme lžící rozpuštěného másla. Mezitím uvaříme v osolené vodě doměkka kapustu a Okapanou ji umeleme. Máslo utřeme se žloutky a solí, přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýra, kapustu, těstoviny a kostičky salámu. P ..

ZELENINA | PLNĚNÉ CUKETY

INGREDIENCE: 4 středně velké cukety, 250 g mletého vepřového masa z plece nebo 100 g namočeného sójového má-150 g tvrdého sýra, l vejce, sůl, kmín, pepř, kari, l lžíce másla nebo oleje, 1 dl vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté cukety podélně rozřízneme na poloviny. Vnitřek přidáme do náplně. Cukety asi dvě minuty vaříme ve slané horké vodě. Potom je vyndáme a po mírném vychladnutí je naplníme nádivkou z mletého masa nebo z namočeného sójového masa, nastrouhaného sýra, soli a koření. Nádivku d ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÝ NÁKYP S MASEM A RAJČATY

INGREDIENCE: l kg květáku, 500 g rajčat, 1/2 housky, l cibule, olej, 500 g mletého masa různého druhu, pepř, sůl, 1 lžička sladké papriky, l vejce, 50 g parmezánu, máslo, 2 lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na i oleji. Přidáme mleté maso podusíme a okořeníme pepřem, solí a paprikou. Masovou směs necháme trochu vychladnout a pak do ní vmícháme vejce, vymačkanou | housku, kterou jsme předtím namočili do studené vody. Omytý a okapaný květák ..

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ MASEM

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme náplň: na tuku zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme umleté maso, lehce je osmažíme a dáme k němu hrst dobře omyté rýže. Nakrájíme nadrobno 1 oloupané rajče, drobně usekáme petrželku, vše smícháme, osolíme a opepříme. Naplníme do odjádřených paprikových lusků, srovnáme papriky do pekáčku a do poloviny zalijeme vařící vodou nebo vývarem z masa. Osolíme a necháme péci do zčervenání paprik. Mezitím si uděláme omáčku: K omáčce potřebujeme jen 3g mouky, 1 ve ..

ZELENINA | NÁKYP Z BAKLAŽÁNU A CUKETY

INGREDIENCE: 250 g baklažánu, 250 g cukety, 3 lžíce olivového oleje, l cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 50 g strouhanky, l svazek petrželky, 1/2 lžičky tymiánu, 75 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažán a cuketu pokrájíme na tenké plátky a po částech smažíme na horkém oleji. Cibuli jemně nasekáme a na zbylém tuku necháme zesklovatět, dáme do formy. Plátky baklažánu a cukety klademe střídavě do formy takovým způsobem, jako jsou položeny tašky na střeše, navrch dáme posekaný česnek, ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÝ NÁKYP S VEPŘOVÝM MASEM

INGREDIENCE: l květák, 400 g vepřového masa, l cibule, 2 lžíce másla, 5 vajec, sůl, pepř, tuk na vymaštění formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžice a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vepřové maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme ho, opepříme a na másle a cibuli osmahneme, pak podlijeme vývarem z květáku a podusíme doměkka. Přidáme nasekaný květák, vmícháme žloutky a do směsi vmícháme hustý sníh ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymaštěného pekáčku nebo jiné formy ..

ZELENINA | ZAPEČENÁ BROKOLICE

INGREDIENCE: 500 g brokolice, 300 ml bílého jogurtu, 5 vajec, 200 g tvrdého sýra, bílý pepř, muškátový oříšek, 2-3 lžíce másla, 2 lžíce sezamového semínka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka a scedíme. Vejce rozšleháme s jogurtem, přidáme nadrobno nastrouhaný sýr. Směs dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem. Zapékací misku vymažeme lžící másla a posypeme sezamovým semínkem. Brokolici v míse rovnoměrně rozložíme a zalijeme směsí z vajec, jo ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz