Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE SALÁMEM

INGREDIENCE: 2 květáky, 250 g salámu, 4 vejce, 100 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, namočíme do studené vody se solí a necháme vyplavat hmyz. Poté jej omyjeme pod tekoucí vodou, rozpůlíme nebo rozebereme na růžičky a vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Po vařený květák scedíme, necháme okapat a rozsekáme nadrobno. Mezitím na polovině tuku osmahneme vejce tak, aby byla ještě řídká. Mírně je osolíme. Zapékací misku vymastíme, polovinu nasekaného kv ..

ZELENINA | KAPUSTA DUŠENÁ S HOUBAMI A VEJCI

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky zelánky nebo houby ve směsi), mletý pepř a 4 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a v osolené vodě uvařenou kapustu scedíme a nakrájíme na nudličky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a asi 6 minut dusíme. K tomu pak přidáme nakrájenou kapustu, trochu vše osmažíme, ..

ZELENINA | SRBSKÉ ZELÍ

INGREDIENCE: 500 g hlávkového zelí, 300 g vepřové krkovičky, 2 rajčata, 2 lžíce sterilované kapie, lžička směsi sušené petrželky a sušené celerové natě, sůl jíšku: l lžíce sádla, l lžíce mouky, špetka sladké papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso naporcujeme, osolíme, zalijeme vodou a asi půl hodiny dusíme. Mezitím nakrájíme zelí na hrubší nudličky, přidáme pokrájená rajčata a kapii, okořeníme sušenou natí a vše přidáme k masu. Znovu podlijeme a vaříme, až je maso měkké. Pak zahustíme jíškou, ..

ZELENINA | RYCHLÉ PATIZONOVÉ PYRÉ

INGREDIENCE: 3/4 kg patizonu, 20 g cukru, 1/2 lžičky soli, l lžíce octa, stává z l citrónu, špetka tlučeného kmínu, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Patizon oloupeme, zbavíme jader, rozčtvrtíme a dáme vařit do slané vařící vody, do polévky nebo k bramborám. Měkký vyjmeme, necháme dobře odkapat potom jej vidličkou rozmačkáme. Přidáme dle chuti sůl, cukr, ocet, citrónovou šťávu, tlučený kmín a máslo. Necháme na kraji plotny prohřát, dbáme, aby se nepřepálilo máslo, a podáváme. Je-li po rozmačkání pře ..

ZELENINA | KAPUSTA ZAPEČENÁ S MASEM A TĚSTOVINAMI

INGREDIENCE: 500 g kapusty, 250 g uvařených těstovin, 200 g drůbežího salámu, 3 vejce, 80 g másla, 70 g strouhaného sýra, špetka strouhaného muškátového oříšku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je promastíme lžící rozpuštěného másla. Mezitím uvaříme v osolené vodě doměkka kapustu a Okapanou ji umeleme. Máslo utřeme se žloutky a solí, přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýra, kapustu, těstoviny a kostičky salámu. P ..

ZELENINA | PLNĚNÉ CUKETY

INGREDIENCE: 4 středně velké cukety, 250 g mletého vepřového masa z plece nebo 100 g namočeného sójového má-150 g tvrdého sýra, l vejce, sůl, kmín, pepř, kari, l lžíce másla nebo oleje, 1 dl vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté cukety podélně rozřízneme na poloviny. Vnitřek přidáme do náplně. Cukety asi dvě minuty vaříme ve slané horké vodě. Potom je vyndáme a po mírném vychladnutí je naplníme nádivkou z mletého masa nebo z namočeného sójového masa, nastrouhaného sýra, soli a koření. Nádivku d ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÝ NÁKYP S MASEM A RAJČATY

INGREDIENCE: l kg květáku, 500 g rajčat, 1/2 housky, l cibule, olej, 500 g mletého masa různého druhu, pepř, sůl, 1 lžička sladké papriky, l vejce, 50 g parmezánu, máslo, 2 lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na i oleji. Přidáme mleté maso podusíme a okořeníme pepřem, solí a paprikou. Masovou směs necháme trochu vychladnout a pak do ní vmícháme vejce, vymačkanou | housku, kterou jsme předtím namočili do studené vody. Omytý a okapaný květák ..

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ MASEM

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme náplň: na tuku zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme umleté maso, lehce je osmažíme a dáme k němu hrst dobře omyté rýže. Nakrájíme nadrobno 1 oloupané rajče, drobně usekáme petrželku, vše smícháme, osolíme a opepříme. Naplníme do odjádřených paprikových lusků, srovnáme papriky do pekáčku a do poloviny zalijeme vařící vodou nebo vývarem z masa. Osolíme a necháme péci do zčervenání paprik. Mezitím si uděláme omáčku: K omáčce potřebujeme jen 3g mouky, 1 ve ..

ZELENINA | NÁKYP Z BAKLAŽÁNU A CUKETY

INGREDIENCE: 250 g baklažánu, 250 g cukety, 3 lžíce olivového oleje, l cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 50 g strouhanky, l svazek petrželky, 1/2 lžičky tymiánu, 75 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažán a cuketu pokrájíme na tenké plátky a po částech smažíme na horkém oleji. Cibuli jemně nasekáme a na zbylém tuku necháme zesklovatět, dáme do formy. Plátky baklažánu a cukety klademe střídavě do formy takovým způsobem, jako jsou položeny tašky na střeše, navrch dáme posekaný česnek, ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÝ NÁKYP S VEPŘOVÝM MASEM

INGREDIENCE: l květák, 400 g vepřového masa, l cibule, 2 lžíce másla, 5 vajec, sůl, pepř, tuk na vymaštění formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžice a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vepřové maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme ho, opepříme a na másle a cibuli osmahneme, pak podlijeme vývarem z květáku a podusíme doměkka. Přidáme nasekaný květák, vmícháme žloutky a do směsi vmícháme hustý sníh ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymaštěného pekáčku nebo jiné formy ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz